Rămâi conectat

Politică Administrație

Andrei Popa fostul președinte al CJE Alba, despre cum a fost cenzurat Congresul PSD: ”Gestul vostru a fost unul jegos și infect”

Publicat

în

Congresul extraordinar al PSD, în care Liviu Dragnea a fost validat în funcția de președinte, a fost criticat dur de Andrei Nicolae Popa fostul președinte al Consiliului Județean al Elevilor Alba care a precizat că a ”trăit cea mai neagră zi” din viața lui.

Andrei Popa01Acesta a explicat, pe pagina sa de Facebook, cum, atunci când vorbea președintele TSD Mihai Sturzu, ”live streamingul s-a oprit iar televiziunile au fost date afară și ușile închise”.

Andrei Nicolae Popa a condamnat gestul și a relatat din alocuțiunea președintelui TSD.

Elit - Gustul Desăvârșit

„Astazi am trait cea mai neagra zi din viata mea. Astazi am simtit cu adevarat pe pielea mea ce a insemnat comunismul in Romania si de ce Partidul Social Democrat este asociat cu comunismul. Astazi, Mihai Sturzu a fost cenzurat in timpul discursului sau in cadrul Congresului PSD.

Citește și Vicepreședintele PSD Alba Victor Negrescu ales, cu al doilea număr de voturi, vicepreședinte al partidului la nivel național

In cel mai stalinist mod cu putinta, echipa ”tehnica” a taiat LIVE STREAMING-ul in momentul in care Mihai Sturzu vorbea despre faptul ca a fi comunist inseamna un stil invechit de a face lucrurile, un mod prin care iti alegi presedintele dintre un singur candidat, un mod in care te crezi cel mai mare partid din Romania si asta te scuza sa-ti asumi greseli. Mihai Sturzu vorbea de valorile social-democratiei: LIBERTATE, ECHITATE SI SOLIDARITATE. Vorbea de faptul ca libertatea nu inseamna sa sanctionezi delictul de opinie sau sa tai video-ul, echitate nu inseamna sa iti ascunzi si sa-ti protejezi coruptii din partid, solidaritate nu inseamna sa fii solidar cu marii baroni locali si cu opulenta pe care o manifesta la televizor, averile ilicite si eschivarea in fata opiniei publice.

Mihai vorbea despre ceea ce ar trebui sa devina social-democratia, despre valorile ei, despre progresism. Dar pentru partidul mamut, puternic ierarhizat, cu un lider atotcunoscator, unic si cel mai iubit fiu al patriei a fost prea mult. Nu au putut inghiti ca cineva de la cel mai inalt nivel al conducerii de partid sa dea tonul reformei. Ce au facut? Ce stie PSD-ul sa faca cel mai bine: au inchis orice canale de comunicatii, usile, totul. Nimeni, in afara de mine si cei prezenti in sala, nu stie ce a spus Mihai Sturzu. Asa au facut PSD-istii si in noiembrie 2014 cand au spus ca i-a batut facebook-ul, si acum cand cineva lansa ideea de progres al social democratiei. A fi ”psd-ist” in Romania inseamna a fi corupt, comunist, secretoman, nomenclaturist. A fi social-democrat in Romania nu stiu ce inseamna, pentru ca nu avem social-democratie. Cine vrea sa o lanseze (pe ea, social-democratia progresista) este linsat de aparatul de partid, cenzurat si executat. Nu este de mirare daca pana la finalul saptamanii viitoare Mihai Sturzu nu va fi data afara din partid, la fel ca Mircea Geoană.

Asta e PSD, un partid al nomenclaturistilor, un partid care ii vinde pe romani politicilor neo-liberale dure, foametei, saraciei si oligarhiei. Un partid care se lauda ca nu a taiat niciun ban romanilor dar le-a plafonat naveta elevilor, crescand in doi ani rata abandonului scolar cu 2%. Multi elevi nu au bani sa vina la scoala, au un viitor distrus in fata iar PSD-ul lui Dragnea se lauda ca nu a taiat niciun ban.

Citește și Fostul președinte al CJE Alba, Andrei Popa, a dat în judecată Ministerul Educației: CNE a fost folosit de fiecare partid ca mijloc de propagandă

Social democratia progresista inseamna de fapt libertate, echitate solidaritate. Libertatea expresiei, libertate religioasa (stat secular), libertatea de constiinta, justitie sociala, egalitate de sanse, echitate sociala, egalitate in fata legii, solidaritate fata de cei saraci, solidaritate fata de cei tineri si batrani, solidaritate fata de toti cetatenii. statului tau. Toate aceste valori duc, daca sunt respectate, spre un stat al bunastarii (exemplul Suediei). Daca nu sunt respectate, duc spre un Partid Social Democrat corupt, comunist si oligarhic, spre un lider autoritar ca Dragnea, spre dispret fata de tineri si, implicit, progres. PSD-istilor, de astazi va puteti lua gandul ca veti mai guverna sau ca tinerii din Romania o sa va mai voteze vreodata.

