Rămâi conectat
S&D Europarlamentare 2024

Ştirea zilei

Amendă de 40.000 de lei pentru RER VEST, firma de salubritate din Alba Iulia. Ce măsuri a luat Garda de Mediu

Ziarul Unirea

Publicat

în

Corneliu Mureșan - Locale 2024

Amendă de 40.000 de lei pentru RER VEST, firma de salubritate din Alba Iulia. Ce măsuri a luat Garda de Mediu

În urma problemelor existente la nivelul mai multor UAT-uri, legate de colectarea deșeurilor, în cursul zilei de marți, a fost convocată o întâlnire la sediul Prefecturii, de către prefectul Nicolae Albu și la care au participat Dănuț Hălălai, comisarul șef al Gărzii de Mediu, Alexandru Sinea, directorul DSP Alba, Marioara Popescu, director executiv APM Alba și Nelu Fleșer, șef serviciu la Prefectura Alba.

Citește și: Județul Alba, „Vaticanul” gunoierilor: RER Vest – RETIM solicită oficial și cu nerușinare nerespectarea legii

Potrivit comisarului șef al Gărzii de Mediu Alba, Dănuț Hălălai, prefectul Nicolae Albu a fost informat despre faptul că societatea RER Vest a făcut obiectul unui control pe linie de protecție a mediului și va fi sancționată cu amendă în cuantum de 40.000 RON, conform OUG 92 /2021, pentru amestecarea deșeurilor colectate.

Citește și: Gunoiul de sub nasul viceprimarului Filimon: „Muntele” nepăsării de lângă Primăria Alba Iulia

„Totodată s-au dat măsuri cu termene permanente și s-a stabilit că vom monitoriza împreună cu colegii de la DSP, APM și Prefectura Alba, activitatea la nivelul întregului județ pe toate societățile de salubritate pentru a se respecta legea. Totodată vom face un control la CMID în perioada imediat următoare pentru a vedea cum este respectată Autorizația Integrată de Mediu”, a spus Dănuț Hălălai pentru ziarulunirea.ro.

Citește și: Dacă RER VEST nu vine la albaiulieni, albaiulienii merg la RER VEST: Soluția gasită de mai mulți cetățeni în CRIZA GUNOAIELOR

Potrivit comisarului șef al Gărzii de Mediu Alba s-au luat următoarele măsuri:

  • Deșeurile reciclabile se vor transporta separat față de deșeurile menajere.
  • Abandonarea deșeurilor este interzisă. În acest sens, se vor colecta deșeurile voluminoase din punctele de colectare, conform Legii 101/2006 , art.4(5).
  • Se vor lua măsuri în gestionarea eficientă a deșeurilor pentru a nu se pune în pericol sănătatea populației, conform OUG 92/2021, art.21, prin salubrizarea eficientă a locațiilor din punctele dc colectare.


Secțiune Știri sub articolul principal

Urmăriți Ziarul Unirea și pe  GOOGLE ȘTIRI



Publicitate

Știri recente din categoria Ştirea zilei

Ştirea zilei

VIDEO Micul Patriot din Alba, cântece patriotice pentru românii din diaspora, la Bruxelles: Vino iar la Alba frățioare, ia din ladă straiul strămoșesc, prinde-te și joacă-n hora mare, lânga cei cu suflet românesc!

Ziarul Unirea

Publicat

în

Micul Patriot din Alba, cântece patriotice pentru românii din diaspora, la Bruxelles: Vino iar la Alba frățioare, ia din ladă straiul strămoșesc, prinde-te și joacă-n hora mare, lânga cei cu suflet românesc! Tudor Limbean, cunoscut ca și Micul Patriot din județul Alba, nu putea lipsi de cel mai mare eveniment dedicat diasporei românești din Belgia […]

Citește mai mult

Secțiune ȘTIRI RECENTE CATEGORII

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Politică Administrație

Opinii Comentarii

Secțiune Articole Similare

Articole Similare

Copyright © 2004 - 2024 Ziarul Unirea