Rămâi conectat

Actualitate

Artistul plastic de geniu, Ionuț Baic, se adaptează contemporanului și publică prima sa lucrare NFT.  Cine este albaiulianul și de ce a făcut acest pas

Publicat

în

Artistul plastic de geniu, Ionuț Baic, se adaptează contemporanului și publică prima sa lucrare NFT.  Cine este albaiulianul și de ce a făcut acest pas

„Linia în desen are velocitate. Ca și fotografia, diluează timpul”. Acesta este citatul pe care l-am citit pe pagina personală a artistului Ionuț Baic, hasura.ro.

Un om de o modestie și de un profesionalism rar întalnit, Graficianul Ionuț Baic s-a născut în Alba Iulia, fiind pasionat de desen încă din perioada tinereții, copil fiind, tatăl artistului îl lua cu el la biroul din Consiliul Județean Alba, unde lucra pe atunci, lăsându-l să-și “facă de cap” cu un set de creioane și hârtie pentru a trece timpul.

Dragostea lui Ionuț pentru desen a început de la acea vârstă fragedă, ulterior trecând pragul Palatului Copiilor îndrumat fiind de profesorul Gheorghe Urdea, pe care l-a întalnit ulterior și în atelierele Liceului de Muzică și Arte Plastice din Alba Iulia.

Electrica Furnizare Discount

Talentul micului artist a fost evidențiat în liceu cu un premiu special al juriului din cadrul festivalului Rossini de la Arad, cu lucrarea de artă “Bărbierul din Sevillia”, precum și a unei comenzi de a desena un portret după o descriere a Poliției Române în cadrul emisiunii “Urmărire Generală” pentru a prinde un infractor, ulterior acesta a fost găsit datorită desenului a cărei tematică a fost dată de corespondenta Pro TV Camelia Gherhardt.

A fost un imbold pentru Ionut Baic, având susținere morală din partea profesorilor precum și a familiei și a prietenilor, continuându-și activitatea pe drumul artei plastice, mai precis a ramurei graficii,  citatul preferat al artistului este unul scris de pictorul francez Henri Matisse și anume “ Desenul e mama picturii. “

Timpul a trecut și admiterea la Universitatea de Arte ”Ioan Andreescu ” din Cluj Napoca a fost un adevărat succes și reușită pentru Ionuț Baic, fiind acceptat la Facultatea de Grafică a acestei instituții, tânărul artist și-a perfecționat talentul în decursul a cinci ani de studii alături de mari artiști și personalități consacrate, printre care îi menționez pe profesorii Radu Solovăstru, Ioan Zbârciu, Gheorghe Arion, precum și mulți alții.

În facultate graficianul Ionuț Baic și-a perfecționat tehnicile de desen și gravură, ajungând să își descopere unicitatea în stilul abordat. A participat la mai multe tabere de pictură unde a cunoscut oameni de la care a avut doar de învățat.

După ce a terminat facultatea în anul 2003, s-a dus la București unde a fost angajat ca și grafician al Universității din București, unde a absolvit și un masterat în Management Cultural din cadrul Facultății de Administrație Publică al aceleiași instituții de prestigiu, colaborând cu diverse publicații pe partea de ilustrație de presă, printre care se numără și Cotidianul Bussines Standard din Trustul Realitatea Cațavencu, un ziar care nu mai există în momentul de față, dar prin care a câștigat Premiul de Excelență la European Newspaper Awards în anul 2009, pentru ilustrație.

Ulterior a mai colaborat cu Publicația Timpul, desenând portrete de editorial. În anul 2010 tatăl artistului s-a îmbolnăvit, și a trebuit să renunțe la București și să se reîntoarcă în orașul său natal, Alba Iulia, unde a colaborat o bună perioadă cu Consiliul Județean Alba, în promovarea turismului județului cu același nume.

