// ViewContent // Track key page views (ex: product page, landing page or article) fbq('track', 'ViewContent'); // Search // Track searches on your website (ex. product searches) fbq('track', 'Search');

Apărătorul Ștefan Radu (Metalurgistul Cugir), adio fotbal în această primăvară | Intervenție chirurgicală la genunchi pentru fundașul central al “roș-albaștrilor”

De ce i-a fost frică lui Ștefan Radu, nu a scăpat! Săptămâna trecută fundașul central al Metalurgistului Cugir a suportat, la Tg. Mureș, o intervenție chirurgicală la genunchiul drept, din pricina unor leziuni ale ligamentelor și meniscului. Apărătorul în vârstă de 28 de ani s-a accidentat în septembrie, în etapa a 5-a, în deplasarea de la Comuna Recea, câştigată de “roş-albaştri” cu 2-1, însă, în ciuda problemelor medicale a strâns din dinţi şi a continuat să joace până la finalul turului. A sperat câteva luni ca prin recuperare să nu fie nevoie de operație, însă nu a scăpat de bisturiu, astfel că Ștefan Radu nu va evolua deloc în retur. Jucătorul ocupantei poziției a 4-a la finele turului nu are voie să calce timp de două săptămâni pe picior, iar recuperarea mediicală post operatorie o va face la Alba Iulia cu Lucian Nicolescu. “Am avut cartilagiul rupt, afectate și meniscul și ligamentele. Doctorul Melinte s-a comportat extraordinar, clubul este alături de mine. Este o perioadă dificilă, mi-e dor de fotbal, dar trebuie să am răbdare și să muncesc pentru a reveni cât mai repede pe gazon”, a precizat fotbalistul care în vară a jucat cu Șurianu Sebeș barajul cu Viitorul Caransebeș pentru promovarea în Liga a 3-a.

După accidentarea de la Recea, durerile l-au împiedicat în repetate rânduri să fie la dispoziţia lui Călin Moldovan pentru a intra în primul unsprezece, însă şi aşa, a reuşit să înscrie un gol în remiza de la Tăşnad (etapa a 12-a). Ultima prezenţă ca şi titular s-a consemnat în etapa a 9-a, acasă cu CFR Cluj II. Şt. Radu nu a jucat deloc în ultimele două etape, intrând 10 minute în derby-ul cu „U” Cluj. În consecință, în partea secundă a campionatului, Metalurgistul are doi fundași centrali valizi, Negrescu și Itu, la nevoie și Vărărean putând fi tras în centrul defensivei de pe postul de fundaș stânga.

Dan HENEGAR