Rămâi conectat

Curier Județean

Asociația de Dezvoltare Intercomunitară „Alba de Jos” a primit spaţiu, statut şi aprobare pentru actul constitutiv

Publicat

în

Unul dintre cele mai importante proiecte ale primarului municipiului Aiud, lansat încă de la începutul anului 2012, este crearea Asociaţiei de Dezvoltare Intercomunitară (ADI) „Alba de Jos”, al cărei obiectiv general este cooperarea dintre unităţile administrativ-teritoriale care o comun, în scopul dezvoltării economice, al modernizării infrastructurii publice şi protecţiei mediului, al îmbunătăţirii serviciilor publice, al dezvoltării integrate a învăţământului, sănătăţii, culturii şi a potenţialului agricol.

Încă de la primele demersuri ale unui proiect ambiţios, dar care se încadrează perfect în contextul zonei Aiud – Ocna Mureş, cu nevoile şi potenţialul său, dar care ţine cont şi de politicile de viitor ale Uniunii Europene în privinţa finanţării proiectelor, am fost conştient că e nevoie de timp pentru crearea asociaţiei, dar şi pentru concretizarea primelor rezultate ale unei cooperări care, în viitorul destul de apropiat, îşi va demonstra eficienţa”, a precizat Mihai Horaţiu Josan, primarul municipiului Aiud.

După adoptarea în primele luni ale anului 2012 a hotărârilor de participare la constituirea ADI „Alba de Jos”, emise de către 16 consilii locale, Municipiul Aiud, în calitatea sa de iniţiator al proiectului, a solicitat şi a primit din partea Ministerului Justiţiei dovada disponibilităţii numelui asociaţiei, valabilă până în luna decembrie a anului în curs. În acest context, următoarele demersuri făcute au urmărit finalizarea procedurilor de înregistrare a ADI „Alba de Jos” ca persoană juridică.

Elit - Gustul Desăvârșit

În ultima şedinţă a Consiliului Local Aiud, care a avut loc la sfârşitul lunii septembrie, ADI „Alba de Jos” a primit spaţiu, statut şi aprobare din partea aleşilor locali pentru actul constitutiv, pentru că toate cele trei proiecte, incluse pe ordinea de zi la iniţiativa primarului municipiului Aiud, s-au concentrat pe asociaţie şi au primit votul favorabil al consilierilor locali.

Potrivit reprezentantului administrației locale, sediul se află în municipiul Aiud, într-una dintre încăperile primăriei, unde se vor desfăşura toate adunările membrilor asociației. Prin statut, au fost enunţate obiectivele şi activităţile principale ale acesteia. Printre cele mai importante obiective, din care decurg şi activităţile asociaţiei, se regăsesc sprijinirea dezvoltării economico–sociale a zonei delimitate de unităţile administrativ teritoriale asociate, identificarea căilor şi mijloacelor de îmbunătăţire a infrastructurii administraţiei publice locale, valorificarea potenţialului economic local şi identificarea unor surse de finanţare interne şi externe, sprijinirea dezvoltării întreprinderilor mici şi mijlocii, stimularea şi atragerea capitalului străin, precum şi promovarea imaginii şi potenţialului de dezvoltare ale microregiunii.

Prin acelaşi statut, a fost aprobat şi patrimoniul iniţial al ADI „Alba de Jos”, constituit din contribuţia în valoare de 200 lei a fiecăruia dintre cei 16 membri, care au şi calitatea de fondatori ai asociaţiei. Cât priveşte veniturile acesteia, ele se compun din contribuţiile asociaţilor la formarea patrimoniului iniţial, cotizaţiile şi alte contribuţii de la bugetele locale ale unităţilor administrativ-teritoriale membre, dobânzile rezultate din plasarea sumelor disponibile, donaţii, sponsorizări sau legate, subvenţii obţinute de la bugetul de stat, de la bugetele locale sau alte surse legale de pe teritoriul ţării, finanţări de la instituţii, organizaţii şi organisme naţionale şi internaţionale şi alte venituri obţinute în scopul desfăşurării activităţilor prevăzute prin statut.

