Apa CTTA Alba: Apel către cei care derulează activități agricole să reducă la minim utilizarea apei potabile pentru scopuri agricole și de grădinărit, în contextul secetei din ultima perioadă

În contextul secetei din ultima perioadă, Operatorul Regional APA CTTA SA ALBA dorește sa vină în ajutorul clienților cu următoarele recomandări

-având în vedere această perioada și odată cu recomandările privind atenția crescută pentru spălatul mâinilor, fetei, alimentelor etc, consumul de apă al populației a crescut.

ELIT

-seceta din ultima perioada a dus și ea la o creștere semnificativă a consumului de apă potabilă distribuită prin sistemul public, în particular în zona rurală, din aria deservită de companie în județul nostru, cea mai mare parte din acest consum crescut fiind datorat demarării activităților agricole și de grădinărit.

Țînând cont de aceste aspecte, adresăm un apel insistent concetățenilor care derulează astfel de activități agricole să reducă la minim utilizarea apei potabile pentru scopuri agricole și de grădinărit, utilizând pe cât posibil apă din alte surse (fântâni, puțuri etc.). Dacă utilizatorii nu fac eforturi de a reduce consumul de apă potabilă pentru agricultură, există posibilitatea că aceia aflați la capetele de rețea să fie privați de dreptul vital de a avea minimul de apă pentru spălat, băut și alte necesități minime, sau o vor avea cu o turbiditate mărită, datorită aceluiași motiv.

Reamintim tuturor utilizatorilor că legislația în vigoare descurajează utilizarea apei potabile distribuită prin rețelele publice în alte scopuri decât pentru satisfacerea nevoilor strict gospodărești.

Conducerea SC APĂ CTTA SĂ ALBĂ

Email: stiri@ziarulunirea.ro
Tel: 0258.811.419

2 Comentarii

andrada 20 mai 2020 at 9:07

Domnilor de la APA CTTA, ce-i in capul vostru?
Mi se parea normal sa cereti reducerea consumului de apa la consumatorii industriali, nu la cei care pregatesc hrana pentru la toamna.Dar probabil, voi traiti cu alt fel de hrana, nu va ganditi la cea spirituala, ca evidentele arata altceva.

Andrei54 20 mai 2020 at 9:21

Barajele si lacurile de acumulare sant la un minim istoric Panza freatica din fântâni coboară sau seacă
Presa faceti un tur al celui mai apropiat lac de acumulare si va convingeti
Vinovat Centralele Hidro.
Centralele hidro sant facute pt a suplimenta energia electrica in sistem la orele de varf ( dimin si seara )
Cetățeni acestei tari sa nu-si ude grădinile .DAR Hidro sa golească Barajele <40 la sută ex valea Oltului râul Mare Retezat.va crucial la fata locului.

Comentariile sunt oprite

Acest site foloseşte cookies! Continuarea navigării implică acceptarea lor. Acceptă Mai mult...