Rămâi conectat

Politică Administrație

Andrei Popa fostul președinte al CJE Alba, despre cum a fost cenzurat Congresul PSD: ”Gestul vostru a fost unul jegos și infect”

Ziarul Unirea

Publicat

în

Corneliu Mureșan - Locale 2024

Congresul extraordinar al PSD, în care Liviu Dragnea a fost validat în funcția de președinte, a fost criticat dur de Andrei Nicolae Popa fostul președinte al Consiliului Județean al Elevilor Alba care a precizat că a ”trăit cea mai neagră zi” din viața lui.

Andrei Popa01Acesta a explicat, pe pagina sa de Facebook, cum, atunci când vorbea președintele TSD Mihai Sturzu, ”live streamingul s-a oprit iar televiziunile au fost date afară și ușile închise”.

Andrei Nicolae Popa a condamnat gestul și a relatat din alocuțiunea președintelui TSD.

„Astazi am trait cea mai neagra zi din viata mea. Astazi am simtit cu adevarat pe pielea mea ce a insemnat comunismul in Romania si de ce Partidul Social Democrat este asociat cu comunismul. Astazi, Mihai Sturzu a fost cenzurat in timpul discursului sau in cadrul Congresului PSD.

Citește și Vicepreședintele PSD Alba Victor Negrescu ales, cu al doilea număr de voturi, vicepreședinte al partidului la nivel național

In cel mai stalinist mod cu putinta, echipa ”tehnica” a taiat LIVE STREAMING-ul in momentul in care Mihai Sturzu vorbea despre faptul ca a fi comunist inseamna un stil invechit de a face lucrurile, un mod prin care iti alegi presedintele dintre un singur candidat, un mod in care te crezi cel mai mare partid din Romania si asta te scuza sa-ti asumi greseli. Mihai Sturzu vorbea de valorile social-democratiei: LIBERTATE, ECHITATE SI SOLIDARITATE. Vorbea de faptul ca libertatea nu inseamna sa sanctionezi delictul de opinie sau sa tai video-ul, echitate nu inseamna sa iti ascunzi si sa-ti protejezi coruptii din partid, solidaritate nu inseamna sa fii solidar cu marii baroni locali si cu opulenta pe care o manifesta la televizor, averile ilicite si eschivarea in fata opiniei publice.

Mihai vorbea despre ceea ce ar trebui sa devina social-democratia, despre valorile ei, despre progresism. Dar pentru partidul mamut, puternic ierarhizat, cu un lider atotcunoscator, unic si cel mai iubit fiu al patriei a fost prea mult. Nu au putut inghiti ca cineva de la cel mai inalt nivel al conducerii de partid sa dea tonul reformei. Ce au facut? Ce stie PSD-ul sa faca cel mai bine: au inchis orice canale de comunicatii, usile, totul. Nimeni, in afara de mine si cei prezenti in sala, nu stie ce a spus Mihai Sturzu. Asa au facut PSD-istii si in noiembrie 2014 cand au spus ca i-a batut facebook-ul, si acum cand cineva lansa ideea de progres al social democratiei. A fi ”psd-ist” in Romania inseamna a fi corupt, comunist, secretoman, nomenclaturist. A fi social-democrat in Romania nu stiu ce inseamna, pentru ca nu avem social-democratie. Cine vrea sa o lanseze (pe ea, social-democratia progresista) este linsat de aparatul de partid, cenzurat si executat. Nu este de mirare daca pana la finalul saptamanii viitoare Mihai Sturzu nu va fi data afara din partid, la fel ca Mircea Geoană.

Asta e PSD, un partid al nomenclaturistilor, un partid care ii vinde pe romani politicilor neo-liberale dure, foametei, saraciei si oligarhiei. Un partid care se lauda ca nu a taiat niciun ban romanilor dar le-a plafonat naveta elevilor, crescand in doi ani rata abandonului scolar cu 2%. Multi elevi nu au bani sa vina la scoala, au un viitor distrus in fata iar PSD-ul lui Dragnea se lauda ca nu a taiat niciun ban.

Citește și Fostul președinte al CJE Alba, Andrei Popa, a dat în judecată Ministerul Educației: CNE a fost folosit de fiecare partid ca mijloc de propagandă

Social democratia progresista inseamna de fapt libertate, echitate solidaritate. Libertatea expresiei, libertate religioasa (stat secular), libertatea de constiinta, justitie sociala, egalitate de sanse, echitate sociala, egalitate in fata legii, solidaritate fata de cei saraci, solidaritate fata de cei tineri si batrani, solidaritate fata de toti cetatenii. statului tau. Toate aceste valori duc, daca sunt respectate, spre un stat al bunastarii (exemplul Suediei). Daca nu sunt respectate, duc spre un Partid Social Democrat corupt, comunist si oligarhic, spre un lider autoritar ca Dragnea, spre dispret fata de tineri si, implicit, progres. PSD-istilor, de astazi va puteti lua gandul ca veti mai guverna sau ca tinerii din Romania o sa va mai voteze vreodata.

O sa-mi dedic urmatoarea perioada constructiei unui hub al social-democratiei progresiste, asa cum arata ea in Suedia si Germania. Iar voi, dragnistii si iliescienii, alegeti-va in continuare pana nu mai puteti, dati-va functii, inchideti facebook-ul si internetul ca poate, poate sa nu va mai critice nimeni si asteptati lungii ani ai opozitiei. Gestul vostru a fost unul jegos si infect pentru care veti plati la vot de nu va vedeti. Suneti o ciuma si o rusine pentru social-democratie si pentru democratie in general. LASATI-NE SA MURIM IN POLITICILE NEO-LIBERALE ALIAS ANII 2010-2012! Astazi, prin cenzura infecta, condamnndu-va pe voi la moarte politica, ne-ati condamnat de fapt pe noi la moarte bilogica, doar pentru ca nu sunteti ceea ce ar trebui sa fiti”, a scris acesta.

Andrei Nicolae Popa a fost unul dintre cei mai buni elevi ai Colegiului Economic ”Dionisie Pop Marțian” din Alba Iulia. Acesta a promovat examenul de Bacalaureat cu 9,88, fiind între primii 10 din județul Alba. În prezent, el este anul II la Facultatea de Științe Politice din cadrul Universității București, fiind șeful de cabinet al deputatul Cornel Comșa.


Secțiune Știri sub articolul principal

Urmăriți Ziarul Unirea și pe  GOOGLE ȘTIRI



Publicitate

Știri recente din categoria Politică Administrație

Politică Administrație

Grădiniță nouă la Sebeș, în cadrul Școlii Gimnaziale nr. 2: Câte grupe și ce capacitate urmează să aibă creșa

Bogdan Ilea

Publicat

în

Grădiniță nouă la Sebeș, în cadrul Școlii Gimnaziale nr. 2: Câte grupe și ce capacitate urmează să aibă creșa Un proiect de hotărâre din data de 15 aprilie, 2024, al primăriei Sebeș, prevede „Transformare imobil fostă centrală termică -Municipiul Sebeș, în Creşă”, ca nivel antepreșcolar în cadrul Școlii Gimnaziale nr 2. din Sebeș. Având în […]

Citește mai mult

Secțiune ȘTIRI RECENTE CATEGORII

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Politică Administrație

Opinii Comentarii

Secțiune Articole Similare

Articole Similare

Copyright © 2004 - 2024 Ziarul Unirea