Alimente-minune, care te ajută sa ai un somn odihnitor
Dacă nu știi ce să mai faci ca să te odihnesti peste noapte, deoarece ai un somn fragmentat sau adormi cu greu, încearcă să mănânci alimente care ți-l aduc pe Ene pe la gene.
Năut: conţine proteine care activează producţia de serotonină. În plus, vitamina B6 contribuie la relaxarea musculară.
Soia verde: Triptofanul conţinut de soia verde te ajută să dormi. O ceaşcă de soia verde conţine peste 122% din doză zilnică recomandată de triptofan, ceea ce o face un aliment ideal pentru un somn uşor.
Ceaiul verde: are mai puţină cofeină decât cafeaua şi te ajută să fii mai calm întreaga zi. De asemenea, ceaiul verde diminuează simptomele de apnee în somn. Atenţie, însă, nu bea ceai verde înainte de culcare.
Terci de ovăz: este bogat în calciu şi magneziu. El merge la perfecţie cu banane, lapte sau miere. Iată micul dejun perfect care are grijă de somnul tău.
Miere: Mierea ridică glicemia, dar, în acelaşi timp, reduce producţia de orexina, un neurotransmiţător responsabil cu starea de veghe. Pune puţină miere în ceai sau în terciul de ovăz, pentru a putea dormi liniştit.
Ciocolată neagră: stimulează sistemul imunitar, dar contribuie şi la îmbunătăţirea somnului. Substanţele din ciocolată reduc producţia de cortizol (hormonul stresului). Mănâncă ciocolată neagră în timpul zilei, nu înainte de culcare.
Şofran: acest condiment exotic contribuie la relaxarea organismului, reduce anxietatea şi te ajută, astfel, să dormi mai bine.
Cartofi: carbohidraţii din cartofi te ajută să dormi mai bine. Încearcă o porţie mică de piure de cartofi cu iaurt grecesc la masa de seară pentru un somn sănătos.
Miso: acest preparat din soia fermentată sporeşte producţia de melatonină şi te ajută să dormi mai uşor. Miso mai conţine şi triptofan şi poate fi cina ideală.
Secțiune Știri sub articolul principal
Urmăriți Ziarul Unirea și pe GOOGLE ȘTIRI

Știri recente din categoria Opinii - Comentarii
Pe 30 iunie, credincioșii îl sărbătoresc pe Sfântul Ierarh Ghelasie de la Râmeț, dar și Soborul celor 12 Apostoli. Sfântul Ierarh Ghelasie de la Râmeț Sfântul Ierarh Ghelasie de la Râmeț s-a nevoit în veacul al XIV-lea, mai întâi că sihastru pe valea pârâului Râmeț din Munții Apuseni și apoi că egumen al Mănăstirii Ramet […]
30 iunie – Ziua Învățătorului, o sărbătoare a recunoștinței față de dascăli. De ce a fost aleasă această dată și ce semnificație avea
30 iunie – Ziua Învățătorului, o sărbătoare a recunoștinței față de dascăli. De ce a fost aleasă această dată și ce semnificație avea De-a lungul anilor, prin munca sa, învățătorului i-au fost recunoscute, măcar declarativ, meritele. Fiind supranumit, în timp: dascăl, apostol, învățător, profesor (un termen mai rece), omului de la catedră i s-a dedicat […]
Obiceiuri, Tradiţii şi Superstiţii de Sfinţii Petru şi Pavel: Se dă de pomană pentru sufletele celor morţi, apar licuricii şi nu mai cântă cucul
Obiceiuri de Sfinţii Apostoli Petru şi Pavel • Tradiţii de Sfântul Petru • Superstiţii de Sfântul Pavel • Moşii de SÂNPETRU Sfinţii apostoli Petru şi Pavel sunt sărbătoriţi în fiecare an în data de 29 iunie. Această zi, denumită popular SânPetru de Vară, aduce cu sine o serie de obiceiuri, tradiţii şi superstiţii. În popor, […]