Rămâi conectat

Ştirea zilei

Arest prelungit pentru bărbatul din Alba care a comandat incendierea a şase autoturisme şi a persoanei care a dus la îndeplinire ”misiunea”. Decizie a Judecătoriei Alba Iulia

Ziarul Unirea

Publicat

în

Corneliu Mureșan - Locale 2024

Prelungirea măsurii arestului preventive pe numele bărbatului care a comandat incendierea a şase autoturisme şi a persoanei care a dus la îndeplinire ”misiunea” a fost dispusă de către Judecătoria Alba Iulia.

Decizia Judecătoriei Alba Iulia din 28 aprilie 2020 poate fi contestată la Curtea de Apel.

La data de 5 martie 2020, poliţiştii de investigaţii criminale din cadrul Poliţiei Municipiului Alba Iulia au luat măsura reţinerii, pentru o perioadă de 24 de ore, faţă de un bărbat de 35 de ani, din Alba Iulia, bănuit de instigare la infracţiunea de distrugere şi faţă de alţi trei bărbaţi, doi de 30 de ani şi unul de 32 de ani, din judeţele Alba şi Cluj, bănuiţi de distrugere şi complicitate la distrugere prin incendiere. Doi dintre cei patru inculpaţi au fost arestaţi preventiv.

Din cercetări a rezultat că în perioada august 2019 – februarie 2020, bărbatul de 35 de ani, din Alba Iulia, contra unor sume de bani, i-ar fi determinat pe ceilalţi trei să provoace incendii, pe timp de noapte, la şase autoturisme parcate în diverse locuri de pe raza municipiului Alba Iulia, toate aparţinând unor persoane cu care instigatorul ar fi avut diverse relaţii de natură comercială.

De asemenea, la data de 5 februarie 2020, una dintre persoanele instigate ar fi provocat un incendiu în interiorul unui imobil aflat în construcţie, situat pe strada Izvorului din Alba Iulia, fiind distruse elemente ale acoperişului, în valoare de 14.000 de lei. Prejudiciul total, în cele şapte fapte de distrugere, a fost evaluat la 777.000 de lei. Pentru obţinerea de probe poliţiştii au efectuat cinci percheziţii domiciliare, în judeţele Alba şi Cluj, la imobile aparţinând persoanelor vizate de anchetă. Marţi, 28 aprilie 2020, Judecătoria Alba Iulia a admis solicitarea Parchetului şi a hotărât prelungirea cu 30 de zile a măsurii arestului preventive pe numele inculpaţilor O. Viorel şi R. Mirel Narcis. Hotărârea poate fi contestată în termen de 48 de ore.

O. Viorel are la activ două condamnări definitive la închisoare cu executare, în România şi în Franţa. Bărbatul în vârstă de 35 de ani a fost condamnat definitiv în 2016 în aşa zisul dosar al ”utilajelor” la 4 ani de închisoare cu executare. Peste 30 de persoane au fost condamnate în acest dosar, acuzaţia principală fiind cea de constituire sau sprijinire a unui grup infracţional organizat. În Franţa, a primit o pedeapsă similară, de 4 ani de închisoare, pentru furt cu circumstanţe agravante, furt prin înşelăciune şi participare la un grup infracţional.

Potrivit autorităţilor franceze, gruparea formată din mai mulţi cetăţeni români, din care făcea parte şi bărbatul din Alba Iulia, a comis un prejudiciu total de 3 milioane de euro prin furturile comise în perioada 2012 – 2013. Bărbatul a ajuns la închisoare în septembrie 2016, după ce a rămas definitivă condamnarea din România. A fost liberat condiţionat în aprilie 2018, după ce a beneficiat din plin şi de legea recursului compensatoriu, câştigând peste 100 de zile de libertate.


Secțiune Știri sub articolul principal

Urmăriți Ziarul Unirea și pe  GOOGLE ȘTIRI



Publicitate

Știri recente din categoria Ştirea zilei

Ştirea zilei

FOTO Spații noi de joacă la grădinițele din Câlnic: Prichindeii, fascinați de căsuțele parca desprinse din povești

Ziarul Unirea

Publicat

în

Spații noi de joacă la grădinițele din Câlnic: Prichindeii, fascinați de căsuțele parca desprinse din povești Grădinițele din comuna Câlnic au fost dotate cu spații noi de joacă, a anunțat primarul Lucian-Tiberiu Bodea. Bucuria prichindeilor a fost pe măsură, aceștia fiind fascinați de căsuțele desprinse parcă din povești. Citește și: FOTO Loc de joacă ”ca în […]

Citește mai mult

Secțiune ȘTIRI RECENTE CATEGORII

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Politică Administrație

Opinii Comentarii

Secțiune Articole Similare

Articole Similare

Copyright © 2004 - 2024 Ziarul Unirea