Rămâi conectat
S&D Europarlamentare 2024

Ştirea zilei

Asfaltarea străzilor din cartierul Emil Racoviță, tot mai aproape de a deveni realitate: A fost solicitat aviz din partea APM Alba

Suciu Andra-Ioana

Publicat

în

Corneliu Mureșan - Locale 2024

Asfaltarea străzilor din cartierul Emil Racoviță, tot mai aproape de a deveni realitate: A fost solicitat aviz din partea APM Alba

Primăria Municipiului Alba Iulia a solicitat emiterea acordului de mediu de către APM Alba pentru proiectul „Modernizare străzi zone de dezvoltare municipiul Alba Iulia, lot 3 – Emil Racoviță, Grigore Antipa, Petre Ispirescu, Dimitrie Bolintineanu, Simion Mândrescu, Alexandru Odobescu, Arieșului”.

Gabriel Pleșa vă urează Paște Fericit!

În prezent, străzile din zona studiată dispun de drumuri pietruite, rețele de canalizare și de distribuție apă potabilă. Străzile care fac obiectul proiectului sunt amplasate în domeniul public al Municipiului Alba Iulia.

Un aspect important referitor la STRATEGIA DE DEZVOLTARE URBANĂ 2014-2023 îl reprezintă faptul că existența acesteia este o precondiție pentru atragerea de fonduri guvernamentale sau din comunitatea europeană, pentru proiectele edilitare ale administrației locale. Utilizarea instrumentelor de consultare a comunității locale a determinat adaptarea tuturor propunerilor de acțiuni pentru că se dorea ca la final strategia de dezvoltare locală să fie în consens cu aspirațiile locuitorilor municipiului Alba Iulia.

Importanța acestui aspect este dată atât de certitudinea implicării viitoare a comunității în implementarea strategiei de dezvoltare locală, cât și de posibilitatea asumării depline și conștiente a acesteia.

Străzile sunt amplasate în municipiul Alba Iulia între B-dul Republicii și cartierul Bărăbanț.

Suprafața acestora, între fronturile construite, luând în considerare propunerea de realizare a unor străzi cu lățime medie cuprinsă între 7 ml și 10 ml, incluzând pistă de biciclete, trotuar și carosabil, este de 31.192 mp și o lungime de 3.586 ml.

Legătura între bulevardul Republicii cu strada Streiului:

str. Emil Racoviță – cu o lungime de 1.285 ml, o suprafață de 8.065 mp și un profil reglementat de 11 ml, conform HCLJ 3/1995 și HCL 437/2005, rezultând o suprafață reglementată de 14.135 mp.

str. Petre Ispirescu – cu o lungime de 259 ml, o suprafață de 994 mp și un profil reglementat de 8 ml, conform HCL 87/2005, rezultând o suprafață reglementată de 2.072 mp.

str. Grigore Antipa – cu o lungime de 446,6 ml, o suprafață de 3.144 mp și un profil reglementat de 7 ml, conform HCL 317/2007, rezultând o suprafață reglementată de 3.144 mp.

str. Dimitrie Bolintineanu – cu o lungime de 170 ml, o suprafață de 1.370 mp și un profil reglementat de 8 ml, conform HCL 101/2012, rezultând o suprafață reglementată de 1.360 mp.

str. Alexandru Odobescu – cu o lungime de 870 ml, o suprafață de 3.454 mp și un profil reglementat de 8 ml, conform HCL 282/2006, rezultând o suprafață reglementată de 6.960 mp.

str. Simion Mandrescu – cu o lungime de 311 ml, o suprafață de 2.230 mp și un profil reglementat de 7 ml, conform HCL 275/2013, rezultând o suprafață reglementată de 2.177 mp.

str. Ariesului (de la str. Orizontului până la baza sportivă) cu o lungime de 224 ml, o suprafață de 1.344 mp și un profil reglementat de 6 ml, nu este cuprinsă în CF nr. 1348/31.08.2016.

Este necesară amenajarea străzilor pentru ca circulația pietonală și auto să se desfășoare în condiții optime. În urma implementării proiectului se vor realiza:

asfaltarea zonei studiate și îmbunătățirea aspectului estetic;
eliminarea prafului și a noroiului din zonă;
rezolvarea colectării și evacuării apelor pluviale;
crearea de piste de biciclete și trotuare pentru pietoni, separate de circulația auto;
extinderea rețelelor de iluminat public și a canalizațiilor tehnice.
Valoarea totală a investiției, fără TVA, este de 20.617.467,48 lei.


Secțiune Știri sub articolul principal

Urmăriți Ziarul Unirea și pe  GOOGLE ȘTIRI



Publicitate

Știri recente din categoria Ştirea zilei

Ştirea zilei

LIVE VIDEO| Prohodul Domnului Iisus Hristos, la Catedrala Încoronării din Alba Iulia. Ce semnifică versurile cântate în Vinerea Mare

Ziarul Unirea

Publicat

în

Prohodul Domnului Iisus Hristos, la Catedrala Încoronării din Alba Iulia. Ce semnifică versurile cântate în Vinerea Mare În Vinerea Mare, la Catedrala Încoronării din Alba Iulia, dar și în toate bisericile ortodoxe are lor Denia Prohodului Domnului. Prohodul este slujba de înmormântare a Domnului Iisus Hristos, iar versurile lui sunt cântate de toți enoriașii prezenți […]

Citește mai mult

Secțiune ȘTIRI RECENTE CATEGORII

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Politică Administrație

Opinii Comentarii

Secțiune Articole Similare

Articole Similare

Copyright © 2004 - 2024 Ziarul Unirea