Rămâi conectat

Politică Administrație

Alocațiile copiilor vor fi majorate, anual, în raport cu rata inflației

Unirea Ziarul

Publicat

în

Începând cu anul 2020, alocațiile copiilor vor fi majorate, anual, în raport cu rata inflației

Ministrul Muncii, Marius Budăi, a declarat că alocaţiile de stat pentru copii vor fi indexate, anual, în raport cu indicele de inflaţie.

Măsura se va aplica începând cu data de 1 ianuarie 2020, cheltuielile aferente majorării alocaţiilor urmând a fi incluse în bugetul pe anul viitor.

Începând cu data de 1 ianuarie 2020, alocaţiile de stat pentru copii vor fi indexate, anual, în raport cu indicele de inflaţie, a anunțat ministrul Muncii, Marius Budăi.

„Săptămâna asta, în Comisia de muncă am fost prezent la o dezbatere şi am aprobat ca alocaţiile pentru copii să fie indexate anual cu rata inflaţiei, până facem alte măsuri de majorare”, a afirmat Budăi, citat de RomaniaTV.

Alocaţia are caracter universal şi este acordată copiilor în vârstă de până la 18 ani, precum şi tinerilor care au împlinit vârsta de 18 ani, care urmează cursurile învăţământului liceal sau profesional, până la terminarea acestora.

Alocaţia de stat pentru copii este în cuantum de 300 lei pentru copiii cu vârsta de până la 2 ani sau de până la 3 ani, în cazul copilului cu handicap, 150 lei pentru copiii cu vârsta cuprinsă între 2 ani şi 18 ani şi 300 lei pentru copiii cu vârsta cuprinsă între 3 ani şi 18 ani, în cazul copilului cu handicap.

sursa: evz.ro


Secțiune Știri sub articolul principal

Urmăriți Ziarul Unirea și pe  GOOGLE ȘTIRI



Publicitate

Știri recente din categoria Politică Administrație

Politică Administrație

Investiție de peste 4,6 milioane lei la Școala Gimnazială Șugag. Se vrea renovarea și modernizarea energetică a unor corpuri de clădire

Bogdan Ilea

Publicat

în

Investiție de peste 4,6 milioane lei la Școala Gimnazială Șugag. Se vrea renovarea și modernizarea energetică a unor corpuri de clădire Cei aproximativ 300 de elevi care învață la școala din Șugag urmează să beneficieze de condiții de reabilitare după ce primăria a lansat în SEAP proiectul „Reabilitare moderată a clădirilor publice – Clădirea Școlii […]

Citește mai mult

Secțiune ȘTIRI RECENTE CATEGORII

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Politică Administrație

Opinii Comentarii

Secțiune Articole Similare

Articole Similare

Copyright © 2004 - 2024 Ziarul Unirea