Asistenţa medicală comunitară – promovată de DSP Alba

Mircea Trifu - Primar Alba Iulia

Luni 19.03.2012, la sediul DSP Alba a avut loc o întâlnire de lucru  asistenţii medicali comunitari de la nivelul judeţului Alba având ca temă promovarea standardului ocupaţional şi a catalogului de intervenţii în comunitate al asistentului medical comunitar, conform prevederilor OUG 162/2008.

Întâlnirea a fost coordonată de directorul executiv al DSP Alba, Dr. Horea Timiş în echipă cu cei doi coordonatori ai Programelor de asistenţă medicală comunitară şi de promovare a sănătăţii, având ca scop creşterea calităţii serviciilor de asistenţă comunitară în parteneriat cu autorităţile publice locale către care au fost transferaţi asistenţii medicali comunitari.

Pro România - Ține cu ALBA
ELIT

În cadrul întâlnirii de lucru au participat un număr de 32 asistenţi comunitari şi 3 mediatori sanitari. Participanţii au primit informaţii legate de planul de activităţi de promovare a sănătăţii ce vor fi derulate pe parcursul acestui an la nivelul comunităţilor deservite de aceştia.

PMP - Alegeri Locale 2020
USR-Plus - Oameni ca tine schimbă Alba în bine

Fiecăruia din participanţi le-au fost distribuite şi instrumentele de lucru necesare activităţii pe care o vor derula la nivel comunitar (fişa de planificare a activităţilor, fişe de raportare, catalogul de intervenţii în comunitate manualul asistentului comunitar).

Cu ajutorul acestor instrumente de lucru şi cu sprijinul autorităţilor publice locale  DSP Alba speră în eficientizarea activităţilor de asistenţă medicală comunitară.

Facem un apel către autorităţile publice locale să sprijine activităţile reglementate de un set de acte normative (OUG 162/2008, Norma metodologica din 29 ianuarie 2009 de aplicare a Ordonanţei de Urgenţă a Guvernului nr. 162/2008 şi H.G. nr. 459/2010) la nivelul sistemului de sănătate şi de standardul ocupaţional la nivel profesional.

Actele normative stabilesc beneficiarii activităţilor de asistenţă medicală comunitară, principalele activitati derulate de asistentul medical comunitar precum şi norma de activitate pentru un asistent medical comunitar.

Standardul ocupaţional descrie activităţile şi sarcinile profesionale ale asistentului medical comunitar precum şi reperele calitative asociate îndeplinirii u succes a acestora, spune
directorul executiv al DSP Alba, Dr. Horea Timiş.

Nicoleta IDITA-TOMUŢA

Email: stiri@ziarulunirea.ro
Tel: 0258.811.419