Andrei David a revenit la Unirea Alba Iulia | S. Culda, încă în probe la Astra Giurgiu, Schiau a plecat!

TECHNOVA - Înlocuiește-ți centrala

Doar atacantul Sebastian Culda a mai rămas în curtea prim-divizionarei Astra Giurgiu dintre cei trei unirişti anunţaţi că vor fi urmăriţi de Edward Iordănescu, în eventualitatea unui transfer, după ce atacantul Andrei David a revenit la formaţia din Cetatea Marii Uniri, iar portarul Cătălin Suciu nu s-a mai deplasat în Giurgiu.

S. Culda, al doilea golgheter unirist în campionatul precedent se pregăteşte cu formaţia secundă a Astrei Giurgiu, iar până la finele acestei săptămâni se va decide în privinţa viitorului, situaţiei potrivindu-se firesc zicala cu „Cei 4 apostoli erau 3…”

ELIT

Altfel, după G. Toma, un alt jucător, Darius Schiau, şi-a încheiat conturile cu formaţia de Liga a 3-a. În plus, pe lista jucătorilor ce nu se pot antrena la capacitate normală se regăsesc N. Rus, Goguţa şi Ioani – ultimul având şanse minime să mai continue la Unirea Alba Iulia.

Astfel, Andrei David (18 ani), 4 goluri în ediţia trecută, de debut în Liga a 3-a, reprezintă o soluţie de luat în seamă pentru Adorian Himcinschi, atât în compartimentul ofensiv, cât şi la nivelul juniorilor. Este a doua revenire în „Cetate” din ultimele zile, după cea a lui Lăsconi (ajuns la echipa naţională a jucătorilor fără contract). Uniriştii dispun în ofensivă de S. Turuş, Lăsconi, An. David, iar negocierile pentru R. David (Industria Galda) trenează de o săptămână. „Este un plus pentru noi această revenire. Andrei reprezintă un jucător sub vârstă, are calităţi foarte bune şi sunt convins că va creşte în viitorul apropiat„, a menţionat antrenorul Adorian Himcinschi, ce mai doreşte rezolvarea favorabilă a achiziţionării lui Ionuţ Grozav (Performanţa Ighiu), dar şi a încă unui fundaş central. În această perioadă, Himcinschi va da un verdict şi în privinţa celor doi jucători aflaţi în probe, fundaşii Jude (20 ani, ex-CNS Cetate Deva) şi Cornel Coc (22 ani, fost la „U” Cluj şi în Austria, la Union Gurten).

Dan HENEGAR