Apă potabilă cu porția pentru mai multe localități din zona Ocna Mureș: Ce spune APA CTTA Alba

În toate localitățile arondate sucursalei Apa CTTA Ocna Mureș: Ocna Centru, Cistei, Micoșlaca, Uioara de Sus, Uioara de Jos, Noșlac, Căptălan și Unirea, de luni, 18 mai 2020, furnizarea apei potabile va fi întreruptă în fiecare seară la ora 21.00 si va fi reluată la ora 7.00 dimineața. Distribuitorul de apă motivează acțiunea astfel: „Din cauza consumului excesiv de apă din această perioadă secetoasă și pentru a evita eventualele disfuncționalități în procesul de furnizare a apei potabile”.

Nu este prima dată când infrastructura de apă existentă în zona Aiud-Ocna Mureș pune probleme în asigurarea furnizării constante a apei, existând, de asemenea, serioase probleme și cu calitatea acesteia. Oamenii din zonă sunt obișnuiți ca în verile foarte secetoase, rezervoarele de apă ale localităților să nu facă fată consumului excesiv, îndeosebi atunci când apa potabilă este folosită pentru irigații în grădini.

ELIT

Pentru a rezolva această situație total neplăcută, Apa CTTA Alba a făcut deja demersuri pentru modernizarea infrastructurii de apă în zonă. în județul Alba se vor derula lucrări de extindere și modernizare a rețelei de apă și apă uzată, în cadrul proiectului regional de dezvoltare a infrastructurii pentru perioada 2014-2020, estimat la valoarea de 93,8 milioane de euro. Cea mai mare investiție ar urma să fie cea privind reabilitarea conductelor de aducțiune la magistrala Aiud – Ocna Mureș, respectiv Blaj și stația de pompare Galda de Jos.

Reabilitarea conductei de aducțiune pe Sistemul Zonal Alba (magistrala Aiud – Ocna Mureș și magistrala Blaj) și stația de pompare Galda de Jos este evaluată la 25.495.000 euro. Lucrările vor fi finanțate prin Pro-gramul Operațional Infrastructură Mare (POIM).

Mihail David - 2020

Email: stiri@ziarulunirea.ro
Tel: 0258.811.419

Acest site foloseşte cookies! Continuarea navigării implică acceptarea lor. Acceptă Mai mult...