Rămâi conectat

Curier Județean

Amenzi de 3.300 de lei date de jandarmi în patru zile

Publicat

în

Tulburarea ordinii şi liniştii publice, provocarea ori participarea efectivă la scandal, consumul de băuturi alcoolice în locuri publice sau săvârşirea în public de fapte, acte sau gesturi obscene, proferarea de injurii, expresii jignitoare sau vulgare, de natură să provoace indignarea cetăţenilor, sunt doar câteva dintre faptele pentru care jandarmii au aplicat 19 sancţiuni contravenţionale în perioada 26 – 29 august a.c., valoarea totală a amenzilor aplicate fiind de 3300 de lei. Astfel, jandarmii au intervenit pentru aplanarea a 5 scandaluri semnalate prin 112. Patru dintre aceste incidente au izbucnit între membrii aceleiaşi familii sau între rude apropiate şi au avut la bază nemulţumiri mai vechi, acutizate de consumul exagerat de băuturi alcoolice. Pentru faptele săvârşite, şase albaiulieni – Darius M., Florean M., Cristina N., Iosif I., Ioan T., Ioan C. – au fost sancţionaţi contravenţional cu avertisment scris sau amendă, valoarea amenzilor fiind de 700 de lei. Pentru tulburarea liniştii doi cetăţeni – Andrei K. şi Nicolae Ş. – au fost avertizaţi de jandarmi, iar alţi doi, Petru V. şi Alexandru T., au fost amendaţi cu 200 de lei.
Avertismente au primit şi Vasile Z. şi Dan F., pentru că au consumat băuturi alcoolice în locuri publice, Gheorghiţă B. deoarece a fost surprins cerşind cu toate că părea apt de muncă şi Irimia C., pentru că nu şi-a supravegheat corespunzător animalele, iar acestea au provocat pagube în grădina unui vecin. „Pentru că a pătruns ilegal într-un punct de lucru al unei firme de construcţii, cu intenţia de a colecta fier vechi, David M. a fost sancţionat cu amendă contravenţională în valoare de 500 de lei. Tot cu câte o amendă în valoare de 500 de lei au fost sancţionate şi Alexandra S., Gyongyi T. şi Ana C.. Acestea au fost depistate pe şoseaua de centură a municipiului Alba Iulia în timp ce, pentru obţinerea unor avantaje materiale, încercau să acosteze persoane de sex bărbătesc în vederea practicării de raporturi sexuale. (L.I.)

Publicitate

Curier Județean

Satul SMART, soluții „lumești” pentru criza APEI: Restricționarea comunelor vecine

Publicat

în

Satul SMART, soluții „lumești” pentru criza APEI: Restricționarea comunelor vecine

„Ieri a avut loc la sediul instituției noastre o întâlnire între reprezentanții APA CTTA (dl. director Gheorghe Hațegan din partea operatorului și dl. director Ioan Lopazan din partea sucursalei Alba), conducerea Consiliului Județean Alba (dl. președinte Ion Dumitrel și dl. vicepreședinte Marius Hațegan) și reprezentanții primăriei Ciugud.

Tema întâlnirii: întreruperile tot mai dese în furnizarea apei potabile. Răspunsul lor: seceta, consumul dublu de apă, fac ca debitul în rezervoare să fie tot pe avarie.

Dupa cum bine știți ( v-am adus la cunoștintă de multe ori acest aspect), rețeaua de apă a comunei Ciugud a fost construită de primărie și dată în administrare societății de furnizare a apei . Între timp, aceștia au extins rețeaua legând de capetele rețelei noastre, comunele Berghin, Ohaba, Sântimbru( Totoi, Dumitra).

Electrica Furnizare Discount

Concluzia întâlnirii de ieri: o nouă aducțiune, care să alimenteze cele trei comune, iar comuna Ciugud să fie alimentată din rețeaua proprie. Dar această investiție trebuie să urmeze o procedură: studiu de fezabilitate , proiect tehnic licitație și în cele din urma execuția.

Ca orizont de timp, societatea de furnizarea ne-a dat anul 2022. Propunerea administrației locale, pentru rezolvarea acestei situații de criză, a fost de a restrictiona între anumite intervale orare, furnizarea apei în celelalte comune, pentru a putea reface stocul din rezervor, ca toate străzile din comuna sa aibă apa. Astăzi am sunat, dar răspunsul este același de tre săptămâni: nu reușim sa stocăm apa în rezervor.

