Rămâi conectat

Ştirea zilei

Angajații de la Uzina Mecanică Cugir se întorc la lucru, după ce salariile le-au fost majorate: Ministrul Economiei anunță investiții

Ziarul Unirea

Publicat

în

Angajații de la Uzina Mecanică Cugir se întorc la lucru, după ce salariile le-au fost majorate: Ministrul Economiei anunță investiții

În cursul zilei de miercuri, 24 februarie, ministrul Economiei, Florin Spătaru, a anunțat că de astăzi angajații de la Uzina Mecanică Cugir se întorc la lucru, după ce salariile le-au fost majorate.

„Am reușit, după mai multe zile de negocieri şi discuții pe care le-am avut atât cu reprezentanții conducerii UMC, cât şi cu sindicatele, să ajungem la un acord astfel încât protestele să înceteze.

Angajații de la UMC vor primi salariile majorate. Cuantumul creşterilor salariale poate ajunge, în funcție de categoria de personal, până la 500 de lei. Conducerea şi-a luat angajamentul să asigure aceste majorări salariale pentru cei 848 de oameni care lucrează în industria de apărare din uzina mecanică Cugir.

Mă voi asigura că toate aceste promisiuni se vor transforma în realitate şi îmi doresc să luăm în calcul pe viitor un plan investițional profitabil pentru UMC şi Fabrica de Arme din Cugir. Voi merge curând la Cugir pentru că îmi doresc să discut cu oamenii care lucrează la Uzina Mecanică şi la Fabrica de Arme.

Vreau să găsim soluții sustenabile pentru angajații din industria de apărare, atât în ceea ce priveşte salarizarea, cât şi condițiile de lucru”, a transmis Spătaru.

Sute de muncitori de la cele două fabrici de armament din oraşul Cugir au întrerupt, pe data de 15 februarie, activitatea, solicitând creşterea salariilor, care, susţin aceştia, nu le ajung să îşi plătească facturile la electricitate şi căldură.

În primă fază, au oprit lucrul cei de la Uzina Mecanică Cugir, una dintre cele două fabrici de armament din oraş, care au plecat în marş prin oraş de la fabrică până în centrul oraşului, unde se află sediul administrativ. Acolo s-au raliat protestului şi cei de la Fabrica de Arme, unitate care funcţionează în centrul oraşului.

Întrunit cu o zi înainte de protest, Consiliul de Administraţie al Uzinei Mecanice Cugir le-a oferit protestatarilor o mărire salarială de doar 6,50%, faţă de solicitările de 30%.


Secțiune Știri sub articolul principal

 Urmăriți Ziarul Unirea și pe  GOOGLE ȘTIRI


Publicitate

Știri recente din categoria Ştirea zilei

Ştirea zilei

FOTO Apel UMANITAR pentru o familie cu 8 copii din Alba: Trăiesc într-o cameră cu două paturi, fără jucării, haine și încălțăminte

Ziarul Unirea

Publicat

în

Apel UMANITAR pentru o familie cu 8 copii din Alba: Trăiesc într-o cameră cu două paturi, fără jucării, haine și încălțăminte Un apel umanitar pentru o familie din Zlatna, cu 8 copii, a fost lansat pe Facebook de o iubitoare de animale. Andreea Berar a întâlnit familia în timp ce împărțea pungi cu cadouri pentru […]

Citește mai mult

Secțiune ȘTIRI RECENTE CATEGORII

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Politică Administrație

Sport

Opinii Comentarii

Secțiune Articole Similare

Articole Similare