Rămâi conectat

Politică Administrație

Asociația Alba Iulia Infrastructură: Întâlnire cetățenească cu albaiulienii, înaintea dezbaterii publice privind aprobarea bugetului local pe 2019

Ziarul Unirea

Publicat

în

Corneliu Mureșan - Locale 2024

Asociația Alba Iulia Infrastructură organizează marți 16 aprilie, de la ora 18,00, în sala de ședințe a Consiliului Local, o întâlnire cetățenească cu albaiulienii, pregătitoare pentru dezbaterea publică organizată miercuri ora 11.00, în aceeași sală, de către Primăria Municipiului Alba Iulia.

Îi invităm pe toți membrii asociației noastre, pe simpatizanți și pe toți albaiulienii, de la primarul orașului și prefectul județului, până la fiecare cetățean interesat de cel mai important proiect al anului, cel prin care se distribuie banii adunați de primărie de la albaiulieni din taxe, impozite, tva-uri și altele.

Din păcate albaiulienilor nu li s-a oferit nici în acest an posibilitatea unei dezbateri serioase, bugetul local fiind adus în ultimul moment spre dezbatere, cu două zile înainte de votul lui.

Veștile sunt deosebit de triste și ne revoltă deoarece s-a proiectat un buget în care sunt prevăzuți bani din bugetul local pentru investiții noi exact un milion de lei, cu 300.000 de lei mai puțin decât pentru clubul sportiv.

Primăria Alba Iulia a ajuns să plătească dintr-un buget de circa 40 milioane euro pe an, 800.000 de euro doar pe dobânzi la bănci.

Toate acestea, dar mai ales soluții concrete propuse de asociația Alba Iulia Infrastructură, vor fi dezbătute marți, începând cu ora 18. Vom încerca să creionăm împreună câteva amendamente pentru ședința de Consiliu Local de vineri, 19 martie 2019. Iată câteva din propunerile venite deja de la albaiulieni:

1. Să fie alocați bani în regim de urgență pentru exproprierea străzilor Sliven, Zona Primpretor-Micești, str. Emil Racoviță și străzi adiacente, str. Alcalla de Henares, str. Ana Ipătescu, str. Baba Novac, str. Pinului-zona Șeigău, str. Pădurii.

2. Să fie demarate rapid studii de fezabilitate și proiectare pentru rețele de canalizare în cartierul Orizont, zona Emil Racoviță, zona Baba Novac, zona Alba-Micești, zona Partoș-str. ANA IPĂTESCU și str. Alcala de Henares.

3. Montarea de camere de luat vederi în zonele de la Pâclișa, Bărăbanț și în toate punctele devenite gropi ilegale de gunoi!

4. Elaborarea unui studiu pentru stabilirea potențialului ecologic al Pădurii Mamut care să ducă la transformarea ei în Pădure Parc și introducerea în registrul ariilor protejate.

5. Alocarea unei sume minime de 45.000 de lei pentru demararea unui proiect pilot care să înceapă sterilizarea câinilor.

6. Alocarea de bani pentru realizarea unui P.U.Z. pe întreaga zonă industrială de lîngă șoseaua de centură care să dinamizeze dezvoltarea economică în zonă.

7. Elaborarea unui P.U.Z. în zona „Dealul Furcilor” care să ducă la realizarea unui muzeu istoric pe locul unde au fost în realitate uciși cu cruzime Horea, Cloșca și Crișan.

Vă așteptăm marți, la ora 18 pe str. Bucovinei cu noi propuneri la o dezbatere serioasă pe bugetul local, să găsim împreună soluții concrete și o nouă viziune pentru dezvoltarea orașului Alba Iulia.

Conducerea Asociației


Secțiune Știri sub articolul principal

Urmăriți Ziarul Unirea și pe  GOOGLE ȘTIRI



Publicitate

Știri recente din categoria Politică Administrație

Politică Administrație

Primăria Cugir concesionează Serviciul Public de gestionare a câinilor fără stăpân: Licitația de peste jumătate de milion, lansată în SEAP

Bogdan Ilea

Publicat

în

Primăria Cugir concesionează Serviciul Public de gestionare a câinilor fără stăpân: Licitația de peste jumătate de milion, lansată în SEAP Primăria orașului Cugir a lansat în Sistemul Electronic de Achiziții Publice, o licitație pentru semnarea unui contract de concesiune a Serviciului Public de gestionare a câinilor fără stăpân din localitate. Valoarea totală estimată a contractului […]

Citește mai mult

Secțiune ȘTIRI RECENTE CATEGORII

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Politică Administrație

Opinii Comentarii

Secțiune Articole Similare

Articole Similare

Copyright © 2004 - 2024 Ziarul Unirea