Rămâi conectat

Curier Județean

AMENZI de peste 42 000 de lei, date de polițiștii din Alba, într-o singură zi, șoferilor vitezomani. Șase dintre aceștia, rămași pietoni

Ziarul Unirea

Publicat

în

Într-o singură zi, poliţiştii rutieri au depistat şi sancţionat 71 de conducători auto care au depăşit limita legală de viteză. Acţiunea a fost organizată pe DN 7, în colaborare cu Inspectoratul de Poliţie Judeţean Hunedoara, iar aparatele de măsurare a vitezei au fost instalate succesiv.

La data de 1 iunie, pe Drumul Naţional 7, kilometrul 343 – limită cu judeţul Hunedoara, poliţiştii din cadrul Inspectoratului de Poliţie Judeţean Alba – Biroului Drumuri Naționale și Europene, în colaborare cu poliţiştii din cadrul Inspectoratului de Poliţie Judeţean Hunedoara, au desfăşurat o acţiune comună, în scopul impunerii unui climat de disciplină în rândul participanţilor la trafic, în mod deosebit al conducătorilor de autovehicule care nu respectă limita legală de viteză, fiind folosite, concomitent și succesiv, 3 aparate radar.

Au fost aplicate 102 sancţiuni contravenționale, în valoare de 42.715 lei, din care 71 pentru viteză peste limita legală.

Au fost reținute 6 permise de conducere, din care 5 pentru depășirea limitei legale de viteză și au fost retrase 3 certificate de înmatriculare.

Reamintim:

Conform Ordonanței de Urgență a Guvernului nr. 195/2002 privind circulația pe drumurile publice, viteza maximă admisă pe drumurile naţionale, în afara localităţilor, este de 90 km/h. De asemenea, trebuie ținut cont de faptul că limita maximă se poate modifica, pentru motive legate de siguranța rutieră, atunci când se circulă în condiții meteo nefavorabile sau pe anumite segmente de drum, acest lucru fiind semnalizat prin indicatoare rutiere.

Depășirea cu mai mult de 50 km/h a vitezei maxime admise pe sectorul de drum respectiv și pentru categoria din care face parte autovehiculul condus, constituie contravenție și se sancționează cu amendă prevăzută în clasa a IV-a de sancțiuni, respectiv de la 9 la 20 de puncte-amendă.

De asemenea, se aplică sancțiunea complementară a suspendării exercitării dreptului de a conduce pentru o perioadă de 90 de zile.

Acţiunile Inspectoratului de Poliţie Judeţean Alba, dedicate siguranţei rutiere, vor continua.


Secțiune Știri sub articolul principal

Urmăriți Ziarul Unirea și pe  GOOGLE ȘTIRI



Publicitate

Știri recente din categoria Curier Județean

Curier Județean

Parcul dendrologic „Dr. Ion Vlad” din Alba Iulia, printre cele mai bine cotate parcuri dendrologice din România: Pe ce loc se situează

Ziarul Unirea

Publicat

în

Parcul dendrologic „Dr. Ion Vlad” din Alba Iulia, printre cele mai bine cotate parcuri dendrologice din România: Pe ce loc se situează Parcul dendrologic „Dr. Ion Vlad” din Alba Iulia se situează printre cele mai bine cotate parcuri dendrologice din România, fiind al 6-lea cel mai frumos parc dendrologic din țară. Luna aprilie este momentul […]

Citește mai mult

Secțiune ȘTIRI RECENTE CATEGORII

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Politică Administrație

Opinii Comentarii

Secțiune Articole Similare

Articole Similare

Copyright © 2004 - 2024 Ziarul Unirea