Rămâi conectat

Curier Județean

ASTĂZI, în Piaţa Cetăţii din Alba Iulia: Încep „Zilele Prieteniei Bergenbier”. Show cu Viţa de Vie, Zob şi alte formaţii de elită, printre mii de litri de bere şi focuri de artificii

Publicat

în

Zilele Prieteniei Bergenbier la Alba Iulia013Trupe alese pe sprânceană, ore întregi de muzică plină de forţă, mii de litri de bere şi distracţie cu prietenii, asta îi aşteaptă pe cei care vor alege să-şi petreacă sâmbăta şi duminica aceasta în Cetatea Alba Carolina, la „Zilele Prieteniei Bergenbier”. Turneul care până acum a strâns mii de oameni în alte oraşe din ţară a ajuns la Alba Iulia, în Piaţa Cetăţii, iar de la ora 16.00, începe, oficial, distracţia. Anysound şi Mercedes Band, Viţa de Vie, Zob, Nişte Băieţi şi Ska’nk sunt trupele care vor urca pe scenă în prima seară a Prieteniei şi care promit un show plin de forţă şi ritm. Să nu uităm şi de cea de-a doua seară de spectol pe cer în Cetate. „Simfonia Focului”, festivalul de artă pirotehnică de înaltă clasă continuă la Alba Iulia cu un nou show de artificii, oferit de această dată de RG Lider Bialystok din Polonia.

După ce zeci de mii de oameni din alte oraşe ale ţării au sărbătorit prietenia, acum este rândul celor din Alba Iulia să ia parte la cea mai mare manifestare muzicală a verii 2014. Cetatea Alba Carolina va răsuna de muzică bună, plină de ritm, alături de cei mai tari artişti ai momentului, într-o atmosferă incendiară.

CITIŢI şi FOTO: “Satul Prieteniei Bergenbier”, în Cetatea Alba Carolina. Muzică bună şi bere la discreţie, în weekend la Alba Iulia. Hai de vezi!  

Electrica Furnizare Discount

Capul de afiş al concertelor de sămbătă va fi ţinut de Viţa de Vie, urmată de Zob, Nişte Băieţi, Ska’nk. În ziua de duminică, 27 iulie, weekend-ul prietenilor va continua cu artişti precum Paraziţii, R.O.A, Mihai Mărgineanu, Ultimu’ Nivel. Toţi aceştia, împreună cu alte trupe prietene care vor urca pe scenă promit să ofere publicului un show plin de forţă, scăldat în valuri de bere.

Aşa cum se întâmplă în fiecare oraş, în deschiderea evenimentului, două trupe prietene alese de fani şi prieteni, în urma unui concurs desfăşurat online, vor deschide concertele. La Alba Iulia Anysound şi Mercedes Band sunt programate să deschidă oficial evenimentul, iar duminică, trupele N.O.R. şi Bohemian Groove.

Simfonia Focului la Alba Iulia041După ce vineri seara a făcut senzaţie pe cer Enigma Fireworks din Bulgaria, cu primul show de artificii din „Simfonia Focului”, astăzi e rândul celor de la RG Lider Bialystok din Polonia să-şi demonstreze „talentul” în arta pirotehnică.

O avalanşă de lumini, efecte pirotehnice ieşite din comun şi o coloană sonoră plină de emoţie vor crea şi în această seară un spectacol ce va încânta cu siguranţă audienţa.

Fcourile de artificii sunt jurizate de Felicia Filip- soprană, Cristian Mihăilescu – regizor, Adrian Dăian – „Arme, explozivi şi substanţe periculoase” – IPJ Alba şi George Bălşan, reprezentant al Bergenbier, pe baza a 4 criterii: linia melodică şi impactul emoţional al focului de artificii, sincronizarea pe muzică şi calitatea efectelor, calitatea, cantitatea şi diversitatea artificiilor precum şi Imagine şi culoare.

Publicul va putea vota show-ul pirotehnic preferat timp de 30 de minute, între orele 22.45-23.15, după finalizarea fiecărui foc de artificii. Votul se va face prin SMS cu tarif normal la numărul de telefon: 0730 240 777. Sistemul va contoriza doar mesajele primite în intervalul de timp 22.45 – 23.15.

Vedeţi  AICI ce spectacol a reuşit să facă prima firmă de artă pirotehnică vineri seara pe cerul Cetăţii Alba Carolina.

Publicitate

Curier Județean

ITM Alba: Amenzi de 16.000 de lei și 6 avertismente, în perioada 29 noiembrie-3 decembrie 2021. Ce deficiențe au găsit inspectorii

Publicat

în

ITM Alba: Amenzi de 16.000 de lei și 6 avertismente, în perioada 29 noiembrie-3 decembrie 2021. Ce deficiențe au găsit inspectorii

Prin Programul cadru de acţiuni al I.T.M. Alba pentru anul 2021, aprobat de către conducerea Inspecţiei Muncii, s-a stabilit că unul dintre obiectivele prioritare ale activităţii inspectoratului îl reprezintă combaterea muncii nedeclarate, în vederea descurajării şi a diminuării acestui fenomen care, în fapt, reprezintă tot o formă de evaziune fiscală.