Dintre realizările foarte importante create de artist pentru această instituție, se numără și Ghidul Turistic al Județului Alba precum și galeria portretelor Președinților Consiliului Județean, o expoziție permanentă, litografie, care poate fi vizitată în holul Consiliului Județean.

Promovarea instituțională și de eveniment, l-a perfecționat pe artist, acesta și-a pus amprenta în anumite instituții de prestigiu ale județului, printre care se enumeră, Muzeul Național al Unirii cu afișele de la evenimentul Noaptea Muzeelor și creația medaliei aniversării a 130 de ani, Biblioteca Lucian Blaga prin realizarea mai multor afișe ale Târgului Național de Carte, a Teatrului de Păpuși Prichindel prin realizarea mai multor afișe și materiale promoționale pentru Festivalul Internațional de Teatru, dar și a altor instituții din subordinea Consiliului Județean Alba.

Ulterior a ales drumul culturii și a promovării acesteia în județul unde s-a născut, fiind angajat în prezent la Centrul de Cultură “Augustin Bena“ unde are o deosebita plăcere de a lucra împreună cu marele naist Alexandu Pal, managerul instituției, discipolul marelui naist Gheorghe Zamfir.

Dar să spunem câteva lucruri despre subiectul principal al acestui articol, și anume ce l-a determinat pe graficianul de geniu Ionuț Baic de a opta pentru sistemul blockchain NFT pe platforma OpenSea.Io . Fiind o tehnologie de ultimă generație, prin care capodoperele de artă pot avea o valoare în format digital, dorința artistului de a publica pentru prima data o lucrare NFT a fost stârnită în primul rând de curiozitatea de a fi în pas cu ultimele tehnologii, dar și de a evidenția calitatea și valoarea unui desen ,în acest nou sistem de valori, publicului larg. Lucrarea NFT pe care graficianul a publicat-o, se numeste Clona. Acest desen reprezintă un ciclu de viață prin care moartea este doar o trecere la infinitul reîncarnării.

Artistul plastic de geniu Ionuț Baic poate fi găsit pe platforma OpenSea.Io sub numele de utilizator IonBaicArt, lucrarea sa Clona ( Clone ) este cotată pe această platformă la valoarea de 2,014.68 dolari.

Poate că aţi auzit că ultimul trend in lumea crypto e cumpărarea şi vânzarea de NFT-uri – câteodată pentru milioane de dolari. Dar ce înseamnă NFT şi ce se află în spatele acestui entuziasm?

Non-fungible token (NFT) a prins avânt în 2020, atrăgând atenţia din partea mediei mainstream şi a interesului extins mai departe de entuziaştii tehnologiei blockchain spre investitori şi consumatori.

Acronimul NFT înseamnă non-fungible token. NFT-urile oferă creatorilor de conţinut un nou nivel de control asupra muncii acestora, în special în lumea artei digitale şi a colecţiilor. Fiind active care poartă valoare, NFT-urile pot fi, de asemenea, folosinte în spaţiul finanţelor descentralizate (DeFi), punând împreună două aspecte ale ecosistemului blockchain care explodează în popularitate.

Ce sunt NFT-urile?

Aşadar, ce este un NFT? Simplu spus, este un tip de token de cryptomonedă care rulează pe contracte smart pe un blockchain. De obicei este vorba de blockchain-ul Ethereum, deşi alte blockchain-uri pot rula versiuni ale NFT-urilor. Conceptul este originar din 2015, iar primul proiect NFT a fost lansat în standardul ERC 20 în 2017, mai multe standarde apărând în decursul următorilor doi ani. NFT-urile sunt dezvoltate acum pe protocolul ERC-721 pe blockchain-ul Ethereum, deroarece tokenurile ERC-721 sunt unice, în timp ce tokenurile ERC 20 sunt identice.

Cum funcţionează NFT-urile?