O sa-mi dedic urmatoarea perioada constructiei unui hub al social-democratiei progresiste, asa cum arata ea in Suedia si Germania. Iar voi, dragnistii si iliescienii, alegeti-va in continuare pana nu mai puteti, dati-va functii, inchideti facebook-ul si internetul ca poate, poate sa nu va mai critice nimeni si asteptati lungii ani ai opozitiei. Gestul vostru a fost unul jegos si infect pentru care veti plati la vot de nu va vedeti. Suneti o ciuma si o rusine pentru social-democratie si pentru democratie in general. LASATI-NE SA MURIM IN POLITICILE NEO-LIBERALE ALIAS ANII 2010-2012! Astazi, prin cenzura infecta, condamnndu-va pe voi la moarte politica, ne-ati condamnat de fapt pe noi la moarte bilogica, doar pentru ca nu sunteti ceea ce ar trebui sa fiti”, a scris acesta.

Andrei Nicolae Popa a fost unul dintre cei mai buni elevi ai Colegiului Economic ”Dionisie Pop Marțian” din Alba Iulia. Acesta a promovat examenul de Bacalaureat cu 9,88, fiind între primii 10 din județul Alba. În prezent, el este anul II la Facultatea de Științe Politice din cadrul Universității București, fiind șeful de cabinet al deputatul Cornel Comșa.


 Fiți la curent cu ultimele articole publicate. Urmăriți Ziarul Unirea și pe GOOGLE ȘTIRI


Publicitate

Politică Administrație

Comunicat de presă| Radu Cristian, PSD Alba: „PSD – alături de cei mulți! Peste 3 milioane de oameni vor primi vouchere pentru alimente”

Publicat

în

Comunicat de presă| Radu Cristian, PSD Alba: „PSD – alături de cei mulți! Peste 3 milioane de oameni vor primi vouchere pentru alimente”

PSD vine din nou cu măsuri concrete în beneficiul celor cu venituri reduse! Proiectul PSD privind acordarea voucherelor pentru alimente se implementează în ritm accelerat. Recent s-au semnat contractele pentru tipărirea voucherelor, iar Poșta Română a fost desemnată pentru a le distribui. Peste 3 milioane de persoane, din categorii vulnerabile, vor primi un ajutor de 250 de lei, odată la două luni, timp de un an și jumătate.

Beneficiarii proiectului vouchere pentru alimente sunt:

Elit - Gustul Desăvârșit

– pensionarii cu venituri nete lunare mai mici sau egale cu 1.500 lei;
– persoanele încadrate în grad de handicap grav, accentuat sau mediu, cu venituri nete lunare proprii mai mici sau egale cu 1.500 lei;
– familiile cu cel puțin 2 copii în întreținere cu venituri nete lunare pe membru de familie mai mici sau egale cu 600 lei;
– familiile monoparentale cu venituri nete lunare pe membru de familie mai mici sau egale cu 600 lei;
– familiile care au stabilit dreptul la ajutorul social oferit de stat;
– persoanelor fără adăpost.

Jumătate din cele 3,1 miliarde de lei, necesare pentru voucherele de alimente, vor veni din fonduri europene.

Încă o dată realitatea îi contrazice pe cei de la USR care susțineau despre acest program că „este doar un powerpoint” care nu va fi acceptat de Comisia Europeană. PSD este alături de cei mulți, care au nevoie în această perioadă de sprijin concret!

Purtător de cuvânt PSD Alba,
Radu Cristian


 Fiți la curent cu ultimele articole publicate. Urmăriți Ziarul Unirea și pe GOOGLE ȘTIRI


Citește mai mult

Politică Administrație

Comunicat de presă| Radu Tuhuț, deputat PSD de Alba: „România, alături de Republica Moldova! Frații noștri de peste Prut merită mai mult!”

Publicat

în

Radu Tuhuț, deputat PSD de Alba: „România, alături de Republica Moldova! Frații noștri de peste Prut merită mai mult!”

Am participat, în aceste zile, alături de o delegație din România, la întâlniri oficiale dar cordiale cu președintele Parlamentului din Republica Moldova, Igor Grosu, președintele comisiei de administrație publica și amenajarea teritoriului, Larisa Voloh, secretarul general al Ministerului Infrastructurii și Dezvoltării, Lidia Dabija și secretarul general adjunct al guvernului, Svetlana Țurcanu.

