Rămâi conectat
S&D Europarlamentare 2024

Economie

ANAF monitorizează toţi vânzătorii de pe site-urile de anunţuri – Unii dintre ei vor fi investigați și taxați!

Ziarul Unirea

Publicat

în

Corneliu Mureșan - Locale 2024

ANAF monitorizeaza toate tranzacțiile de pe platformele de vânzări online fiind vizate persoanele care desfăşoară activități de  comerț în mod „regulat şi continuu”.

anafPotrivit ANAF, persoanele fizice care vând pe astfel de platforme, precum olx.ro, lajumate.ro sau okazii.ro, trebuie să se înregistreze la autorităţile fiscale, să depună declaraţia pe venit şi să achite impozite şi contribuţii.

Vanzatorii ocazionali de pe platformele online nu datorează, însă, impozite statului pentru veniturile obținute. Cei care obțin, însă, venituri având caracter de continuitate din vânzări pe portaluri online au obligații fiscale față de stat și pot ajunge ținta verificarilor ANAF.

„Inspectorii Direcţiei Generale Antifrauda Fiscala (DGAF) monitorizează activitatea de comerţ electronic a magazinelor online şi a platformelor specializate de vanzari. De asemenea, inspectorii DGAF investigheaza activitatea utilizatorilor care desfasoara activitati comerciale fara a respecta prevederile legale privind inregistrarea la Registrul Comertului si la autoritatea fiscala competenta, precum si cele referitoare la declararea veniturilor realizate, in vederea platii obligatiilor fiscale aferente”, a raspuns ANAF unei solicitari wall-street.ro. (Z.U.)


Secțiune Știri sub articolul principal

Urmăriți Ziarul Unirea și pe  GOOGLE ȘTIRI



Publicitate

Știri recente din categoria Economie

Economie

INFORMARE – solicitare de aviz activități de explorare în perimetrul VALEA LEUCII – 26 aprilie 2024

Unirea Ziarul

Publicat

în

INFORMARE – solicitare de aviz activități de explorare în perimetrul VALEA LEUCII – 26 aprilie 2024 Această informare este efectuată de: SC LEM RESORUCES SRL cu sediul în Bucureşti, Str. Mircea Eliade, nr. 14, sector 1, camera1, et.1, ce intenţionează să solicite de la Administraţia Naţională „Apele Române” aviz de gospodărire a apelor pentru desfăşurarea […]

Citește mai mult

Secțiune ȘTIRI RECENTE CATEGORII

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Politică Administrație

Opinii Comentarii

Secțiune Articole Similare

Articole Similare

Copyright © 2004 - 2024 Ziarul Unirea