NFT-urile diferă de cryptomonede precum Bitcoin (BTC), Ether (ETH) sau Cardano (ADA) care au rol de monede digitale. NFT-urile sunt tokenuri care reprezintă un activ digital sau fizic – spre exemplu, o piesă de artă, muzică, sau chiar o proprietate – şi conţine informaţii adiţionale pe care o monedă nu le-ar purta. NFT-urile pot fi folosite pentru a autentifica piese de artă şi alte piese de colecţie.

Ce înseamnă NFT? Un token este o unitate monetară. Un non-fungible token este ceea ce nu poate fi schimbat pentru altceva. Spre exemplu, o bancnotă este fungibilă, în sensul că aceasta poate fi schimbată pentru alte bancnote care au aceaşi valoare, totuşi un bilet de avion este non-fungibil deoarece poartă informaţii unice şi nu poate fi folosit în locul biletului altui pasager. În acelaşi fel, un NFT este un token unic care poate fi folosit pentru a distribui şi verifica proprietatea prin blockchain.

De ce sunt NFT-urile importante?

Cum se explică atenţia din jurul NFT-urilor? Reprezentând un istoric digital al unui activ din lumea reală, NFT-urile pot fi folosite pentru a obţine şi schimba active fizice pe piaţa digitală. Acest lucru are potenţialul de a creşte revoluţia NFT în achiziţionarea şi vânzarea de obiecte rare şi valoroase.

Aşadar, care-i rostul NFT-urilor?

Când un NFT este creat pe blockchain şi conţinutul asociat este încărcat, proprietarul are dovada că este singurul deţinător al tokenului, stabilind raritatea activului.

Adopţia NFT-urilor ar putea schimba norocul industriei muzicale, care s-a străduit cu monetizarea conţinutul în era streaming-ului şi a declinului în vânzări fizice. Companiile precum platofrma de administrare a drepturilor digitale RAIR vede potenţial în ideea ca muzicienii să folosească NFT-uri pentru a-şi autoriza şi distribui conţinutul. Utilizarea contractelor smart pe blockchain ar permite artiştilor să câştige redevenţe de fiecare dată când munca lor este revândută.

Merită menţionat că transferul unui NFT nu înseamnă transferul unei mărci înregistrate sau a dreptului de autor către cel care îl deţine. Iar creatorul poate încărca multiple versiuni ale unui obiect, fiecare cu NFT-ul său, deci nu este necesar să fie unic pentru a fi distribuit în acest fel.

Există, de asemenea, un potenţial uriaş pentru utilizarea NFT-urilor în gaming – unde acestea pot fi folosite drept economii în joc. Jucătorii pot folosi NFT-uri pentru a deveni proprietarii obiectelor care sunt rare sau greu de câştigat, drept recompensă pentru faptul că au întrecut provocările sau pentru că au participat la evenimente speciale, pentru a transforma puncte în monede pentru transfer în lumea reală, şi aşa mai departe. Iar creatorii ar putea folosi NFT-urile pentru a-şi monetiza munca direct de la jucători.

NFT-urile sunt atractive pentru investitori deoarece, ca în cazul oricărui alt activ de valoare, acestea pot fi cumpărate şi vândute pentru un profit pe piaţa NFT dacă valoarea creşte. Fondurile instituţionale se îndreaptă spre această oportunitate, firmele de investiţii crypto cumpărând obiecte digitale de colecţie pentru a creea valoare pentru clienţii acestora.

NFT-urile abia acum încep să crească şi există potenţialul creşterii acestora pe larg în economia digitală. Popularitatea acestora a explodat la sfârşitul lui 2020, când preţurile cryptomonedelor au ajuns la noi maxime.

Analize realizate de NonFungible.com arată că volumul total de NFT-uri tranzacţionate în 2020, inclusiv vânzările şi tranzacţiile financiare in-game, au crescut cu 299% la $250.8m de la $62.9m în 2019. Numărul de portofele active aproape s-a dublat la 222,179 de la 112,731 din anul precedent.

