Rămâi conectat

Ştirea zilei

”Aneta”, volumul aiudeanului Lucian Domșa, premiul național pentru proză, în cadrul Concursului  Național de creație literară ,,Vasile Voiculescu”: ”E povestea pe care trebuie s-o știe copiii noștri despre cum am trăit noi, părinții lor”

Ziarul Unirea

Publicat

în

”Aneta”, volumul aiudeanului Lucian Domșa, premiul național pentru proză, în cadrul Concursului Național de creație literară ,,Vasile Voiculescu”: ”E povestea pe care trebuie s-o știe copiii noștri despre cum am trăit noi, părinții lor”

”Aneta”, volumul de proză al aiudeanului Lucian Domșa a câștigat primul premiu literar, premiul național pentru proză, acordat de Biblioteca Județeană ,,Vasile Voiculescu” Buzău, 2020 în cadrul Concursului  Național de creație literară ,,Vasile Voiculescu”.

Cea de-a 32 ediție a concursului Național de creație literară ,,Vasile Voiculescu” a ajuns la final, iar festivitatea de decernare a premiilor aa avea loc vineri, 9 octombrie 2020, ora 11.00, la Casa Memorială ,,Vasile Voiculescu” din Pâșcov.

Lucian Domșa a început să scrie după ce a aflat că este bolnav și trebuie să facă dializă. În urmă cu câteva luni s-a infectat cu noul coronavirus la Centrul de Dializă din Alba Iulia, unde era pacient. Și-a infectat și familia, iar mama acestuia a pierdut lupta cu viața în urma îmbolnăvirii cu COVID-19.

Cu toate acestea, bărbatul a continuat să scrie la romanul său, pe care l-a finalizat de curând. Cartea nu este disponibilă în librării, autorul alegând să o distribuie direct cititorilor săi.

”Aneta” a ajuns deja la foarte multe persoane din România, dar a călătorit și peste mări și țări, iar feedback-ul venit de la cei care deja au citit volumul este copleșitor. Lucian Domșa postează frecvent pe facebook mesajele primite de la cititorii săi, iar pentru cei cărora le e foarte greu să achiziționeze un exemplar din ANETA, scriitorul vine cu o veste bună: e în lucru varianta de eBook a ”ANETEI”!

”ANETA e despre mine, despre tine, despre copilăria noastră petrecută la țară! ANETA e povestea pe care trebuie s-o știe copiii noștri despre cum am trăit noi, părinții lor!

Aneta sunt eu, ești tu cititorule și cititoareo, suntem noi toți cei ce ne apropiem de 50 ani sau am trecut peste…

Aneta e cartea copilăriei noastre petrecută la sat sau la oraș, la coadă la pâine, cu cartela-n mână, la coadă la butelii în gerul iernii când legam între ele cu lanț capacele și bâjbâiam pe întuneric atunci când era luat curentul în tot orașul și când stăteam înghesuiți la coadă la carne, zahăr, ulei sau unt…

Aneta e ceea ce ne-am dorit cu toții să devenim atunci când am fost tineri, nu să plecăm în Spania, Italia, Germania, Marea Britanie, etc, pentru un trai mai bun și o viață decentă atât pentru noi cât și pentru copii noștri…

Aneta e o generație, a noastră, a celor ce încă putem schimba în bine țara asta, a celor care am făcut într-adevăr școală, a celor care am dat treapta a întâia și treapta a doua, apoi examene la facultate acolo unde erau cel puțin zece candidați pe un loc…

Aneta e despre satele noastre din ce în ce mai pustii, golite de locuitori, cu casele-n păragină și curțile năpădite de buruieni, cu ulițele asfaltate și goale, cu câțiva bătrâni care își mai duc traiul atât cât mai pot…”, scrie aiudeanul pe facebook.

Cartea poate fi comandată pe cotul de Facebook al lui Lucian Domșa (Messenger ) sau pe Whatsapp la numărul 0720944933.


Secțiune Știri sub articolul principal

Urmăriți Ziarul Unirea și pe  GOOGLE ȘTIRI



Publicitate

Știri recente din categoria Ştirea zilei

Ştirea zilei

ACCIDENT în Alba Iulia: Un autoturism ar fi avariat o țeavă de gaz, pe strada Orhideelor

Ziarul Unirea

Publicat

în

ACCIDENT în Alba Iulia: Un autoturism ar fi avariat o țeavă de gaz, pe strada Orhideelor Un accident rutier a avut loc vineri dimineața, în jurul orei 9.00, în Alba Iulia, pe strada Orhideelor. O mașină ar fi avariat o țeavă de gaz. Detașamentul de pompieri Alba Iulia intervine cu o autospecială de stingere cu […]

Citește mai mult

Secțiune ȘTIRI RECENTE CATEGORII

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Politică Administrație

Opinii Comentarii

Secțiune Articole Similare

Articole Similare

Copyright © 2004 - 2024 Ziarul Unirea