Rămâi conectat
S&D Europarlamentare 2024

Curier Județean

Anunț inedit al actriței Dana Rogoz. Își „donează” ziua de naștere pentru a salva o casă tradițională din satul Cib, județul Alba

Ziarul Unirea

Publicat

în

Corneliu Mureșan - Locale 2024

Actrița Dana Rogoz face un anunț inedit pe o rețea de socializare. Ea își va „dona” ziua de naștere pentru o cauză nobilă, salvarea unei case tradiționale din secolul al XIX-lea.

„Îmi donez ziua de naștere!
Curând voi împlini 35 de ani. Vârsta aceasta sună într-un fel anume și parcă mă împinge să fac ceva mai mult. Și nu mă refer la o petrecere, acum, în pandemie. Mai degrabă îmi doresc ca vârsta aceasta să rămână memorabilă prin acțiunile pe care le voi iniția.

Astfel, o iau pas cu pas și primul lucru pe care m-am decis să îl fac la acest nou prag este să îmi donez ziua de nastere. Adică să îi invit pe toți cei care ar fi dorit sa îmi cumpere un cadou, să doneze prin Galantom suma respectivă către cel mai recent proiect al „Ambulanței pentru monumente.”

https://asociatiamonumentum.galantom.ro/fundraisi…/view…

Un grup de oameni entuziaști s-au adunat deja să dea o mână de ajutor domnului Sabin Onc din satul Cib pentru salvarea casei tradiționale în care locuiește el și familia lui de mai mult de cinci generații, înca din anul 1857 când a fost construită. I-a fost mila să o demoleze, iar acum se bucură că „Ambulanța pentru monumente” a decis să se implice alături de inimoșii săi voluntari și meșteri.

Mai mult decât atât, domnul Onc își dorește să înceapă procedura de clasare ca monument a casei cu paie înca din timpul intervenției ambulanței. Au deja mare parte din lucrurile necesare realizării unei asemenea intervenții: uneltele și lemnele necesare, plus masa și cazarea voluntarilor, care este pusă la dispoziție gratuit de domnul Onc în casa proprie și de catre Cristea Nicolae și Cristea Petru care dețin o pensiune în satul Cib.

Tot ce le lipseste sunt banii pentru achiziționarea paielor necesare acoperirii casei. Iar aici intervin eu și va rog să susțineti această cauză. Suma necesară finalizării acestui proiect și, implicit, a salvării acestui monument este de 4000 de lei.” a scris Dana Rogoz, cea care a inițiat această strângere de fonduri pe pagina sa de Facebook.


Secțiune Știri sub articolul principal

Urmăriți Ziarul Unirea și pe  GOOGLE ȘTIRI



Publicitate

Știri recente din categoria Curier Județean

Curier Județean

Investiții fără precedent în sistemul de învățământ din Alba Iulia, prin PNRR. Proiecte finanțate cu peste 85 de milioane de lei din fonduri europene

Unirea Ziarul

Publicat

în

Investiții fără precedent în sistemul de învățământ din Alba Iulia, prin PNRR. Proiecte finanțate cu peste 85 de milioane de lei din fonduri europene 20 de grădinițe, școli și licee din oraș sunt modernizate și dotate de administrația locală, cu finanțarea de peste 85 de milioane de lei, fonduri europene, nerambursabile Finanțările obținute de administrația […]

Citește mai mult

Secțiune ȘTIRI RECENTE CATEGORII

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Politică Administrație

Opinii Comentarii

Secțiune Articole Similare

Articole Similare

Copyright © 2004 - 2024 Ziarul Unirea