Activitatea zilnică  a  inspectorilor de muncă a vizat, cu prioritate, sancţionarea muncii nedeclarate, rezultatele controalelor efectuate fiind comunicate, zilnic, către Inspecţia Muncii.

Rezultatele obţinute la nivelul judeţului Alba, în perioada 29.11.-03.12.2021, în  activitatea de control, sunt redate mai jos.

Electrica Furnizare Discount

În domeniul relaţiilor de muncă:

Total unităţi controlate:   8

Numar de salariați ai angajatorilor controlați: 1990

                  Din care – femei :    911

Număr deficienţe constatate:      19

       Principalele deficienţe constatate în controale :

  • neplata orelor suplimentare și neacordarea concediilor legale de odihnă, anuale;
  • neacordarea repausului săptămânal și a sporului aferent;
  • neconducerea corectă a evidenţei timpului lucrat;

      În domeniul securităţii şi sănătăţii în muncă:

Nr. total unităţi controlate:      9

Număr deficienţe constatate:  17

Număr de măsuri dispuse  :     17

Angajatori sancționați:              6

Nr. sancţiuni aplicate: –    8

                                   –     6  avertismente;

                                   –     2  amenzi in valoare de 16.000 lei.

Nr.evenimente in curs de cercetare : 3

              Principalele deficienţe stabilite în controale :

  • Lipsa fișelor de aptitudini eliberate în urma examinării medicale la angajare și/sau periodică a lucrătorilor.
  • Lipsa evaluarii riscurilor de accidentare și îmbolnăvire profesională pentru activitățile desfășurate.
  • Lipsa autorizării inițiale și a verificărilor periodice a echipamentelor tehnice supuse reglementărilor ISCIR.
  • Lipsa instruirii periodice a lucrătorilor.
  • Organizarea necorespunzătoare a activității la nivelul unităților, conform noilor reglementari din H.G. nr. 955/2010 pentru modificarea si completarea Normelor metodologice de aplicare a prevederilor Legii securității și sănătății în muncă nr. 319/2006.
  • Lipsa instrucțiunilor proprii de securitate a muncii pentru activitățile desfășurate.
  • Desfășurarea activității fără efectuarea examenului medical la angajare și/sau periodic a lucrătorilor.

Citește mai mult

Curier Județean

Dosar penal pentru un bărbat din Alba care și-a agresat soția: A fost emis și un ordin de protecție

Publicat

în

Dosar penal pentru un bărbat din Alba care și-a agresat soția: A fost emis și un ordin de protecție

Polițiștii Secției 9 Poliție Rurală Câmpeni au emis un ordin de protecție provizoriu față de un bărbat care și-ar fi agresat soția. Bărbatul s-a ales cu dosar penal, pentru violență în familie.

La data de 5 decembrie 2021, polițiștii Secției 9 Poliție Rurală Câmpeni au fost sesizați, de către o femeie, de 37 de ani, din comuna Bistra, cu privire la faptul că ar fi fost agresată de către soț.

În urma aplicării formularului de evaluare a riscului, față de bărbatul, de 47 de ani, polițiștii au emis un ordin de protecție provizoriu, pentru o perioadă de 5 zile.

Electrica Furnizare Discount

Pe numele său, a fost întocmit dosar penal, pentru violență în familie.

Citește mai mult

Curier Județean

PESTE 460 de amenzi și 6 vitezomani lăsați fără permis, bilanțul unei actiuni a polițiștilor din Alba pentru combaterea excesului de viteză

Publicat

în

PESTE 460 de amenzi și 6 vitezomani lăsați fără permis, bilanțul unei actiuni a polițiștilor din Alba pentru combaterea excesului de viteză

Poliţiştii din judeţul Alba au aplicat peste 460 de amenzi şi au reţinut 17 permise de conducere în cadrul unei acţiuni de creştere a siguranţei rutiere, care s-a desfăşurat în săptămâna trecută.

În perioada 4- 5 decembrie 2021, poliţiştii rutieri din judeţul Alba, sprijiniţi de poliţiştii de ordine publică, au desfăşurat o acţiune care a avut ca scop creşterea siguranței rutiere, urmărindu-se, în principal, combaterea excesului de viteză.

Poliţiştii au constatat şi sancţionat 462 de abateri de natură contravenţională, din care 281 au fost pentru nerespectarea regimului legal de viteză, iar restul pentru alte abateri de la normele legale privind circulaţia pe drumurile publice.

Electrica Furnizare Discount

Au fost reţinute 17 de permise de conducere, din care 6 pentru depășirea cu peste 50 de kilometri/oră a limitei legale de viteză, au fost retrase 10 certificate de înmatriculare și au fost constatate 8 infracțiuni la regimul rutier.

Citește mai mult

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Știrea Ta

Politică Administrație

Sport

Monden

Opinii Comentarii

Articole Similare