AMENZI de 9750 de lei pentru 184 de persoane care nu au respectat măsurile de protecție individuală în județul Alba, în ultimele 24 de ore

PRO ROMÂNIA - Alegeri parlamentare 2020

Inspectoratul de Poliție Județean Alba a continuat activitățile de verificare a modului în care se respectă prevederile Legii nr 55 din 2020, privind unele măsuri pentru prevenirea și combatere a prevenirea și combaterea efectelor pandemiei de COVID-19. Au continuat și controalele pe timp de noapte.

Sub coordonarea Instituției Prefectului, au fost desfășurate în sistem integrat, noi acțiuni de verificare cu privire la respectarea măsurilor impuse în contextul stării de alertă, scopul vizat fiind prevenirea răspândirii virusului Covid 19.

USR - Alegeri parlamentare 2020

În ultimele 24 de ore, la activitățile desfășurate au participat 174 de polițiști, polițiști locali, jandarmi, lucrători ISU, ITM, DSVSA precum și reprezentanți de la Protecția Consumatorului, Ministerului Sănătății și autorității publice locale.

PMP - Alegeri parlamentare 2020

Au fost verificate 79 de societăți comerciale/ persoane fizice autorizate, 119 mijloace de transport, din care 55 mijloace de transport în comun și au fost legitimate 2.781 persoane.

Echipele de control au depistat și sancționat 184 de persoane care nu au respectat măsurile de protecție individuală și una pentru nerespectarea măsurii carantinării . Valoarea totală a sancțiunilor aplicate a fost de 9.750 lei.

Au fost organizate 11 acțiuni punctuale, pentru verificarea modului în care sunt respectate regulile de prevenire a răspândirii noului coronavirus și s-a acționat inclusiv în intervalul orar 23.00 – 05.00.

De exemplu, la Alba Iulia au fost verificate 27 de societăți comerciale, au fost legitimate 170 de persoane și au fost aplicate 20 de sancțiuni contravenționale confirm Legii 55/2020.

La Blaj au fost controlate 8 societăți comerciale, legitimate 349 de persoane și aplicate 27 de sancțiuni conform Legii 55/2020, iar la Cugir au fost legitimate 47 de persoane și au fost aplicate 22 de sancțiuni conform Legii 55/2020.

Reamintim faptul că circulația persoanelor în afara locuinței/gospodăriei în intervalul orar 23:00-05:00, este interzisă, cu următoarele excepții:
• deplasarea în interes profesional, inclusiv între locuință/gospodărie și locul/locurile de desfășurare a activității profesionale și înapoi;
• deplasarea pentru asistență medicală care nu poate fi amânată și nici realizată de la distanță, precum și pentru achiziționarea de medicamente;
• deplasări în afara localității a persoanelor care sunt în tranzit sau efectuează călătorii al căror interval orar se suprapune cu perioada interdicției, cum ar fi cele efectuate cu avionul, trenul, autocare sau alte mijloace de transport de persoane și care poate fi dovedit prin bilet sau orice altă modalitate de achitare a călătoriei;
• deplasarea din motive justificate, precum îngrijirea/ însoțirea copilului, asistența persoanelor vârstnice, bolnave sau cu dizabilități ori deces al unui membru de familie.
Pentru verificarea motivului deplasării persoanele sunt obligate să prezinte, la cererea forțelor de ordine, legitimația de serviciu sau adeverința eliberată de angajator ori o declarație pe propria răspundere.

Declarația pe proprie răspundere trebuie să cuprindă: numele și prenumele, data nașterii, adresa locuinței/gospodăriei/locului activității profesionale, motivul deplasării, data completării și semnătura.

Acțiunile de verificare a modului de respectare a regulilor privind prevenirea răspândirii noului coronovirus vor continua.

Email: stiri@ziarulunirea.ro
Tel: 0258.811.419

1 comentariu

Albaiulian 15 noiembrie 2020 at 15:50

Unde este poliția? Ma plimb zilnic prin șanțurile cetatii cât și pe bulevardul Transilvaniei și nu este data când văd 20-30%din pietoni fără masca sau cu ea sub nas/barbie.
Niciodată niciun polițist!!!!

Comentariile sunt oprite