Alimente-minune, care te ajută sa ai un somn odihnitor

TECHNOVA - Înlocuiește-ți centrala

Dacă nu știi ce să mai faci ca să te odihnesti peste noapte, deoarece ai un somn fragmentat sau adormi cu greu, încearcă să mănânci alimente care ți-l aduc pe Ene pe la gene. 

somnIată câteva exemple:

Pro România - Misiunea ieșirii din criză

Năut: conţine proteine care activează producţia de serotonină. În plus, vitamina B6 contribuie la relaxarea musculară.

Soia verde: Triptofanul conţinut de soia verde te ajută să dormi. O ceaşcă de soia verde conţine peste 122% din doză zilnică recomandată de triptofan, ceea ce o face un aliment ideal pentru un somn uşor.

Ceaiul verde: are mai puţină cofeină decât cafeaua şi te ajută să fii mai calm întreaga zi. De asemenea, ceaiul verde diminuează simptomele de apnee în somn. Atenţie, însă, nu bea ceai verde înainte de culcare.

Terci de ovăz: este bogat în calciu şi magneziu. El merge la perfecţie cu banane, lapte sau miere. Iată micul dejun perfect care are grijă de somnul tău.

Miere: Mierea ridică glicemia, dar, în acelaşi timp, reduce producţia de orexina, un neurotransmiţător responsabil cu starea de veghe. Pune puţină miere în ceai sau în terciul de ovăz, pentru a putea dormi liniştit.

Ciocolată neagră: stimulează sistemul imunitar, dar contribuie şi la îmbunătăţirea somnului. Substanţele din ciocolată reduc producţia de cortizol (hormonul stresului). Mănâncă ciocolată neagră în timpul zilei, nu înainte de culcare.

Şofran: acest condiment exotic contribuie la relaxarea organismului, reduce anxietatea şi te ajută, astfel, să dormi mai bine.

Cartofi: carbohidraţii din cartofi te ajută să dormi mai bine. Încearcă o porţie mică de piure de cartofi cu iaurt grecesc la masa de seară pentru un somn sănătos.

Miso: acest preparat din soia fermentată sporeşte producţia de melatonină şi te ajută să dormi mai uşor. Miso mai conţine şi triptofan şi poate fi cina ideală.

Email: stiri@ziarulunirea.ro
Tel: 0258.811.419