Rămâi conectat

Actualitate

Alocaţiile vor fi majorate cu 20% de la 1 ianuarie 2022: Anunțul ministrului Muncii

Ziarul Unirea

Publicat

în

Corneliu Mureșan - Locale 2024

Alocaţiile vor fi majorate cu 20% de la 1 ianuarie 2022: Anunțul ministrului Muncii

Raluca Turcan, ministrul interimar al Muncii şi Protecţiei Sociale, a transmis, pe grupul de comunicare al ministerului de resort, că alocaţiile pentru copii vor fi majorate cu 20% de la 1 ianuarie 2022.

Veşti bune pentru sute de mii de familii din România. Alocaţiile pentru copii vor fi majorate de la 1 ianuarie 2022.

„Un efort realist şi sustenabil bugetar pentru anul viitor înseamnă: creşterea alocaţiilor cu 20% de la 1 ianuarie, deci un plus de aproximativ 350 de milioane lei lunar, suplimentar peste cheltuiala de anul acesta”, a anunţat ministrul interimar al Muncii, Raluca Turcan.

„Acum alocăm în total doar pentru pensii, alocaţii, asistenţă socială şi şomaj aproximativ 133 de miliarde de lei pe an. Costul cheltuielilor cu pensii, salarii şi asistenţă socială este de peste 90% din total venituri fiscale ale statului. Toate solicitările PSD de majorări ar presupune pentru anul 2022 încă 16 de miliarde de lei în plus faţă de 133 de miliarde de acum. De unde am putea aloca aceşti bani? Din investiţii? Am arunca în aer singurul motor real de creştere economică! Singurul răspuns credibil este din cheltuirea atentă a fiecărui leu public sau euro intrat în ţară. Asta presupune: reforma pensiilor, reforma salarizării, asistenţa socială ţintită, atragerea banilor din PNRR şi exerciţiul financiar european viitor”, a spus Raluca Turcan, citată de Agerpres.

Alocaţiile pentru copii ar fi trebuit să crească pe 1 iulie 2021, potrivit calendarului agreat de Guvernul Orban anul trecut, dar majorarea a fost amânată de Guvernul Cîţu pentru 1 ianuarie 2022.

În prezent alocaţiile pentru copii are o valoare de 214 lei pentru copiii cu vârsta cuprinsă între 2 ani şi 18 ani, 427 lei pentru copiii cu vârsta de până la 2 ani și copii cu handicap.

De la 1 ianuarie, alocaţiile pentru copii vor fi în jur de 486 de lei pentru copiii sub 2 ani și pentru cei cu grad de handicap și de 243 de lei pentru copiii mai mari de 2 ani, declara recent ministrul interimar al Finanţelor, Dan Vîlceanu.

Sursa: dcbusiness.ro


Secțiune Știri sub articolul principal

Urmăriți Ziarul Unirea și pe  GOOGLE ȘTIRI



Publicitate

Știri recente din categoria Actualitate

Actualitate

Hărțuirea unei ziariste de către PNL, semnalată în Raportul Departamentului de Stat al SUA privind situația drepturilor omului în România

Bogdan Ilea

Publicat

în

Hărțuirea unei ziariste de către PNL, semnalată în Raportul Departamentului de Stat al SUA privind situația drepturilor omului în România Duminică noaptea, Departamentul de Stat al Statelor Unite, a publicat un raport privind situația drepturilor omului în România. „Ministerul de Externe” al SUA” a discutat despre relația dintre partidele de guvernământ din România și hărțuirea […]

Citește mai mult

Secțiune ȘTIRI RECENTE CATEGORII

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Politică Administrație

Opinii Comentarii

Secțiune Articole Similare

Articole Similare

Copyright © 2004 - 2024 Ziarul Unirea