Este așteptat ca vănzările să accelereze deoarece mai mulţi artişti şi branduri folosesc NFT-uri pentru a trece peste rutele tradiţionale spre piaţă şi să-şi monetizeze produsele direct de la cumpărător. Astfel în viitorul apropiat putem să asistăm la o surpriză extrem de plăcută din partea artistului plastic de geniu Ionuț Baic ce a făcut pasul către piața NFT prin publicarea lucrării sale.

Publicitate

Actualitate

Schimbarea la faţă, sărbătorită pe 6 august: Unul din cele 12 praznice împărăteşti, socotită zi de hotar pentru vară

Publicat

în

Ortodocşii serbează  Schimbarea la Faţă a Domnului Iisus Hristos, unul din cele 12 praznice împărăteşti, acestei sărbători, socotită zi de hotar pentru vară, fiindu-i asociate mai multe credinţe şi obiceiuri.

Schimbarea la Faţă a lui Iisus Hristos are ca semnificaţie momentul în care apostolii Mântuitorului, aflaţi pe muntele Tabor, s-au convins că acesta nu este doar un prooroc al lui Dumnezeu, ci Fiul Său.

Pe muntele Tabor, pe când Iisus se ruga, apostolii, moleşiţi de somn, tresar deodată la o privelişte nemaivăzută: chipul Mântuitorului s-a făcut altul, faţa Lui strălucea ca soarele, iar hainele Lui se făcuseră albe că zăpada. Dar, imediat, au parte de un lucru şi mai neobişnuit: în această lumină, doi bărbaţi stau de vorba cu Iisus despre patima şi moartea Sa în Ierusalim. Este vorba despre marii prooroci ai Vechiului Testament, Moise şi Ilie. Semnificaţia tainică a acestei sărbători este vederea lui Dumnezeu şi transfigurarea omului, posibilitatea lui de a se îndumnezei încă din viaţa aceasta.

Citește și: Când are loc Schimbarea la Față a Domnului

Electrica Furnizare Discount

În popor, această sărbătoare este prăznuită pe data de 6 august şi este privită şi ca începutul toamnei.

Schimbarea la Faţă mai este numită în popor şi Obrejenia, denumire ce vine din slavonă şi înseamnă transformare, schimbare. Denumirea în limbă greaca a sărbătorii este Metamorphosis (transfigurarea). Sfântul Antim Ivireanul o numeşte sugestiv Dumnezeiasca Înfrumuseţare a lui Hristos.

În satele româneşti încă mai este păstrat viu spiritul acestei sărbători, de care sunt legate o serie întreagă de obiceiuri, tradiţii şi superstiţii.

Se spune că aceia care nu ţin această sărbătoare vor fi uscaţi şi gălbejiţi ca florile care de acum încep să se veştejească. Cine spală haine în această zi va fi năpădit de păduchi şi ploşniţe. Fetelor care se spală în această zi nu le mai creşte părul, aşa cum nu mai creşte iarba.

Citește și: Mesaje de Sfânta Maria • Urări de ”la mulți ani” de Sfânta Marie • SMS şi felicitări de ziua numelui

Despre oamenii care nu-şi văd umbra capului la răsăritul soarelui, în dimineaţa zilei, se spune că vor muri până la sfârşitul anului.

În această zi nu este bine să te cerţi cu nimeni şi nici să fii certat de către cineva, că aşa vei fi tot anul. Oamenii care se roagă în această zi să scape de o patimă (beţie, tutun, preacurvie, etc.) sigur vor fi vindecaţi. Femeile însărcinate, dacă vor ţine această zi, vor avea o naştere uşoară şi copii sănătoşi.

Biserica a rânduit ca, de sărbătoarea Schimbării la Faţă, să se facă dezlegare la peşte pentru bucuria praznicului, ce are loc în timpul postului Sfintei Marii.

În această perioadă să sfinţesc grădinile, boabele de grâu pentru semănat, recoltele. Credincioşii duc la biserică prin oase din roadele pe care le au pentru a fi binecuvântate de preot şi împărţite celor sărmani. De asemenea, viii nu trebuie să-i uite nici pe cei trecuţi în nefiinţă, ci să facă pomană în amintirea şi pentru sufletul acestora.

