Rămâi conectat

Actualitate

Amenzi substanţiale pentru neînregistrarea câinilor periculoşi

Publicat

în

Proprietarii sau deţinătorii temporari de câini agresivi şi periculoşi din judeţul Alba sunt obligaţi să-şi înregistreze patrupedele în evidenţele Asociaţiei Chinologice Alba şi apoi să depună la sediul poliţiei în a cărei rază este situat imobilul în care este deţinut câinele, o copie a adeverinţei eliberate de Asociaţia Chinologică şi o declaraţie pe propria răspundere. În caz contrar deţinătorii de câini de acest fel sunt pasibili de amenzi între 100 şi 3000 lei. Potrivit Legii 60/2003 sunt consideraţi câini periculoşi cei ce aparţin următoarelor rase: Pitbull, Boerbull, Bandog, American Stafforshire Terrier, Tosa, Rottweiler, Dog Argentinian, Mastino Napoletano, Fila Brazileiro, Mastiff, Ciobănesc Caucazian, Cane Corso şi metişii lor.
Mai mult, proprietarii câinilor aparţinând raselor Pitbull, Boerbull, Bandog şi metişii lor sunt obligaţi să nu permită în niciun mod împerecherea, importul sau comercializarea lor şi să îi sterilizeze, de îndată ce vârsta o permite, indiferent dacă sunt femele sau masculi. Menţiunea de „câine sterilizat” va fi inscripţionată pe carnetul de sănătate al câinelui respectiv. De asemenea, câinii aparţinând raselor Pitbull, Boerbull, Bandog şi metişii lor au accesul interzis în localurile publice, în mijloacele de transport în comun şi în alte locuri publice cu excepţia drumurilor şi căilor de acces.
Este considerat câine agresiv orice câine care, fără să fie provocat, muşcă sau atacă persoane ori animale domestice în locuri publice sau private, precum şi orice câine care participă la lupte între câini sau care a fost antrenat în acest scop. Fac excepţie câinii care atacă sau muşcă o persoană care a pătruns fără drept într-o proprietate privată sau publică protejată de câinele respectiv. Proprietarii câinilor agresivi şi periculoşi sunt obligaţi conform legii să se prezinte la un medic veterinar care să le introducă animalelor un microcip a cărui serie se va inscripţiona pe carnetul de sănătate al câinilor.
Câinii periculoşi şi cei agresivi, dar şi cei aparţinând raselor: Ciobănesc Begian Malinois, Ciobănesc German, Dobermann, Presa Canario, Ciobănesc de Asia Centrală, Komondor, Kuvasz sau Schnauzer Uriaş, vor fi plimbaţi în locurile publice doar cu botniţă şi lesă sau ham şi vor fi însoţiţi de către persoane majore care nu au fost condamnate pentru infracţiuni contra persoanei şi au capacitate deplină de exerciţiu.
Proprietarii sau deţinătorii temporari ai câinilor periculoşi sau agresivi au obligaţia să inscripţioneze în mod vizibil, la intrarea în apartament ori pe împrejmuirea aferentă imobilului respectiv, avertismentul „Câine periculos” sau „Câine agresiv” pe o plăcuţă având dimensiunile de minim 15×25 cm.
Neluarea în evidenţă a câinilor agresivi sau periculoşi se pedepseşte cu amendă, iar neluarea măsurilor de prevenire a atacului canin, pregătirea câinilor pentru lupte, precum şi importul sau comercializarea câinilor aparţinând raselor Pitbull, Boerbull, Bandog, se pedepsesc cu închisoare.
Relaţii suplimentare se pot obţine de la Asociaţia Chinologică Alba de pe pagina web: www.achalba.ro sau la adresa de e-mail: [email protected] achalba.ro. (A.D.)

Publicitate

Actualitate

Doi tineri români, prinși în flagrant, de către polițiștii austrieci. Ar fi furat aproape 100 de ouă dintr-un automat cu autoservire

Publicat

în

Doi tineri români, prinși în flagrant, de către polițiștii austrieci. Ar fi furat aproape 100 de ouă dintr-un automat cu autoservire

Doi tineri români au fost prinși în flagrant, de către polițiștii austrieci, care au furat aproape 100 de ouă dintr-un automat cu autoservire instalar lângă o fermă.

Polițiștii austrieci au prin în flagrant delict doi tineri români care furaseră aproape 100 de ouă dintr-un automat cu autoservire instalat lângă o fermă, scrie site-ul de știri laumat.at.

Electrica Furnizare Discount

Făptașii au fost prinși în flagrant delict de proprietar sâmbătă seară. Bărbatul a urmărit mașina în care cei doi au fugit și a anunțat poliția. Agenții i-au arestat pe suspecți. Poliția a raportat că 93 de ouă au fost confiscate de la domiciliul unuia dintre ei.

Automatul de autoservire pentru produse agricole din Schleissheim fusese deja spart de cinci ori de la sfârșitul lunii octombrie până acum. Făptuitorii au încercat de fiecare dată, folosind uneori o rangă, să spargă cu forța caseta de bani montată pe peretele automatului fermei. Au reușit să fure banii din casetă.

