Aproape 40.000 de metri cubi de material lemnos confiscați în primul semestru. 1.800 de persoane, cercetate
Aproape 40.000 de metri cubi de material lemnos au fost confiscați în primul semestru al anului de către poliţişti, care au dat aproape 11.000 de amenzi, în valoare de 15 milioane de lei. Valoarea materialului lemnos se ridică la circa 10 milioane de lei. Peste 1.800 de persoane au fost cercetate pentru 3.380 de infracţiuni silvice comise în primele şase luni ale anului, 530 dintre cei care s-au ales cu dosare penale fiind prinşi în flagrant delict.
Potrivit Poliţiei Române, în primele şase luni ale anului au fost făcute 19.456 de controale, fiind verificate 716 instalaţii de debitat, 1.009 de exploatări forestiere, 513 depozite, 232 de ocoale silvice, 1.309 târguri, pieţe şi oboare, precum şi 37.930 de maşini cu care a fost transportat material lemnos.
În urma acestor controale au fost confiscaţi 38.963 de metri cubi de material lemnos, în valoare de peste 10 milioane de lei şi au fost date 10.863 de amenzi, de peste 15 milioane de lei, cele mai multe pentru contravenţii silvice.
În primul semestru al anului au fost deschise dosare penale pentru 3.380 de infracţiuni silvice, dintre care 1.524 au fost sesizate de poliţişti. În dosarele în care se fac cercetări pentru tăieri ilegale de arbori, evaziune fiscală prin comerţ ilegal cu material lemnos, muncă „la negru”, fals sau uz de fals au fost anchetate 1.843 de persoane, dintre care 530 au fost prinse în flagrant delict, împotriva a 68 fiind dispuse măsuri preventive.
Poliţiştii au verificat 1.029 de cazuri privind transportul ilegal de material lemnos semnalate prin apelurile la numărul 112 – „Radarul Pădurilor”, iar 164 dintre acestea au fost confirmate. Persoanele prinse, după apeluri la „Radarul Pădurilor”, au primit amenzi în valoare totală de 225.900 de lei.
În urma acţiunilor au fost indisponibilizate 18 autovehicule, două tractoare şi 129 de căruţe şi au fost confiscate 208 fierăstraie mecanice şi 158 de topoare, precum şi alte 757 de bunuri care ar fi fost folosite la comiterea de ilegalităţi, a precizat Poliţia Română.
La acţiuni au participat poliţişti de la inspectoratele judeţene şi specialişti de la inspectoratele teritoriale de regim silvic şi de vânătoare, de la direcţiile silvice şi de la structurile silvice private.
Secțiune Știri sub articolul principal
Urmăriți Ziarul Unirea și pe GOOGLE ȘTIRI
Știri recente din categoria Actualitate
Tichete casnice 2024 | Cine poate fi beneficiar sau prestator casnic. Condiții pentru beneficiari și prestatori casnici. Termenul de utilizare sau valorificare a tichetelor casnice
Tichete casnice 2024 | Cine poate fi beneficiar sau prestator casnic. Condiții pentru beneficiari și prestatori casnici. Termenul de utilizare sau valorificare a tichetelor casnice Tichetele de activități casnice, destinat atât beneficiarilor de activități casnice la achiziționare, precum și prestatorilor de activități casnice după primirea acestora și prevederile privind tichete de activități casnice au fost […]
Secțiune Articole Similare
-
Sănătatea și naturăacum 4 zile
Varza murată – sursă de probiotice şi singurul aliment vegetal care conţine vitamina B12
-
Sănătatea și naturăacum 3 zile
Alunele de pădure îmbunătăţesc performanţa intelectuală
-
Opinii - Comentariiacum 5 zile
16 septembrie – Leul este instituit ca monedă a țării. Istoria monedei naționale
-
Opinii - Comentariiacum 3 zile
18 septembrie – Ziua Mondială a Geologilor. Rezultatele cercetărilor geologiei românești, remarcate pe plan mondial
-
Opinii - Comentariiacum 21 de ore
20 septembrie 1866: S-a născut marele poet transilvănean George Coșbuc
-
Opinii - Comentariiacum 5 zile
16 septembrie „Ziua europeană de prim ajutor”: şi tu poţi să salvezi vieţi! A ști sau a nu fi