Rămâi conectat

Actualitate

Antibioticele pot crește riscul de dezvoltare a cancerului de colon: STUDIU

Ziarul Unirea

Publicat

în

Antibioticele pot crește riscul de dezvoltare a cancerului de colon: STUDIU

Potrivit Science Daily, sudiile au indicat că antibioticele pot cauza, într-adevăr, schimbări de durată la microbiomul intestinal, comunitatea de microbi din în tractul digestiv, iar aceste schimbări ar putea fi asociate cu un risc crescut de apariție a cancerului de colon.

În cadrul celui mai mare studiu epidemiologic care a explorat această legătură, cercetătorii au descoperit că un risc crescut ar putea fi specific tipurilor de cancer din așa-numitul colon proximal, partea din colon care face legătura cu intestinul subțire și începe în partea inferioară din dreapta abdomenului.

Risc cu 17% mai mare de dezvoltare a cancerului de colon

„A fost clar, după analizarea datelor, că riscul este foarte concentrat la colonul proximal sau din partea dreaptă”, a spus Sophia Harlid, autor senior al studiului și cercetător la Universitatea Umeå din Suedia. De fapt, riscul de cancer asociat antibioticelor a fost cel mai mare la începutul colonului proximal, numit „colonul ascendent”, care se extinde din partea dreaptă inferioară la cea superioară a abdomenului. Cei care au luat antibiotice pentru mai mult de șase luni prezintă cel mai mare risc de cancer, potrivit cercetărilor publicate recent în revista Journal of the National Cancer Institute. În comparație cu oamenii care nu au consumat deloc antibiotice, acești indivizi aveau o șansă cu 17% mai mare de dezvoltare a cancerului în colonul ascendent.

Studiul din Suedia confirmă rezultatele cercetătorilor britanici

Acestea fiind spuse, chiar și tratamentele de scurtă durată cu antibiotice prezintă un risc asociat cancerului, deși este mult mai redus față de cel observat în urma tratamentelor de lungă durată. Noile descoperiri ar putea oferi încă un motiv pentru limitarea prescrierii excesive de antibiotice și prevenirea apariției superbacteriilor rezistente la antibiotice, au spus cercetătorii, citați de Live Science. Noul studiu confirmă rezultatele unui alt studiu din Marea Britanie, publicat în 2019 în jurnalul Gut. Studiul din Suedia „s-a aliniat perfect cu alte date, fapt ce îmbunătățește încrederea în privința unei legături”, a precizat dr. Cynthia Sears, autor senior al studiului britanic.

Sursa: dcnews.ro


Secțiune Știri sub articolul principal

Urmăriți Ziarul Unirea și pe  GOOGLE ȘTIRIPublicitate

Știri recente din categoria Actualitate

Actualitate

Controale ITM pentru verificarea măsurilor luate pe timp de caniculă, pentru protecția angajaților: Reglementări și amenzi pentru cei care nu respectă legea

Ziarul Unirea

Publicat

în

Controale ITM pentru verificarea măsurilor luate pe timp de caniculă, pentru protecția angajaților: Reglementări și amenzi pentru cei care nu respectă legea Inspecția Muncii verifică măsurile care trebuie întreprinse de angajatori pentru protecția persoanelor încadrate în muncă, în perioada în care se manifestă temperaturi extreme ridicate Inspecția Muncii verifică modul de respectare a prevederilor O.U.G. […]

Citește mai mult

Secțiune ȘTIRI RECENTE CATEGORII

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Politică Administrație

Opinii Comentarii

Secțiune Articole Similare

Articole Similare

Copyright © 2004 - 2024 Ziarul Unirea