Rămâi conectat
S&D Europarlamentare 2024

Curier Județean

Aproape 8 milioane de lei pentru cinci centrale și un parc fotovoltaic la Alba Iulia: Cererea de finanțare, aprobată

Ziarul Unirea

Publicat

în

Corneliu Mureșan - Locale 2024

Aproape 8 milioane de lei pentru cinci centrale și un parc fotovoltaic la Alba Iulia: Cererea de finanțare, aprobată

A fost aprobată cererea de finanțare pentru proiectul depus de municipiul Alba Iulia în cadrul Programului Operaţional Infrastructură Mare (POIM) 2014 – 2020, pentru amenajarea unui parc fotovoltaic și echiparea a 5 clădiri publice cu centrale fotovoltaice în Alba Iulia.

„Scopul acestui proiect este construirea și operarea unui parc fotovoltaic, respectiv a unor centrale electrice fotovoltaice pe raza Municipiului Alba Iulia, pentru consumul propriu la nivelul a 5 clădiri publice și la nivelul sistemului de iluminat public. În acest moment, costul pentru consumul de energie electrică pentru aceste clădiri publice și iluminat fiind suportate în procent de 100% din bugetul local.

Gabriel Pleșa vă urează Paște Fericit!

Reamintim că proiectul a fost depus în noiembrie 2022, prima zi de deschidere a apelului și are un buget total de 7.722.528,45 lei”, a transmis primarul Gabriel Pleșa.

La momentul actual costul pentru consumul de energie electrică în clădirile publice și iluminat sunt suportate în procent de 100% din bugetul local. Se impune astfel realizarea unor investiții pentru utilizarea energiei regenerabile în Municipiul Alba lulia, pentru a reduce costul de operare.

Proiectul are ca scop construirea și operarea unui parc fotovoltaic de producere a energiei electrice pe baza tehnologiei fotovoltaice, pe raza Municipiului Alba lulia pentru consum propriu la nivelul clădirilor publice dar și la nivelul sistemului de iluminat public al municipiului Alba lulia.

Beneficii anticipate:

creşterea producţiei de energie electrică din surse regenerabile, pentru consum propriu, la nivelul celor 5 clădiri publice locale;
creşterea ponderii energiei regenerabile în totalul consumului de energie primară, ca rezultat al investiţiilor de creştere a puterii instalate de producere a energiei electrice din surse regenerabile; reducerea emisiilor de carbon în atmosferă generate de sectorul energetic prin înlocuirea unei părţi din cantitatea de combustibili fosili consumaţi în fiecare an – cărbune, gaz natural;
economie locală mai eficientă din punctul de vedere al utilizării surselor, mai ecologică şi mai competitivă, conducând la dezvoltarea durabilă, care se bazează, printre altele, pe un nivel înalt de protecţie şi pe îmbunătăţirea calităţii mediului.


Secțiune Știri sub articolul principal

Urmăriți Ziarul Unirea și pe  GOOGLE ȘTIRI



Publicitate

Știri recente din categoria Curier Județean

Curier Județean

Oferte din SUA și Franța pentru creșterea capacității de producție a muniției de tip NATO la UM Cugir

Unirea Ziarul

Publicat

în

Oferte din SUA și Franța pentru creșterea capacității de producție a muniției de tip NATO la UM Cugir România face pași timizi pentru a crește producția de muniție de tip NATO. Cererea pe piața internațională a crescut semnificativ după invazia Rusiei în Ucraina, dar sunt cereri și la nivelul Armatei Române. Una dintre cele mai […]

Citește mai mult

Secțiune ȘTIRI RECENTE CATEGORII

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Politică Administrație

Opinii Comentarii

Secțiune Articole Similare

Articole Similare

Copyright © 2004 - 2024 Ziarul Unirea