Rămâi conectat

Actualitate

ASIGURĂRI din partea ministrului de Finanțe: Taxele NU VOR CREȘTE în 2022. Cine va primi bani anul viitor

Ziarul Unirea

Publicat

în

ASIGURĂRI din partea ministrului de Finanțe: Taxele NU VOR CREȘTE în 2022. Cine va primi bani anul viitor

Bugetul pe 2022 nu va include majorări de taxe și îi va ajuta pe producătorii autohtoni, a anunțat joi, 9 decembrie, ministrul Finanțelor, Adrian Câciu. ”Vrem să luăm în continuare măsuri capabile să-i protejeze pe românii care au cea mai mare nevoie, dar vom face asta în paralel cu stimularea economiei”, a subliniat acesta.

După o întâlnire cu reprezentanții mediului privat, ministrul a dat asigurări că orice modificare a regimului fiscal va fi făcută doar în urma unui dialog.

”M-am întâlnit astăzi cu reprezentanţii mediului de afaceri pentru a transmite clar că, aşa cum am promis, vom construi bugetul pe anul 2022 fără a introduce noi taxe. Ştiu că regulile esenţiale în relaţia cu economia sunt predictibilitatea fiscal-bugetară şi dialogul cu mediul socio-economic. De aceea, orice analiză şi modificare a regimului fiscal va fi făcută în mod predictibil, doar în urma unui dialog cu mediul privat”, a scris Câciu pe Facebook.

Ministrul de Finanțe a subliniat că țara noastră are nevoie de ”solidaritate pentru a-i ajuta pe românii cu venituri mici să treacă cu bine peste creşterea preţurilor, în special celor la energie”.

”De aceea, eu și colegii mei din PSD am ţinut atât de mult la acel pachet social aplicabil de la 1 ianuarie, care prevede majorarea pensiei minime cu 200 de lei, a punctului de pensie cu 10% şi a salariului minim la 2.550 de lei. Vrem să luăm în continuare măsuri capabile să-i protejeze pe românii care au cea mai mare nevoie, dar vom face asta în paralel cu stimularea economiei”, a mai scris ministrul.

Acesta susţine că ”bugetul pe 2022 va fi unul care să susţină financiar toţi producătorii din România”.

”Fiindcă eu cred că acesta este traseul corect pentru a reda încrederea românilor în economie şi în viitor”, a mai scris ministrul Finanţelor.

sursa: ziare.com


Secțiune Știri sub articolul principal

Urmăriți Ziarul Unirea și pe  GOOGLE ȘTIRI



Publicitate

Știri recente din categoria Actualitate

Actualitate

Vinerea Mare la catolici: Ziua în care Hristos a fost răstignit şi a murit pe cruce. Tradiții în Vinerea Neagră

Ziarul Unirea

Publicat

în

Vinerea Mare la catolici: Ziua în care Hristos a fost răstignit şi a murit pe cruce. Tradiții în Vinerea Neagră Vineri, 29 martie 2024, este o zi specială pentru credincioșii romano-catolici și reformați din întreaga lume. Este Vinerea Mare, zi în care aceștia trebuie să stea departe de mesele îmbelşugate, să se roage și să […]

Citește mai mult

Secțiune ȘTIRI RECENTE CATEGORII

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Politică Administrație

Opinii Comentarii

Secțiune Articole Similare

Articole Similare

Copyright © 2004 - 2024 Ziarul Unirea