Amenzi în valoare de 12.000 de lei pentru 135 de persoane din Alba care nu purtau sau purtau necorespunzător masca de protecție sanitară

PRO ROMÂNIA - Alegeri parlamentare 2020

Inspectoratul de Poliție Județean Alba continuă activitățile de verificare a modului în care se respectă prevederile Legii nr 55 din 2020, privind unele măsuri pentru prevenirea și combatere a prevenirea și combaterea efectelor pandemiei de COVID-19.

În ultimele 24 de ore au fost depistate 135 de persoane care nu purtau sau purtau necorespunzător masca de protecție sanitară și una care nu a respectat obligația de a rămâne la domiciliu.

USR - Alegeri parlamentare 2020

În ultimele 24 de ore, sub coordonarea Instituției Prefectului, au fost desfășurate în sistem integrat, noi acțiuni de verificare în zone aglomerate, centre comerciale, piețe, târguri, restaurante, terase, spații publice dar și în mijloacele de transport în comun, cu privire la respectarea măsurilor impuse în contextul stării de alertă, scopul vizat fiind prevenirea răspândirii virusului Covid 19.

PMP - Alegeri parlamentare 2020

La activitățile desfășurate au participat 153 de polițiști, polițiști locali, jandarmi precum și reprezentanți de la Protecția Consumatorului, Ministerului Sănătății și autorității publice locale.

În cadrul acțiunilor de control au fost verificate 145 de societăți comerciale/persoane fizice autorizate, 114 mijloace de transport, din care 53 mijloace de transport în comun și au fost legitimate 2.235 de persoane.

Echipele de control au depistat 135 de persoane care nu au respectat măsurile de protecție individuală, acestea fiind sancționate contravențional, conform Legii 55/2020, cu amenzi în valoare de 12.000 de lei și o persoană carantinată care nu a respectat obligația de a nu părăsi domiciliul. Aceasta a fost sancționată cu amendă in valoare de 1.000 de lei, in baza aceluiași act normativ.

Au fost organizate 11 acțiuni punctuale, la care au fost folosite efective suplimentare.

De exemplu, la Alba Iulia, a fost organizată o acțiune cu efective suplimentare, pentru verificarea modului în care sunt respectate măsurile de prevenire a răspândirii virusului. Au fost verificate 45 de societăți comerciale, 119 autovehicule și au fost legitimate 119 persoane. Au fost aplicate 32 de amenzi pentru nerespectarea masurilor de protecție individuală, conform Legii 55/2020.

La Blaj, polițiștii au controlat 58 de societăți comerciale, au legitimat 243 de persoane și au aplicat 20 de sancțiuni contravenționale, conform Legii 55/2020, pentru nerespectarea masurilor de protecție individuală.

Acțiunile de verificare a modului de respectare a regulilor privind prevenirea răspândirii noului coronovirus vor continua, iar în cazul în care vor fi constatate abateri, vor fi luate măsuri.

Recomandăm tuturor cetățenilor să păstreze distanțarea fizică, să poarte mască de protecție sanitară și să nu se expună la riscuri.

Stimați cetățeni, este important ca fiecare dintre noi să avem un comportament responsabil, să conștientizăm că acțiunile noastre îi pot afecta pe ceilalți și să respectăm efortul comun pentru limitarea răspândirii SARS-COV-2.

Mulțumim tuturor celor care înțeleg că sănătatea este cea mai importantă și respectă regulile de prevenire a răspândirii noului coronavirus.

Email: stiri@ziarulunirea.ro
Tel: 0258.811.419