Citește și: Nume derivate care se sărbătoresc de Sfânta Maria

Din 6 august, toamna începe să-şi intre treptat, treptat în drepturi. De acum înainte, iarbă nu mai creşte, păsările se pregătesc să plece spre ţările calde, insectele se pregătesc să intre în pământ. Frunzele copacilor încep să ruginească. Dacă în Ziua Schimbării la Faţă vremea este însorită şi plăcută, toamnă va fi una roditoare şi îmbelşugată. În schimb, dacă plouă, toamna va fi una mohorâta. În popor se spune că, dacă în postul Adormirii Maicii Domnului plouă mult, iarnă care va veni va fi una plină de ninsori.

Este bine ca, până la această dată, ţăranii să termine de cosit şi de adunat fânul. De acum încolo iarbă şi florile doar îmbătrânesc, diminuând calitatea furajului. Acum se culeg şi ultimele plante de leac. În această zi se poate începe şi gustatul boabelor de struguri. Deşi încă nu sunt coapte şi ţi se sterpezeşte gura de la ele, tradiţia le atribuie un rol vindecător şi se spune că sunt bune de leac pentru cei care au intestinele sensibile.

O veche superstiţie spune că nu e bine să te mai scalzi în apele repezi de munte, că apele se răcesc, iar cerbii vin să le spurce şi creşte riscul îmbolnăvirilor. Tot de acum este bine să nu se mai doarmă afară.

Citește și: Mesaje de Sfânta Maria. Ce felicitări, urări și SMS-uri le poți trimite persoanelor care își serbează onomastica

Praznicul Schimbarea la Faţă a Mântuitorului Iisus Hristos este prin excelenţă sărbătoarea îndumnezeirii firii omeneşti şi a participării trupului trecător la bunătăţile veşnice.

Cei care au sărbătorit Schimbarea la Faţă a Domnului (noaptea dintre 18-19 august) pe Muntele Tabor povestesc că, în timpul Sfintei Liturghii, se coboară asupra mănăstirii ortodoxe, un nor luminos, care nu are caracteristicile unui nor obişnuit. Norul apare o singură data pe an, întotdeauna în acelaşi loc, în direcţia Nazaretului, şi la aceeaşi vreme, până noaptea târziu.

Citește mai mult

Actualitate

CERT-RO: ALERTĂ privind unele notificări primite pe Facebook. Cum acționează atacatorii

Publicat

în

CERT-RO: ALERTĂ privind unele notificări primite pe Facebook. Cum acționează atacatorii

Un nou semnal de alarmă este tras de către CERT-RO, cu privire la fraudele care se pot produce în mediul online, în special în cadrul rețelei de socializare Facebook, arată DCNEWS.ro.

Atenție la notificările primite pe social media. Verificați mereu cât de plauzibilă este informația primită, validați transmiterea ei cu expeditorul, atunci când aveți suspiciuni, și scanați deopotrivă link-ul cu o soluție de securitate, înainte de a face click, recomandă specialiștii de la CERT-RO.

Electrica Furnizare Discount

Cum procedează atacatorii

”Atacatorii se folosesc de metoda înregistrării unor pagini cu denumiri care să pară a reprezenta sistemul de notificare al unei rețele sociale (ex: Confirming Page Information, Information Pages, etc.), pentru a da o imagine de autoritate în ochii celor care interacționează cu postări de tipul celei de mai jos.

În continuare, aveți un exemplu de astfel de cont de Facebook care publică un post de ‘avertizare’ pentru paginile etichetate, cu amenințarea că activitatea paginii va fi suspendată, dacă nu se va ‘verifica identitatea’ prin accesarea unui link plasat strategic în textul postării.