Nu în ultimul rând, consilierii locali aiudeni au aprobat şi actul constitutiv al ADI „Alba de Jos”, primarul Mihai Horaţiu Josan fiind desemnat ca reprezentant al municipiului Aiud în Adunarea Generală a asociaţiei.

Consiliul Local Aiud, la fel ca celelalte 15 consilii locale ce fac parte în acest moment din asociaţie, a înţeles foarte bine oportunitatea acestui proiect care va asigura în viitorul apropiat o dezvoltare integrată a zonei, prin efortul comun al tuturor membrilor. În perioada imediat următoare, actul constitutiv şi statutul vor fi autentificate şi vom formula cererea de dobândire a personalităţii juridice. Aceste demersuri iniţiale, pe care le-am făcut în acest an, cer o perioadă de timp pentru a fi finalizate, dar sunt convins că într-o perioadă scurtă de acum înainte, ADI „Alba de Jos” va începe să funcţioneze, iar rezultatele bunei cooperări dintre membri vor fi resimţite de comunităţile noastre”, a mai precizat primarul municipiului Aiud.


 Fiți la curent cu ultimele articole publicate. Urmăriți Ziarul Unirea și pe GOOGLE ȘTIRI


Publicitate

Curier Județean

Jandarmii din Alba vor asigura măsurile de ordine și siguranță publică la evenimentele din weekend. Recomandări pentru participanți

Publicat

în

Jandarmii din Alba vor asigura măsurile de ordine și siguranță publică la evenimentele din weekend. Recomandări pentru participanți

În perioada 5-7 august 2022, efective din cadrul Inspectoratului de Jandarmi Județean “Avram Iancu” Alba vor acționa alături de celelalte structuri ale Ministerului Afacerilor Interne pentru asigurarea și menținerea climatului de ordine și siguranță publică la manifestările care vor avea loc pe raza județului Alba.

Vor fi în atenție manifestări cultural-artistice, tradiționale și religioase precum : „Truk Tuning Art – TTA 2022” (paradă de camioane), zilnic începând cu ora 18.00, în Cetatea Alba Carolina; „Roșia Montană ALIVE” (festival de muzica, film și teatru), zilnic începând cu ora 15.00 în comuna Roșia Montană;

„Zilele Comunității Maghiare din Unirea” – în localitatea Unirea; „Descoperă Rowmania”, concurs de vâslit, începând cu ora 09.30, zona podului peste Mureș; „Poezii pe șase roți”, interval orar 16.00 – 22.00, Strada Muzeului din Cetatea Alba Carolina.

Elit - Gustul Desăvârșit

Jandarmeria Alba recomandă participanților la aceste manifestări să respecte măsurile dispuse de organizatori și forțele de ordine, să adopte un comportament civilizat, să nu se implice în conflicte de orice natură, iar dacă observă persoane care manifestă un comportament antisocial să se adreseze celei mai apropiate patrule de ordine publică.

Dacă vă aflați într-o situație dificilă sau dacă sunteți martorii săvârșirii unor fapte antisociale, solicitați ajutorul jandarmilor sibieni sau apelați numărul unic pentru apeluri de urgenţă 112.


 Fiți la curent cu ultimele articole publicate. Urmăriți Ziarul Unirea și pe GOOGLE ȘTIRI


Citește mai mult

Curier Județean

Dotări noi pentru serviciul de administrare a domeniului public din Șibot: Licitația, lansată în SEAP

Publicat

în

Dotări noi pentru serviciul de administrare a domeniului public din Șibot: Licitația, lansată în SEAP

Primăria comunei Șibot a lansat recent în Sistemul Electronic de Achiziții Publice, o licitație pentru achiziționarea unui tractor dotat cu remorcă și mașină de tăiat tufișuri și gard viu.

Valoarea totală estimată a contractului este între 388.900 lei, fără TVA.

