Asigurările RCA, mai scumpe din această iarnă. Au fost publicate noile TARIFE

PRO ROMÂNIA - Alegeri parlamentare 2020

Asigurările RCA pentru persoanele fizice se scumpesc din nou. Tariful de referință mediu a fost recalculat de ASF și este în creștere cu 4%, până la 790 lei.

Autoritatea de Supraveghere Financiară (ASF) a publicat joi, 1 noiembrie, tarifele de referinţă pentru poliţele auto obligatorii (RCA), se arată într-un comunicat al instituției.

USR - Alegeri parlamentare 2020

Tarifele de referinţă au fost calculate, potrivit prevederilor legale, de o companie independentă – Ernst & Young Assurance Services SRL – în funcţie de:

PMP - Alegeri parlamentare 2020

– categoriile de vehicule (autoturisme, autovehicule transport marfă, autovehicule transport persoane etc.), de tipul asiguratului (persoană juridică/persoană fizică), de vârsta asiguraților în cazul persoanelor fizice, precum și de caracteristicile tehnice ale vehiculelor (capacitatea cilindrică sau puterea, masa maximă autorizată, numărul de locuri).

„Schimbarea relativă a primei de risc de referință comparativ cu cea din tariful de referință anterior nu este consistentă la nivelul tuturor categoriilor de autovehicule, existând atât scăderi, cât și creșteri de valoare”, se spune în comunicatul citat.

Modificările tarifelor de referință estimate pentru fiecare segment de risc sunt generate, în principal, de evoluția daunalității în perioadele de referință luate în considerare în cadrul celor două exerciții de calcul.

Tariful de referință mediu ponderat, în funcție de numărul de expuneri pe fiecare segment pentru persoane fizice, este de 790 lei, în creștere cu 4% față de cel înregistrat în exercițiul de calcul anterior, iar pentru persoane juridice este de 1.660 lei, în scădere cu 5% față de cel înregistrat în exercițiul de calcul anterior.

Sursa: realitatea.net

Email: stiri@ziarulunirea.ro
Tel: 0258.811.419

1 comentariu

Maria Oancea 2 noiembrie 2018 at 12:12

Cred ca era bine sa sa tina cont si de km parcursi in anul precedent,
pentru ca o persoana poate parcurge 1000 km si plateste la fel cu alta care parcurge 1oo.ooo km .Taxa va fi egala insa poluarea nu. Cineva ar trebui sa se gindeasca si la aceasta.

Comentariile sunt oprite