Rămâi conectat
S&D Europarlamentare 2024

Ştirea zilei

Asociația Pro Infrastructură: Șanse mari ca lotul 2 al autostrăzii A10 Sebeș – Turda, să fie dat în folosință până la finalul anului 2021

Ziarul Unirea

Publicat

în

Corneliu Mureșan - Locale 2024

Reprezentanții Asociației Pro Infrastructură au abordat un subiect extrem de important, pe pagina de socializare, mai exact câți kilometri de autostradă vor fi inaugurați in anul 2021. Scenariul pe care aceștia îl prezintă nu este deloc unul fericit, sugerând că ar fi inaugurați doar 35 de kilometri, in cadrul autostrăzii A10 Sebeș – Turda.

„Ca în fiecare an, lumea ne întreabă câți kilometri de autostradă vom inaugura, iar 2021 nu face excepție. Deci?

Citește și: Când ar putea fi deschis lotul 2 al autostrăzii A10 Sebeș-Turda, între Alba Iulia și Aiud: Anul în care România ar putea depăși pragul de 1.000 de kilometri de autostradă

Nu prea mulți. Șanse reale de a fi deschise traficului le au loturile Alba Iulia-Aiud (24,25 km din A10, posibil în august dar probabil abia în toamnă), cioturile rămase de 2,2 km de la Alba Iulia Nord și de 4 km la sud de Aiud (tot A10) și Ungheni-Târgu Mureș (4,5 km parte din A3).

Atât. 35 de km de autostradă.

Citește și: VIDEO| Cum arată autostrada A10 Sebeș Turda, lotul 2, filmat complet, la finalul anului 2020

Teoretic, într-un scenariu foarte optimist cu autorități care se autodepășesc și un constructor la fel de motivat ca pe A7 la Bacău, la finalul lui 2021 am putea circula pe Drumul Expres DX12 Piatra Olt-Valea Mare, adică pe 21,35 km de drum expres care funcționează ca o centură a Slatinei.

Total? 52,35 de kilometri de drumuri de „mare viteză” și de mare siguranță.

A1 Sibiu-Boița? Gata prin 2023. A0 noua centură a Capitalei? Doar se vor începe lucrările pe (aproape) toți cei 48 de km din sud și pe mini-lotul 4 din nord (4,5 km). Primele inaugurări posibile în 2022 în varianta optimistă, cel mai probabil 2023. A3 Chețani-Câmpia Turzii este mai aproape de reziliere decât de deschidere în 2021 (practic imposibilă în acest an indiferent de deznodământ).

Dacă la inaugurări nu vom sta grozav, 2021 promite să ne aducă șantiere majore noi. Pe lângă A0 (52,5 km), vom vedea startul lucrărilor pe A3 Biharia-Chiribiș (28,55 km), Suplacu-Nușfalău (13,55 km) și pe unele porțiuni unde va fi front de lucru pe Nădășelu-Poarta Sălajului (42,3 km). De asemenea, anul acesta vom vedea primele utilaje pe A1 Pitești-Curtea de Argeș (30,35 km)”, au transmis reprezentanții Asociației Pro Infrastructură, prin intermediul paginii de socializare.


Secțiune Știri sub articolul principal

Urmăriți Ziarul Unirea și pe  GOOGLE ȘTIRI



Publicitate

Știri recente din categoria Ştirea zilei

Ştirea zilei

Performanța remarcabilă a lui Chedveș Vlad, de la Școala Gimnazială “Mihai Eminescu” din Alba Iulia: Premiul II la faza națională a Concursului Internațional de Matematică “LUMINAMATH”

Ziarul Unirea

Publicat

în

Performanța remarcabilă a lui Chedveș Vlad, de la Școala Gimnazială “Mihai Eminescu” din Alba Iulia: Premiul II la faza națională a Concursului Internațional de Matematică “LUMINAMATH” Chedveș Vlad este elev în clasa a II-a la Școala Gimnazială “Mihai Eminescu” din Alba Iulia. La faza națională a Concursului Internațional de Matematică “LUMINAMATH”, ediția a XXVII-a, băiatul […]

Citește mai mult

Secțiune ȘTIRI RECENTE CATEGORII

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Politică Administrație

Opinii Comentarii

Secțiune Articole Similare

Articole Similare

Copyright © 2004 - 2024 Ziarul Unirea