Până la rezolvarea acestei probleme extrem de neplăcute, facem un APEL către toți locuitorii sa nu mai folosească apa de la rețea pentru irigatii.

Menționăm că: NU AM FOST ANUNȚAȚI CĂ SE INTRERUPE FURNIZAREA APEI!”, transmit reprezentanții primăriei Ciugud pe un grup din mediul de socializare.

Citește mai mult

Curier Județean

Când istoria se împletește cu tehnologia: eveniment de susținere a celor afectați de inundații la Muzeul Principia din Cetatea Alba Carolina

Publicat

în

Când istoria se împletește cu tehnologia: eveniment de susținere a celor afectați de inundații, la Muzeul Principia din Cetatea Alba Carolina

Trecutul este istorie , tehnologia și robotica sunt viitorul , dar prezentul este aici și acum !

Dacă sunteți din Alba Iulia sau vizitați Alba Iulia sâmbătă, 31 iulie începând cu ora 16 sunteți așteptați la Muzeul Principia din Cetatea Alba Carolina unde istoria se împletește cu tehnologia.

Organizatorii au pregătit multe surprize printre care si jocuri arcade, roboți de fotbal și robotul Xeo.

Electrica Furnizare Discount

În cadrul evenimentului se vor putea face donații pentru cei afectați de inundații.

Citește mai mult

Curier Județean

OFICIAL| Coronavirus în România: 156 de cazuri și 3 decese în ultimele 24 de ore: 56 de oameni internați la ATI

Publicat

în

OFICIAL| Coronavirus în România: 156 de cazuri și 3 decese în ultimele 24 de ore: 56 de oameni internați la ATI

În România au fost raportate, de vineri până sâmbătă, 156 cazuri noi de coronavirus și 3 decese asociate cu Covid-19, potrivit datelor oficiale furnizate de Grupul de Comunicare Strategică.

Nu au fost raportate decese anterioare intervalului de referință.

Până astăzi, 31 iulie, pe teritoriul României, au fost confirmate 1.083.189 de cazuri de persoane infectate cu noul coronavirus (COVID – 19). 1.047.723 de pacienți au fost declarați vindecați.

În urma testelor efectuate la nivel național, față de ultima raportare, au fost înregistrate 156 cazuri noi de persoane infectate cu SARS – CoV – 2 (COVID – 19), acestea fiind cazuri care nu au mai avut anterior un test pozitiv.

Distinct de cazurile nou confirmate, în urma retestării pacienților care erau deja pozitivi, 23 de persoane au fost reconfirmate pozitiv.

Până astăzi, 34.281 de persoane diagnosticate cu infecție cu SARS – CoV – 2 au decedat.

În intervalul 30.07.2021 (10:00) – 31.07.2021 (10:00) au fost raportate de către INSP 3 decese (bărbați), ale unor pacienți infectați cu noul coronavirus, internați în spitale din județele Bacău, Călărași și Dolj.

Dintre acestea, 1 a fost înregistrat la categoria de vârstă 60-69 ani și 2 la categoria de vârstă peste 70-79 ani.

Toate decesele sunt ale unor pacienți care au înregistrat comorbidități.

Nu sunt raportate decese anterioare intervalului de referință.

Publicitate

În unitățile sanitare de profil, numărul total de persoane internate cu COVID-19 este de 403. Dintre acestea, 56 sunt internate la ATI.

Până la această dată, la nivel național, au fost prelucrate 8.693.466 de teste RT-PCR și 1.844.590 de teste rapide antigenice. În ultimele 24 de ore au fost efectuate 13.838 de teste RT-PCR (4.007 în baza definiției de caz și a protocolului medical și 9.831 la cerere) și 17.633 de teste rapide antigenice.

Pe teritoriul României, 980 de persoane confirmate cu infecție cu noul coronavirus sunt în izolare la domiciliu, iar 536 de persoane se află în izolare instituționalizată. De asemenea, 48.162 de persoane se află în carantină la domiciliu, iar în carantină instituționalizată se află 68 de persoane.

Citește mai mult

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Știrea Ta

Politică Administrație

Sport

Monden

Opinii Comentarii

Articole Similare