Infectarea dispozitivului cu malware

Odată accesat acel link, poate duce la infectarea dispozitivului cu malware, sau, în alte variante, poate duce către un site de phishing unde se cer, de obicei, credențiale de acces la contul de social media. Odată introduse, aceste date intră în posesia atacatorilor, care pot deturna conturile pentru executarea unor activități în scop personal.

De regulă, astfel de pagini sunt create special cu acest scop malițios și au o durată de viață limitată. Pagina la care facem referire a fost creată astăzi (4 august 2021). Utilizatorii care întâmpină astfel de postări pot raporta aceste pagini pentru tentativă de fraudă (scam) către Facebook.

Mulțumim încă o dată celor care ne raportează astfel de tentative, pentru a putea alerta utilizatorii din România cu privire la cele mai recente amenințări existente în online!”, se arată într-un comunicat de presă al CERT-RO.

Citește mai mult

Actualitate

Lista statelor cu risc epidemiologic a fost actualizată. Franța și Islanda trec în zona roșie

Publicat

în

Lista statelor cu risc epidemiologic a fost actualizată. Franța și Islanda trec în zona roșie

Noua listă a statelor cu risc epidemiologic a fost publicată de către CNSU, pe coduri de culori, roșu, galben și verde, în funcție de incidența cazurilor COVID-19. Franța și Islanda trec în zona roșie, devremece Turcia și Muntenegru intră în zona galbenă. Începând de duminică va intra noua listă in vigoare.

Principalele modificări survenite sunt:

în zona roșie au intrat: Franța, Islanda, Thailanda, Aruba, Polinezia Franceză și Eswatini;

Electrica Furnizare Discount

în zona galbenă au intrat:
– din zona roșie, în urma scăderii incidenței: Columbia, Namibia și Costa Rica;

-din zona verde, în urma creșterii incidenței: Turcia, Muntenegru, Puerto Rico, Maroc și Oman;

în zona verde au intrat: Insulele Feroe.

Dacă țara din care vine persoana respectivă
este în zona galbenă, persoana nu intră în carantină dacă este vaccinată sau prezintă un test PCR, nu mai vechi de 72 de ore. Dacă este din zona roşie, fie persoana este vaccinată, fie intră în carantină. Testul nu mai scuteşte de carantină.

Măsura carantinei se aplică pentru 14 zile, dar rămâne valabilă şi prevederea potrivit căreia dacă o persoană carantinată face un test COVID-19 în a opta zi de carantină şi rezultatul e negativ poate ieşi din carantină în a zecea zi.

Sunt scutiți de carantină copiii sub 3 ani, fără condiții, și cei cu vârste între 3 și 16 ani, dacă au un test COVID negativ.

În plus, sunt scutiți de carantină cei care stau mai puțin de 3 zile pe teritoriul României.

Descarcă aici lista țărilor cu risc epidemiologic

Țările din zona roșie

Insula Man 28,2
Jersey 15,7
Insulele Virgine Britanice 15,7
Fiji 13,6
Cipru 12,4
Gibraltar 11,4
Cuba 10,2
Georgia 8,9
Botswana 8,7
Seychelles 8,6
Spania 7,2
Marea Britanie** 6,6
Malaysia 6,3
Mongolia 5,4
Curaçao 5,4
Aruba 5,4
Monaco 5,2
Kazahstan 5,1
Andorra 5,1
Polinezia Franceză 5,0
Libia 4,6
Insulele Virgine ale Statelor Unite 4,6
Eswatini 4,4
Iran 4,1
Franța 4,1
Bahamas 4,1
Tunisia 4,1
Olanda 4,0
Argentina 3,9
Islanda 3,9
Portugalia 3,8
Irak 3,6
Malta 3,5
Grecia 3,5
Irlanda 3,5
Panama 3,2
Maldive 3,1
Thailanda 3,1
Kuweit 3,0
Africa de Sud** 2,7
Brazilia** 2,6
Nepal** 1,0
India** 0,4

