Rămâi conectat

Actualitate

Asistenţa medicală comunitară – promovată de DSP Alba

Redactia Ziarului Unirea

Publicat

în

Corneliu Mureșan - Locale 2024

Luni 19.03.2012, la sediul DSP Alba a avut loc o întâlnire de lucru  asistenţii medicali comunitari de la nivelul judeţului Alba având ca temă promovarea standardului ocupaţional şi a catalogului de intervenţii în comunitate al asistentului medical comunitar, conform prevederilor OUG 162/2008.

Întâlnirea a fost coordonată de directorul executiv al DSP Alba, Dr. Horea Timiş în echipă cu cei doi coordonatori ai Programelor de asistenţă medicală comunitară şi de promovare a sănătăţii, având ca scop creşterea calităţii serviciilor de asistenţă comunitară în parteneriat cu autorităţile publice locale către care au fost transferaţi asistenţii medicali comunitari.

În cadrul întâlnirii de lucru au participat un număr de 32 asistenţi comunitari şi 3 mediatori sanitari. Participanţii au primit informaţii legate de planul de activităţi de promovare a sănătăţii ce vor fi derulate pe parcursul acestui an la nivelul comunităţilor deservite de aceştia.

Fiecăruia din participanţi le-au fost distribuite şi instrumentele de lucru necesare activităţii pe care o vor derula la nivel comunitar (fişa de planificare a activităţilor, fişe de raportare, catalogul de intervenţii în comunitate manualul asistentului comunitar).

Cu ajutorul acestor instrumente de lucru şi cu sprijinul autorităţilor publice locale  DSP Alba speră în eficientizarea activităţilor de asistenţă medicală comunitară.

Facem un apel către autorităţile publice locale să sprijine activităţile reglementate de un set de acte normative (OUG 162/2008, Norma metodologica din 29 ianuarie 2009 de aplicare a Ordonanţei de Urgenţă a Guvernului nr. 162/2008 şi H.G. nr. 459/2010) la nivelul sistemului de sănătate şi de standardul ocupaţional la nivel profesional.

Actele normative stabilesc beneficiarii activităţilor de asistenţă medicală comunitară, principalele activitati derulate de asistentul medical comunitar precum şi norma de activitate pentru un asistent medical comunitar.

Standardul ocupaţional descrie activităţile şi sarcinile profesionale ale asistentului medical comunitar precum şi reperele calitative asociate îndeplinirii u succes a acestora, spune
directorul executiv al DSP Alba, Dr. Horea Timiş.

Nicoleta IDITA-TOMUŢA


Secțiune Știri sub articolul principal

Urmăriți Ziarul Unirea și pe  GOOGLE ȘTIRI



Publicitate

Știri recente din categoria Actualitate

Actualitate

23-30 aprilie: Restricții de circulație pe Autostrada A10 Sebeș-Turda. Se efectuează lucrări de reparații

Ziarul Unirea

Publicat

în

23-30 aprilie: Restricții de circulație pe Autostrada A10 Sebeș-Turda. Se efectuează lucrări de reparații În perioada 23-30 aprilie sunt instituite restricții de circulație pe banda 2 a Autostrăzii A10 Sebeș-Turda, între kilometrii 45+500 și 45+800 de metri, calea 2 (sens Turda-Sebeș). Citește și: FOTO Drumul național DN 74A, surpat în urma ploilor, la Cărpiniș: Trafic […]

Citește mai mult

Secțiune ȘTIRI RECENTE CATEGORII

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Politică Administrație

Opinii Comentarii

Secțiune Articole Similare

Articole Similare

Copyright © 2004 - 2024 Ziarul Unirea