Rămâi conectat

Ştirea zilei

Antena unui operator de telefonie din Alba Iulia de pe un bloc, evacuată după 17 ani de proprietarul unui apartament care a obținut o decizie în instanță

Redactia Ziarului Unirea

Publicat

în

Antena unui operator de telefonie din Alba Iulia de pe un bloc, evacuată după 17 ani de proprietarul unui apartament care a obținut o decizie în instanță

Proprietarul unui apartament din Alba Iulia, situat la ultimul etaj al unui bloc, a obținut în justiție, la instanța de fond, evacuarea antenei unui operator de telefonie mobilă care se află de 17 ani amplasată pe terasa construcției.

Contractul de închiriere a suprafeței de 73 de metri părați a fost încheiat în anul 2002 de către Asociația de Proprietari Parc Cetate. Reclamantul este proprietarul apartamentului deasupra căruia sunt amplasate direct echipamentele de telefonie mobilă ale companiei de telefonie.

Acesta a devenit proprietarul apartamentului la data de 4 septembrie 2006, în baza unui contract de vânzare – cumpărare și a arătat că nu și-a exprimat acordul în sensul încheierii contractului de închiriere. Un proces similar a existat și în perioada 2012 – 2013, când, prin sentință definitivă, s-a dispus obligarea pârâtei să procedeze la evacuarea echipamentelor de telefonie mobilă pe care le-a amplasat pe terasa blocului M7, motivul evacuării fiind acela al folosirii și întreținerii necorespunzătoare a spațiului închiriat care a dus la infiltrații de apă, conducând la degradarea continuă a apartamentului aflat în proprietatea sa.

Ulterior, compania a obținut un „contract de tranzacție”, prin care reclamantul își exprima acordul cu amplasarea și funcționarea echipamentelor de telefonie mobilă până la 24 octombrie 2017, când antena ar fi trebuit evacuată de pe bloc.

„Potrivit prevederilor aceleiași tranzacții, pârâta se obliga să întrețină suprafața închiriată în condiții optime. Dovada faptului că nu și-a îndeplinit această obligație este și faptul că în continuare s-au produs infiltrații de apă, consecința acestor infiltrații fiind inclusiv deteriorarea apartamentului.

Reclamantul a apreciat că se impune evacuarea echipamentelor pârâtei de pe terasa blocului în care se află apartamentul său în condițiile în care, începând cu data de 24.10.2017, a expirat atât valabilitatea contractului de închiriere încheiat cu Asociația de Proprietari Parc Cetate, cât și acordul său dat în calitate de coproprietar al părților indivize comune ale imobilului în sensul amplasării echipamentelor de telefonie mobilă, acord fără de care asociația de proprietari nu putea încheia un act adițional la contract”, se susține în decizia de la Tribunalul Alba, care i-a dat dreptate proprietarului din blocul M7.

Judecătorul afirmă că în cauză nu s-a făcut dovada de către compania de telefonie că reclamantul sau persoana de la care acesta a cumpărat imobilul de mai sus și-ar fi dat acordul în sensul încheierii unui contract de închiriere. „În cauză nu s-a făcut dovada vreunui act adițional de prelungire a valabilității contractului de închiriere. Conform art. 8 din respectiva tranzacție, pârâta s-a obligat să întrețină suprafața închiriată în condiții optime.

Nu și-a îndeplinit această obligație, în imobil s-au produs infiltrații de apă, consecința acestor infiltrații fiind deteriorarea apartamentului reclamantului”, se mai afirmă în document. Prorietarul apartamentului a făcut dovada pretențiilor sale cu acordurile de despăgubire încheiate cu reprezentanții companiei.

În aceste condiții, instanța a considerat că cererea reclamantului este întemeiată, a admis cererea de chemare în judecată și a obligat societatea să procedeze la evacuarea echipamentelor de telefonie mobilă amplasate pe terasa blocului M7, situat în Alba Iulia, pe Bulevardul 1 Decembrie 1918.

Decizia Judecătoriei a fost contestată, iar dosarul a intrat pe rolul Tribunalului Alba.


Secțiune Știri sub articolul principal

Urmăriți Ziarul Unirea și pe  GOOGLE ȘTIRI



Publicitate

Știri recente din categoria Ştirea zilei

Ştirea zilei

Damaris Vasinc, elevă la Colegiul Național ”Lucian Blaga” Sebeș, calificată pentru a treia oară consecutiv la Olimpiada națională de Istorie

Ziarul Unirea

Publicat

în

Damaris Vasinc, elevă la Colegiul Național ”Lucian Blaga” Sebeș, calificată pentru a treia oară consecutiv la Olimpiada națională de Istorie Damaris Vasinc, elevă în clasa a XI-a la Colegiul Național „Lucian Blaga” din Sebeș, s-a calificat al treilea an consecutiv la etapa națională a olimpiadei de istorie. Citește și: FOTO: Andra și Sarah eleve la […]

Citește mai mult

Secțiune ȘTIRI RECENTE CATEGORII

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Politică Administrație

Opinii Comentarii

Secțiune Articole Similare

Articole Similare

Copyright © 2004 - 2024 Ziarul Unirea