Rămâi conectat

Sport

Astăzi, ora 16.00, în sferturile de finală ale Cupei României, CSU Alba Iulia – CSM Satu Mare, în Sala Universităţii „1 Decembrie 1918”

Dan HENEGAR

Publicat

în

Corneliu Mureșan - Locale 2024

CSU Alba Iulia-Kara Trutnov30La adăpostul victoriei din manşa tur, 87-80 la Satu Mare, CSU Alba Iulia abordează încrezătoare partida retur din cadrul sferturilor de finală ale Cupei României, cu CSM Satu Mare programată astăzi, de la ora 16.00. La ultima reprezentaţie din 2014 în Sala Universităţii „1 Decembrie 1918”, baschetbalistele din Cetatea Marii Uniri se prezintă într-o formă remarcabilă, cu 10 victorii succesive realizate în cele trei competiţii în care este angrenată. În „careul de aşi” s-au calificat deja CSBT Alexandria, ACS Sepsi Sf. Gheorghe şi ICIM Arad, existând perspectiva ca Final Four-ul Cupei României să fie găzduit în Alba Iulia, anul viitor.

Diferenţa de valoare dintre combatante este un argument în favoarea amfitrioanelor, care s-au impus în ambele dispute stagionale cu gruparea sătmăreană, 84-72 în campionat şi 87-80, sâmbătă, în Cupa României, meciuri susţinute în deplasare. Echipa pregătită de Miroslav Popov are, la despărţirea de suporteri, de îndeplinit o formalitate, ţinând cont de avantajul succesului din primul joc. Anii trecuţi, între cele două formaţii s-a închegat o aspră rivalitate, cu dueluri încinse, însă în ultima perioadă studentele din Cetatea Marii Uniri nu mai au deloc emoţii în confruntările cu echipa la care activează Eniko Laza şi Bianca Voica, foste echipiere ale CSU. Erau vremurile în care CSM Satu Mare bloca drumul spre medaliile naţionale pentru gruparea „alb-albastră”, dar între timp raportul de forţe s-a modificat substanţial.

Raportul duelurilor directe este favorabil vizitatoarelor care conduc cu 13-8, însă în ultimele 6 jocuri s-au impus albaiuliencele. Accederea în Final Four-ul Cupei României este o oportunitate excelentă pentru formaţia studenţească în a încerca să cucerească o nouă medalie. Oficialii CSU intenţionează să găzduiască la Alba Iulia, la fel ca în 2013, faza finală a întrecerii, tocmai pentru a-şi spori şansele de realizare a unei alte performanţe notabile.

*Ultimul prilej pentru campania caritabilă

De menţionat că este ultimul prilej pentru ca suporterii locali să-şi dovedească generozitatea la final de an. Clubul universitar, în colaborare cu Serviciul de Asistenţă Socială din cadrul Primăriei Alba Iulia, invită toţi iubitorii de baschet, care vin la sală, să ia parte la o acţiune caritabilă de ajutorare a câtorva familii nevoiaşe din Alba Iulia, în preajma Sărbătorilor de iarnă. Astfel, fanii sunt aşteptaţi să aducă la sală haine, obiecte, produse sau sume de bani, care vor fi donate înainte de Crăciun unor familii din oraş aflate în dificultate. De asemenea, donaţii se pot face şi în zilele de marţi şi joi, de la ora 20.00, în cadrul programului de antrenamente gratuite de aerobic, de la sala Universităţii “1 Decembrie 1918” din Alba Iulia.


Secțiune Știri sub articolul principal

Urmăriți Ziarul Unirea și pe  GOOGLE ȘTIRI



Publicitate

Știri recente din categoria Sport

Sport

Rezultate excelente obținute de sportivii de la Dojokan Activ Aiud, la Campionatul National de Copii WUKF de la Mediaș

Unirea Ziarul

Publicat

în

Rezultate excelente obținute de sportivii de la Dojokan Activ Aiud, la Campionatul National de Copii WUKF de la Mediaș În zileie de 6 și 7 aprilie 2024, la Medias a avut loc Campionatul National de Copii WUKF, unde au participat 664 sportivi de la 56 cluburi, scrie aiudinfo.ro Câstigătorii aiudeni sunt: – Maier Sara Locul […]

Citește mai mult

Secțiune ȘTIRI RECENTE CATEGORII

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Politică Administrație

Opinii Comentarii

Secțiune Articole Similare

Articole Similare

Copyright © 2004 - 2024 Ziarul Unirea