Rămâi conectat
S&D Europarlamentare 2024

Actualitate

Angela Filote (CE): Femeile sunt discriminate la nivel european privind plata și egalitatea de șanse în obținerea unei funcții

Ziarul Unirea

Publicat

în

Corneliu Mureșan - Locale 2024

Șeful reprezentanței Comisiei Europene în România, Angela Filote, susține că femeile încă sunt discriminate în raport cu bărbații la nivel european, atât în privința egalității de șanse în obținerea unei funcții de conducere într-o companie, cât și în ceea ce privește plata pentru aceeași muncă prestată.

Angela Filote„În afară de acest gen de discriminare (egalitatea de șanse în obținerea unei funcții de conducere — n. r.), mai există altul, pe un alt principiu absolut fundamental. Toți suntem de acord cu el, și totuși nu îl vedem în viață: plată egală la muncă egală. Câți știți că, începând de ieri (luni — n.r.) femeile din Uniunea Europeană lucrează, pentru restul anului, gratis. Dacă ar fi să fie plătite tot atât de mult cât sunt bărbații, pentru aceeași muncă, ele și-au primit deja salariul de anul acesta”, a declarat, marți, Angela Filote, în conferința „Gender Diversity in the Boardrooms — Key Driver to Company Performance”.

Referitor la preocuparea Comisiei Europene cu privire la accesul egal al femeilor la funcțiile de conducere, aceasta a apărut în momentul în care s-a constatat că acest principiu nu se regăsește în viața de zi cu zi. Astfel, în 2010, CE a publicat o strategie pe cinci ani în acest sens, prin care recomandă statelor membre ca, în mod voluntar, să ia măsurile necesare astfel încât să se ajungă la egalitatea de facto între femei și bărbați.

„După un an am constatat că numărul femeilor membre în board-uri crescuse cu doar 1%. Și atunci am zis: ‘Ok. Dacă nu se întâmplă cu recomandarea, cu vorba bună, vom face o propunere legislativă’. Și așa s-a născut, în noiembrie 2012, o Directivă prin care ne propunem un obiectiv: să ajungem la 40% femei în poziții non-executive până în 2020”, a explicat Angela Filote.

Ea a precizat că evoluțiile cele mai bune s-au constatat în țările care au impus cote obligatorii, respectiv Franța, Italia, Belgia sau Germania. Alte state au abordat recomandări, fără a trece la cota obligatorie.

Sursa Agerpres


Secțiune Știri sub articolul principal

Urmăriți Ziarul Unirea și pe  GOOGLE ȘTIRI



Publicitate

Știri recente din categoria Actualitate

Actualitate

Tichete Paşte 2024: Câți bani pot primi angajații, în plus, de sărbătorile pascale

Ziarul Unirea

Publicat

în

Tichete Paşte 2024: Câți bani pot primi angajații, în plus, de sărbătorile pascale Chiar dacă bonusurile de Paşte nu sunt atât de populare ca primele de Crăciun, perioadă care coincide cu bilanţul unui an, există diverse forme de recompensare a angajaţilor care nu încarcă fiscal angajatorul. Cadoul în numerar de 300 lei este asimilat veniturilor […]

Citește mai mult

Secțiune ȘTIRI RECENTE CATEGORII

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Politică Administrație

Opinii Comentarii

Secțiune Articole Similare

Articole Similare

Copyright © 2004 - 2024 Ziarul Unirea