Rămâi conectat
S&D Europarlamentare 2024

Curier Județean

Angajata unui spital condamnată la 3 ani de închisoare cu suspendare, după ce a obținut 355.000 de lei întocmind în fals cereri de credit, către o Sucursală CAR din Teiuș, în numele unor persoane fizice

Ziarul Unirea

Publicat

în

Corneliu Mureșan - Locale 2024

La data de 26.10.2017, prin hotărârea nr. 926/2017, Curtea de Apel Alba Iulia a dispus condamnarea inculpatei Bota Claudia la pedeapsa de 3 ani închisoare cu suspendarea executării pedepsei sub supraveghere pe durata unui termen de 4 ani pentru comiterea infracțiunilor de folosire în mod direct de informații ce nu sunt destinate publicității în scopul obținerii de bani, înșelăciune, fals intelectual, fals material în înscrisuri oficiale, fals în înscrisuri sub semnătură privată și uz de fals.  Hotărârea este definitivă.

Lucrătorii de poliție judiciară ai Direcției Generale Anticorupție – Serviciul Județean Anticorupție Alba au efectuat numeroase acte procedurale în cauză, în baza mai multor ordonanțe de delegare ale Parchetului de pe lângă Tribunalul Alba.

În fapt, s-a reținut că, în perioada martie 2015 – aprilie 2016, inculpata Bota Claudia, angajată în cadrul Spitalului Mun. Târnăveni – Serviciul Resurse Umane, jud. Mureș, a indus în eroare, prin mijloace frauduloase, reprezentanții C.A.R. C.F.R. Cluj – Sucursala Teiuș cu ocazia perfectării unui număr de 12 contracte de credit în valoare totală de 355.000 lei.

În realizarea rezoluției infracționale, inculpata Bota Claudia a întocmit în fals cereri de credit în numele unor persoane fizice, fără acordul sau cunoștința acestora, depunând în acest sens adeverințe de salariu pe care le-a falsificat. Totodată aceasta a depus angajamente de plată din partea unor giranți, angajați ai Spitalului Mun. Târnăveni, fără cunoștința acestora, însoțite de adeverințe de salariat falsificate.

Adeverințele au fost completate de către inculpată prin folosirea datelor nedestinate publicității, obținute în cadrul atribuțiilor de serviciu.

Inculpata Bota Claudia a fost cercetată în stare de arest la domiciliu și a fost trimisă în judecată prin rechizitoriu, la data de 21.10.2016.

În același dosar, a fost judecată inculpata P.C.M., casier al C.A.R. C.F.R. Cluj – Sucursala Teiuș. Aceasta și-a îndeplinit defectuos atribuțiile de serviciu, predând sumele de bani acordate cu titlu de împrumut altei persoane decât titularilor de contract, respectiv inculpatei Bota Claudia. Față de aceasta, Curtea de Apel Alba Iulia a dispus trimiterea cauzei spre rejudecare la Judecătoria Aiud.


Secțiune Știri sub articolul principal

Urmăriți Ziarul Unirea și pe  GOOGLE ȘTIRI



Publicitate

Știri recente din categoria Curier Județean

Curier Județean

15 mai: „Ziua Familiei” 2024 la Aiud. Familiile care împlinesc 50 de ani de la căsătorie, sărbătorite în cadrul evenimentului

Ziarul Unirea

Publicat

în

15 mai: „Ziua Familiei” 2024 la Aiud. Familiile care împlinesc 50 de ani de la căsătorie, sărbătorite în cadrul evenimentului Primăria municipiului Aiud organizează în data de 15 mai 2024 evenimentul „Ziua Familiei”, în cadrul căruia vor fi sărbătorite familiile care împlinesc 50 de ani de la căsătorie în anul 2024. Citește și: Ziua Familiei, […]

Citește mai mult

Secțiune ȘTIRI RECENTE CATEGORII

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Politică Administrație

Opinii Comentarii

Secțiune Articole Similare

Articole Similare

Copyright © 2004 - 2024 Ziarul Unirea