Comuna Șibot și-a propus pe termen scurt și mediu creșterea calității serviciilor furnizate către cetățeni fapt care implică printre multe acțiuni ți activități și dotarea serviciilor publice cu echipamente și utilaje specifice pentru gestionarea domeniului public al localităților. Prezenta achiziție reprezintă o etapă importantă spre creșterea calității serviciilor publice la nivelul comunei.

Elit - Gustul Desăvârșit

Achiziționarea unui tractor dotat cu remorcă și mașină de tăiat tufișuri și gard viu are loc în contextul dorinței comunei Șibot de a îmbunătății serviciile publice furnizate către cetățeni. Comuna Șibot nu deține în acest moment un utilaj performant care să poată fi folosit de serviciile publice în vederea unor activități și munci curente pentru administrarea și îmbunătățirea spațiilor publice.

De multe ori spațiile verzi din domeniul public rămân neamenajate corespunzător deoarece primăria nu deține utilaje capabile să actioneze rapid atunci când o nevoie este identificată. Achiziționarea tractorului și a echipamentelor specifice va duce la îmbunătățirea serviciilor publice prin asigurarea administrării optime a spațiului ce reprezintă domeniul public al comunei.

Prezenta achiziție se înscrie într-o inițiativă pe termen lung a comunei Șibot de a moderniza și de a eficientiza activitatea unității administrativ teritoriale. Pe viitor comuna are în obiective digitalizarea serviciilor publice și specializarea și instruirea permanentă a personalului aflat în slujba cetățeanului.

Produse solicitate

  • TRACTOR 1 BUC
  • REMORCĂ 1 BUC
  • MAȘINA DE TĂIAT TUFIȘURI ȘI GARD VIU RETROPURTATĂ 1 BUC


 Fiți la curent cu ultimele articole publicate. Urmăriți Ziarul Unirea și pe GOOGLE ȘTIRI


Citește mai mult

Curier Județean

Firmă arsă la buzunare pentru ca nu a astupat gropile pe o stradă din Alba Iulia. Viceprimarul Popescu: „Cine greșește, plătește”

Publicat

în

Firmă arsă la buzunare pentru ca nu a astupat gropile pe o stradă din Alba Iulia. Viceprimarul Popescu: „Cine greșește, plătește”

O firmă a fost amendată în decembrie anul trecut de polițiștii locali din Alba Iulia pentru neîndeplinirea obligației de a readuce la stadiul inițial un drum pe care s-au efectuat lucrări.

„Firmele care nu respectă legea și care le provoacă albaiulienilor disconfort vor continua să fie amendate! Le reamintesc prestatorilor de utilități care derulează lucrări în municipiul Alba Iulia că au obligația de a lăsa drumurile la stadiul inițial. Mai pe românește, așa cum le-au găsit.

Azi, o instanță de fond a dat dreptate Primăriei municipiului în cazul unei amenzi de 20.000 de lei. Amenda a fost aplicată anul trecut unei firme de către Biroul Disciplina în Construcții, din cadrul Poliției Locale. Motivul: neîndeplinirea obligației de a readuce la stadiul inițial un drum pe care s-au efectuat lucrări.

Elit - Gustul Desăvârșit

La ora actuală, la nivelul municipiului, cu precădere în cartierul Cetate, există mai multe “șantiere” care au legătură cu utilitățile publice. Așadar, anunț executanții să respecte obligațiile care le revin.

Există o vorbă care spune că „Numai cine nu muncește nu greșește”. Eu o prefer, ca viceprimar, pe aceea că „Cine greșește, plătește”. Mai ales când vine vorba de lege și de albaiulieni”, a scris viceprimarul Emil Antoniu Popescu pe facebook.


 Fiți la curent cu ultimele articole publicate. Urmăriți Ziarul Unirea și pe GOOGLE ȘTIRI


Citește mai mult

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Știrea Ta

Politică Administrație

Sport

Monden

Opinii Comentarii

Articole Similare