Rămâi conectat
S&D Europarlamentare 2024

Actualitate

Anul școlar 2023-2024: Peste 3.400 de profesori nu au studii corespunzătoare postului. Anunțul făcut de Ligia Deca

Ziarul Unirea

Publicat

în

Corneliu Mureșan - Locale 2024

Anul școlar 2023-2024: Peste 3.400 de profesori nu au studii corespunzătoare postului. Anunțul făcut de Ligia Deca

Ministrul Educaţiei, Ligia Deca, a declarat, vineri, că numărul cadrelor didactice fără studii corespunzătoare postului este, în prezent, de 3.440, după ce în anul şcolar anterior ajunsese la 5.223.

Citește și: Începe școala: Transport gratuit pentru elevi și studenți, pe tot parcursul anului şcolar 2023-2024

‘În acest an şcolar, numărul de cadre didactice fără studii corespunzătoare postului, situaţia pe care o am actualizată la nivelul zilei de astăzi, este de 3.440, faţă de 5.223 cât am avut în anul şcolar 2022-2023.

Eu sunt convinsă că atât creşterile salariale care au intrat în vigoare în luna iunie, cât şi măsurile pe care noile legi le prevăd pentru a încuraja ca absolvenţii de învăţământ superior (…) să aleagă cariera didactică vor asigura un trend descendent faţă de aceste cifre pe care le aveţi şi vom avea mai multe cadre didactice titulare şi calificate la clasă’, a declarat ea, în cadrul unei conferinţe de presă susţinute la Palatul Victoria, potrivit Agerpres.

Deca a admis că există ‘situaţii dificile’ în ce priveşte angajarea profesorilor de informatică, fizică sau matematică, în special în zonele rurale, dar a menţionat că se fac demersuri pentru remedierea acestei situaţii.

‘În ceea ce priveşte profesorii la aceste discipline avem situaţii dificile, aşa cum era de aşteptat, în zonele rurale, dar avem şi semnalate situaţii punctuale în zona urbană.

De aceea, noua lege a învăţământului preuniversitar prevede un program de încurajare a ştiinţelor matematicii, tehnologiei, ingineriei, în aşa fel încât să avem mai mulţi studenţi care merg în zona programelor fizică, chimie, matematică şi, de asemenea, să-i încurajăm să aleagă şi cariera didactică. Oricum, cineva va intra la clasă şi în cele mai multe cazuri acel cineva are toate calificările necesare pentru a preda acea disciplină’, a mai spus Ligia Deca.


Secțiune Știri sub articolul principal

Urmăriți Ziarul Unirea și pe  GOOGLE ȘTIRI



Publicitate

Știri recente din categoria Actualitate

Actualitate

Pastorala de Paște 2024 a cardinalului Lucian: ”Moartea și învierea Domnului pentru mântuirea noastră ne dezvăluie cât de importanți suntem pentru Dumnezeu”

Ziarul Unirea

Publicat

în

Pastorala de Paște 2024 a cardinalului Lucian: ”Moartea și învierea Domnului pentru mântuirea noastră ne dezvăluie cât de importanți suntem pentru Dumnezeu” Scrisoare Pastorală la Sărbătoarea Învierii Domnului 2024 ✠ Cardinal LUCIAN prin harul și mila Bunului Dumnezeu, Arhiepiscop și Mitropolit al Arhieparhiei de Alba Iulia și Făgăraș, Arhiepiscop Major al Bisericii Române Unită cu […]

Citește mai mult

Secțiune ȘTIRI RECENTE CATEGORII

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Politică Administrație

Opinii Comentarii

Secțiune Articole Similare

Articole Similare

Copyright © 2004 - 2024 Ziarul Unirea