Rămâi conectat

Ştirea zilei

Artă în închisoare: Proiect unic pentru deținuților și polițiștilor la Penitenciarul Aiud

Publicat

în

Artă în închisoare: Proiect unic pentru deținuților și polițiștilor la Penitenciarul Aiud

Mai mult de 200 de lucrări, printre care poezie, proză și grafică au fost realizate de către deținuși și angajați ai Penitenciarului Aiud, în cadrul unui proiect unic la nivel de sistem penitenciar românesc.

”Liter-Art’ este un proiect pentru inimă, minte şi literatură unic printre demersurile de reintegrare socială derulate în penitenciarele româneşti, care oferă deţinuţilor oportunităţi unice pentru a înţelege lumea şi propria persoană şi de a crea o identitate culturală proprie”, afirmă directorul adjunct al Penitenciarului Aiud, Ciprian Sabău.

Electrica Furnizare Discount

Proiectul educativ ”Liter-Art”, ajuns la cea de-a VII-a ediţie, are un aspect ”inovativ, unic” la nivel de sistem penitenciar românesc, prin implicarea în demersurile de creaţie literară şi ilustraţie de carte atât a deţinuţilor, cât şi a angajaţilor aşezământului de deţinere şi a unor literaţi consacraţi.

Pe parcursul a cinci zile s-au realizat peste 200 de lucrări – poezie, proză scurtă şi grafică – ce urmează să fie analizate şi selectate de organizatori, în vederea publicării. Au luat parte la proiect şase persoane private de libertate şi trei poliţişti de penitenciare.

”Activitatea este subsumată Proiectului ‘NORDIS – Creşterea şanselor de incluziune socială a romilor privaţi de libertate din Penitenciarul Aiud’, implementat de Asociaţia ‘Pakiv România’ şi Penitenciarul Aiud cu finanţare nerambursabilă, obţinută prin Granturile SEE şi Norvegiene. Fiind bugetat prin NORDIS, ‘Liter-Art’ va fi editat şi tipărit într-un număr de circa 300 de exemplare”, arată sursa citată.

În cadrul ediţiei din acest an, cu sprijinul managerului Centrului Multicultural ”Liviu Rebreanu” Aiud, Ioan Hădărig şi artistului Zoltan Balog, activităţile de creaţie au fost stimulate prin dezbateri pe diferite teme, precum: romii între tradiţie şi modernitate, Aiudul – trecut şi prezent, operele unor autori români şi străini.

Totodată, a fost vernisată expoziţia de fotografie ”Meşteşugurile romilor”, a Centrului Judeţean pentru Conservarea şi Promovarea Culturii Tradiţionale Cluj, în prezenţa reprezentanţilor acestei instituţii, iar profesorul Marius Moga de la Centrul Multicultural Aiud a susţinut un minirecital de chitară şi nai.

Publicitate

Ştirea zilei

ACCIDENT rutier la Șibot: O persoană rănită în urma incidentului. Traficul pe DN7 este îngreunat

Publicat

în

ACCIDENT rutier la Șibot: O persoană rănită în urma incidentului. Traficul pe DN7 este îngreunat

Trafic îngreunat pe DN 7, în dreptul localității Șibot, din cauza unui accident rutier în care au fost implicate două autovehicule. În urma accidentului, o persoană a fost rănită. Cercetarea la fața locului este în desfășurare.

Transmit reprezentanții Inspectoratul de Poliţie Judeţean Alba prin canalul specific de comunicare. Articol în curs de actualizare.

Electrica Furnizare Discount

Citește mai mult

Ştirea zilei

Tânăr „petrecăreț” prins băut la volan pe o stradă din Alba Iulia, în toiul nopții. Ce indica aparatul etilotest

Publicat

în

Tânăr „petrecăreț” prins băut la volan pe o stradă din Alba Iulia, în toiul nopții. Ce indica aparatul etilotest

La data de 26 septembrie 2021, în jurul orei 03,15, polițiștii Serviciului Rutier din cadrul Inspectoratului de Poliție Județean Alba au depistat un tânăr de 25 de ani, din comuna Horea, județul Alba, în timp ce conducea un autoturism, pe strada Alexandru Ioan Cuza din Alba Iulia, fiind sub influența băuturilor alcoolice.

În urma testării conducătorului auto cu aparatul etilotest, a rezultat valoarea de 0,78 mg/l alcool pur în aerul expirat, motiv pentru care a fost condus la spital unde i-au fost recoltate mostre de sânge, în vederea stabilirii alcoolemiei.

Față de conducătorul auto, cercetările sunt continuate sub aspectul săvârșirii infracțiunii de conducere sub influența alcoolului.

Electrica Furnizare Discount

Fotografie cu caracter ilustrativ din arhiva ZiarulUnirea.ro

Citește mai mult

Ştirea zilei

Situația paturilor ATI, pentru pacienții cu COVID-19: NUMAI 10 sunt libere, la nivel național

Publicat

în

Situația paturilor ATI, pentru pacienții cu COVID-19: NUMAI 10 sunt libere, la nivel național

În data de 26 septembrie 2021, conform datelor existente în aplicația alerte.ms, la nivel național există 1273 de paturi de ATI destinate pacienților COVID-19. De asemenea, 1220 de paturi ATI sunt ocupate la nivelul întregii țări.

În București sunt avizate de DSP 266  de paturi de ATI pentru pacienții de COVID-19.

La nivel național sunt libere 10 paturi ATI pentru pacienții bolnavi de COVID-19, altele decât cele rezervate special pentru persoane cu anumite condiții medicale care sunt și confirmate cu SARS-COV-2, iar în București nu sunt paturi libere la acest moment.

Electrica Furnizare Discount

Se lucrează în continuare pentru operaționalizarea și asigurarea personalului medical necesar pentru alte paturi ATI care vor fi disponibile în zilele următoare.

Menționăm faptul că în procesul de operaționalizare a unor noi paturi ATI se pune accent pe cele destinate persoanelor care prezintă anumite condiții medicale și care sunt și confirmate cu SARS-COV-2 pentru că în aceste cazuri respectivii pacienți prezintă afecțiuni grave ce pot constitui comorbidități și sunt expuși unui risc mult mai mare.

Situație paturi ATI destinate pacienților de Covid-19, altele decât cele rezervate special pentru persoane cu anumite condiții medicale care sunt și confirmate cu SARS-COV-2, neocupate:

Ialomița-1
Sibiu -3
Vrancea -6

Citește mai mult

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Știrea Ta

Politică Administrație

Sport

Monden

Opinii Comentarii

Articole Similare