Cu această ocazie, a fost semnat un acord de cooperare între comisiile parlamentare permanente ale Parlamentului Republicii Moldova și a Camerei Deputaților din Parlamentul României. Documentul a fost semnat de către președinții comisiilor de administrație publică și amenajarea teritoriului (din care fac parte), mai exact de către parlamentarii Simona Bucura Oprescu  și Larisa Voloh

Între altele, acordul prevede că cele două state vor pleda pentru modernizarea administrației publice, vor coopera în vederea îmbunătățirii cadrului normativ și celui de reglementare vizând organizarea și funcționarea administrației publice, planificarea spațială și dezvoltarea regională. De asemenea, România și Moldova vor sprijini colaborarea și vor contribui la stabilirea relațiilor de fraternitate între colectivitățile noastre locale. Nu în ultimul rând, vom sprijini realizarea prevederilor Acordului de Asociere cu Uniunea Europeană cu referire la administrația publică ce are ca finalitate ajustarea sistemului administrativ din Republica Moldova la Spațiul Administrativ European.

Elit - Gustul Desăvârșit

Îmi reiterez, cu această ocazie, susținerea necondiționată pentru parcursul european al Republicii Moldova, pentru continuarea reformei administrative și, nu în ultimul rând, a efortului nostru comun pentru asigurarea securității regiunii și sprijinirii refugiaților ucraineni.

Oamenii din Republica Moldova sunt frații noștri de peste Prut! Avem același idealuri și credințe, vorbim aceeași limbă, iar inimile noastre bat la fel. Doar uniți, împreună, putem fi mai puternici!


 Fiți la curent cu ultimele articole publicate. Urmăriți Ziarul Unirea și pe GOOGLE ȘTIRI


Citește mai mult

Politică Administrație

Comunicat de presă| Senator PNL de Alba, Sorin Bumb: „Senatul a adoptat cadrul legal pentru finalizarea rapidă a termocentralei de la Iernut și a reactoarelor 3 și 4 de la Cernavodă”

Publicat

în

Comunicat de presă| Senator PNL de Alba, Sorin Bumb: „Senatul a adoptat cadrul legal pentru finalizarea rapidă a termocentralei de la Iernut și a reactoarelor 3 și 4 de la Cernavodă”

Senatul a adoptat ieri cadrul legal ce va permite finalizarea rapidă a termocentralei de la Iernut și a centralei nucleare de la Cernavodă, făcând astfel încă un pas important spre dobândirea independenței energetice a României. Obiectiv energetic de importanță națională, termocentrala de la Iernut se afla într-un stadiu de execuție de circa 90% dar, din cauza unor probleme ale constructorului spaniol, contractul a fost reziliat și investiția s-a blocat.

În condițiile actuale de criză energetică, marcată de un context geopolitic complicat și imprevizibil, în care invazia rusă în Ucraina are efecte negative asupra întregului sistem energetic european, era necesară identificarea și adoptarea unor soluții legislative care să permită finalizarea în timp util a unor obiective energetice de o importanță deosebită, așa cum este și centrala de la Iernut, care va furniza o importantă cantitate de electricitate în sistemul național. În discuțiile și negocierile pe care le-am avut ieri cu colegii mei senatori, atât în comisiile reunite de specialitate, cât și la votul din plenul Senatului, am căzut de acord să creăm cadrul legal astfel încât, în situația obiectivelor de investiții nefinalizate, de acest tip, entitățile contractante să poată aplica procedura de negociere fără invitație prealabilă la o procedură concurențială de ofertare pentru atribuirea contractelor sectoriale, pentru restul de executat, dacă acesta este de maxim 40% din stadiul fizic aferent proiectului de investiții. Astfel, modificând în Senat Legea 250/2022, de aprobare a OUG 54/2022, care modifica Legea 96/2016, privind achizițiile sectoriale, am flexibilizat cadrul legal privind achizițiile, permițând reluarea lucrărilor la Iernut, unde sperăm ca prima din cele 2×1 unități (215MWe) să fie pusă în funcțiune până la finele anului viitor.

Elit - Gustul Desăvârșit

De asemenea, am introdus și o altă prevedere care se referă la energia nucleară și care va permite Statului Român să atribuie contractul pentru finalizarea centralei de la Cernavodă printr-o procedură de negociere fără invitație prealabilă, indiferent de stadiul fizic de realizare al proiectului de investiții.

Având în vedere că, în mai puțin de 5 ani, reactorul 1 de la Cernavodă, cu o putere de 700 MWh, va intra în revizie și retehnologizare pentru 2 ani, iar din 2029 și reactorul 2 va intra în același proces de retehnologizare, era nevoie de un cadru legal care să răspundă acestei situații de urgență extraordinară, generată de conflictul armat din vecinătatea granițelor României și de criza energetică din Europa. Este bine-cunoscut că licitațiile în România și mai ales procedurile lungi și greoaie de contestare, sunt o mare problemă și fără un astfel de cadrul legal am fi riscat să ne aflăm într-o situație periculoasă, în care licitațiile s-ar fi extins pe ani de zile, iar România nu ar mai fi avut energie suficientă.

Sorin Ioan BUMB,
Senator PNL de Alba


 Fiți la curent cu ultimele articole publicate. Urmăriți Ziarul Unirea și pe GOOGLE ȘTIRI


Citește mai mult

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Știrea Ta

Politică Administrație

Sport

Monden

Opinii Comentarii

Articole Similare