Sâmbătă seară, cei doi români au venit din nou să fure. Fermierul în vârstă de 39 de ani a observat incidentul, a urmărit mașina în care cei doi au fugit și a anunțat poliția. Bărbatul a continuat să informeze ofițerii despre locație, până când polițiștii au reușit să localizeze vehiculul în Thalheim, lângă Wels și să îl oprească, după o scurtă urmărire. Cei doi oameni din mașină, un tânăr de 28 de ani și unul de 20 de ani, au fost arestați.

De asemenea, polițiștii au găsit ranga și au constatat că mașina, care nu avea dreptul să circule, avea atașate plăcuțe de înmatriculare pe care șoferul le furase de la alt vehicul. În timpul percheziției în locuința unuia dintre români, ofițerii au ridicat și produse agricole furate, 93 de ouă.

Sursa: libertatea.ro

Citește mai mult

Actualitate

Compania BioNTech lucrează la un vaccin special pentru varianta Omicron de Covid-19: Ce spun reprezentanții firmei

Publicat

în

Compania BioNTech lucrează la un vaccin special pentru varianta Omicron de Covid-19: Ce spun reprezentanții firmei

În cursul zilei de luni, 29 noiembrie, reprezentanții companiei germane BioNTech, inventatoarea celui mai utilizat ser anti-COVID-19 din Occident, au anunțat că au început să lucreze la un nou vaccin, împotriva Omicron, noua variantă detectată în Africa de Sud şi clasată „îngrijorătoare” de către OMS, deși încă nu este clar dacă va trebui să refacă actualul ser anti-COVID-19, scrie Reuters.

Dezvoltarea unui vaccin adaptat face parte din procedura standard a companiei pentru noile variante, a precizat BioNTech, într-un comunicat. Studiul cu privire la eficienţa vaccinului iniţial este menţinut, însă compania farmaceutică încearcă să câştige timp prin adaptarea formulei vaccinului.

„Primii pași ai dezvoltării unui potențial nou vaccin se suprapun cu cercetările necesare pentru a evalua dacă va fi nevoie de un nou vaccin”, se mai arată în sursa citată.

Electrica Furnizare Discount

Noua variantă Omicron a coronavirusului prezintă „un risc foarte ridicat” la nivel mondial, a avertizat luni Organizaţia Mondială a Sănătăţii. OMS a subliniat însă că persistă numeroase incertitudini în ce priveşte periculozitatea şi transmisibilitatea variantei.

BioNTech declarase vineri că așteaptă mai multe date de laborator în următoarele două săptămâni pentru a stabili dacă este nevoie de un vaccin specific Omicron.

Pe de altă parte, compania Moderna şi-a anunţat vineri intenţia de a dezvolta o doză de rapel specifică pentru noua variantă Omicron a COVID-19.

Varianta Omicron a coronavirusului prezintă mult mai multe mutaţii decât varianta Delta, arată o primă „imagine” asupra acestei noi tulpini care a fost identificată în Africa de Sud şi care este deja prezentă în Europa şi în alte părţi ale lumii.

Sursa: digi24.ro

Citește mai mult

Actualitate

Alege viața: 19 de permise reținute și 8 certificate de înmatriculare retrase de polițiștii din Alba în perioada 27 – 28 noiembrie

Publicat

în

Alege viața: 19 de permise reținute și 8 certificate de înmatriculare retrase de polițiștii din Alba în perioada 27 – 28 noiembrie

În perioada 27 – 28 noiembrie 2021, Serviciul Rutier din cadrul Inspectoratului de Poliție Județean Alba a organizat, pe raza întregului județ, o amplă acțiune care a avut ca scop prevenirea accidentelor rutiere și depistarea conducătorilor auto care pun în pericol siguranța traficului rutier.

Pentru combaterea excesului de viteză, polițiștii de la rutieră, sprijiniți de cei de ordine publică, au folosit 15 aparate radar.

Au fost depistați 234 de conducători auto care nu au respectat limita legală de viteză.

Electrica Furnizare Discount

Cinci dintre aceștia au depășit viteza legală cu peste 50 de kilometri/oră, motiv pentru care, complementar sancțiunii contravenționale, le-a fost suspendat permisul de conducere, pentru o perioadă de 90 de zile.

Ați 6 conducători auto au fost sancționați contravențional, pentru conducere sub influența alcoolului. Și în aceste cazuri, complementar amenzii, a fost dispusă suspendarea permisului de conducere, pentru 90 de zile.

Alte 152 de sancțiuni au fost aplicate pentru alte tipuri de abateri de la normele legale privind circulația pe drumurile publice.

Au fost reținute 19 permise de conducere, au fost retrase 8 certificate de înmatriculare și a fost constatate două infracțiuni la regimul rutier.

Citește mai mult

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Știrea Ta

Politică Administrație

Sport

Monden

Opinii Comentarii

Articole Similare