Țările din zona galbenă

Israel 2,9
Columbia 2,9
Namibia 2,9
Sint Maarten 2,8
Costa Rica 2,8
Statele Unite ale Americii 2,7
Turcia 2,4
Federația Rusă 2,3
Muntenegru 2,3
Kârgâzstan 2,2
Indonezia 2,1
Puerto Rico 2,1
Guatemala 2,0
Emiratele Arabe Unite 2,0
Danemarca 2,0
Trinidad și Tobago 2,0
Maroc 2,0
Suriname 1,9
Belgia 1,9
Honduras 1,8
Luxemburg 1,8
Zimbabwe 1,7
Oman 1,6
Țările din zona verde
Mexic 1,5
San Marino 1,5
Estonia 1,4
Belarus 1,3
Myanmar 1,3
Mauritius 1,3
Guyana 1,3
Bonaire, Saint Eustatius și Saba 1,3
Finlanda 1,3
Lituania 1,3
Sri Lanka 1,2
Vietnam 1,2
Insulele Feroe 1,1
Liban 1,1
Elveția 1,1
Mexic 1,5
San Marino 1,5
Estonia 1,4
Belarus 1,3
Myanmar 1,3
Mauritius 1,3
Guyana 1,3
Bonaire, Saint Eustatius și Saba 1,3
Finlanda 1,3
Lituania 1,3
Sri Lanka 1,2
Vietnam 1,2
Insulele Feroe 1,1
Liban 1,1
Elveția 1,1
Algeria 0,4
Gambia0,4
Coreea de Sud0,4
Letonia0,4
Republica Moldova0,4
Antigua și Barbuda0,4
Singapore 0,3
Kosovo 0,3
Uzbekistan 0,3
Bulgaria0,3
Saint Vincent și Grenadine 0,3
Insulele Cayman 0,3
Palestina 0,3
Germania 0,3
Macedonia de Nord 0,3
Pakistan 0,2
Guineea Bissau 0,2
Cehia 0,2
Ucraina 0,2
Kenia 0,2
Sao Tome și Principe 0,2
Slovacia 0,2
Bosnia și Herțegovina 0,2
Canada 0,2
Dominica 0,2
Ghana 0,2
Afghanistan 0,2
Albania 0,2
Togo 0,1
Anguilla 0,1
Burundi 0,1
Bhutan 0,1
Brunei Darussalam 0,1
Nicaragua 0,1
Ungaria 0,1
Guineea 0,1
Tadjikistan 0,1
Noua Zeelandă 0,1
Australia 0,1
România 0,1
Uganda 0,1
Haiti 0,1
Angola 0,1
Grenada 0,1
Congo 0,0
Gabon 0,0
Eritreea 0,0
Djibouti 0,0
Somalia 0,0
Nigeria 0,0
Liberia 0,0
Benin 0,0
Sierra Leone 0,0
Taiwan 0,0
Madagascar 0,0
Mali 0,0
Yemen 0,0
Burkina Faso 0,0
Niger 0,0
Sudan 0,0
Montserrat 0,0
Comore 0,0
Guineea Ecuatorială 0,0
Republica Democrata Congo 0,0
Polonia 0,0
Egipt 0,0
Papua Noua Guinee 0,0
Republica Centrafricană 0,0
Wallis și Futuna 0,0
Camerun 0,0
Insulele Mariane de Nord 0,0
Etiopia 0,0
Ciad 0,0
Siria 0,0
Coasta de Fildeș 0,0
Sudanul de Sud 0,0
Republica Populara Chineză 0,0
Insulele Falkland (Malvine) 0,0
Vatican 0,0
Insulele Marshall 0,0
Micronezia 0,0
Noua Caledonie 0,0
Insulele Solomon 0,0
Tanzania 0,0
Vanuatu 0,0
Sahara de vest 0,0

Citește mai mult

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Știrea Ta

Politică Administrație

Sport

Monden

Opinii Comentarii

Articole Similare