Rămâi conectat
S&D Europarlamentare 2024

Sport

Alexandru Sularea (Navobi Alba Iulia), un alt fotbalist talentat achiziționat de Hermannstadt

Dan HENEGAR

Publicat

în

Corneliu Mureșan - Locale 2024

Vară extrem de prolifică pentru Navobi Alba Iulia, care a devenit o veritabilă rampă de lansare a tinerelor talente fotbalistice spre formații din eșaloanele superioare. Astfel, recent, Alexandru Vasile Sularea (14 ani), un alt tânăr jucător produs al clubului din Cetatea Marii Uniri, a făcut pasul către alt nivel, fiind achiziționat, încă de la o vârstă fragedă, de FC Hermannstadt.

În urmă cu nicio lună, alți doi puști de la Navobi, Andrei Maier și David Moldovan, ambii din generația Under 15, au ajuns în curtea grupării sibiene.

Toți juniorii au nevoie, la un moment dat, să fie propulsați la nivelul superior. Este ceva firesc, parte din datoria antrenorului de fotbal. Alex a fost pregătit și dornic pentru acest pas, iar în virtutea unei bune colaborări cu FC Hermannstadt lucururile au decurs natural. L-am propus pentru o probă de joc, a fost primit și a trecut cu brio testul”, a explicat antrenorul Silviu Miron (Navobi Alba Iulia).

Navobi reprezintă un reper important al fotbalului juvenil din județ, celebrând un deceniu de la înființare. Deși anul 2020 a fost unul dificil, din cauza pandemiei de coronavirus, formația condusă de Silviu Miron are suficiente prilejuri de mândrie, în condițiile în care 5 dintre tinerii ce au deslușit tainele fotbalului la formația albaiuliană au fost achiziționați de cluburi de prima ligă.

La începutul anului, doi tineri fotbaliști, Andrei Bogdan și Alvaro Iuga, născuți în anul 2005, au ajuns la grupele de juniori ale formației de prima ligă Gaz Metan Mediaș. Recent, pe urmele lor au călcat alte două talente, Andrei Gabriel Maier și David Robert Moldovan, colegi de generație la Under 15, jucători care au fost remarcați de o altă formație din Sibiu, Hermannstadt, unde s-a transferat și Alexandru Sularea.

Alex, născut în 15 aprilie 2006, a ajuns la fotbal în jurul vârstei de 7 ani. Silviu Miron jucase cândva alături de tatăl său, la Del Dodo Alba Iulia, și spera ca băiatul să fi moștenit talentul fotbalistic. Începutul s-a dovedit mai greu, puștiul având stângăcii în controlarea balonului, dar s-a dovedit un jucător foarte percutant. Cu timpul, prin multă muncă, s-a rezolvat și chestiunea tehnicii, în prezent Alexandru Sularea neavând nicio problemă în a juca mingea cu ambele picioare. În 2014, a câștigat faza județeană a Trofeului “Gheorghe Ene” împreună cu generația 2006 de la Navobi, iar în următorul an a devenit campion și la Trofeul “Gheorghe Ola”, fiind și golgheterul respectivei ediții. S-a făcut rapid remarcat, iar în sezonul 2019/2020 a participat la meciurile selecționatei județului Alba în Turneul Speranțelor. Dacă pandemia nu punea “stop” fotbalului, cu siguranță că ar fi prins cel puțin jumătate din returul Ligii a 4-a cu echipa de seniori, întrucât a împlinit 14 ani în aprilie și putea evolua la acest nivel.

Viteza este o stare naturală pentru Alex, «roboțelul» de la mijlocul terenului, cu un șut devastator. Marele său avantaj este că joacă fără inhibiții, indiferent de adversar sau cât de bine se cunoaște cu colegii de echipă. La revenirea după pauza îndelungată m-a surprins efectiv ce «fotbal șampanie» reușește în special în faza de finalizare, iar efortul fizic a devenit o plăcere pentru el. Așa mi-am dat seama că e pregătit și a venit momentul următorului pas. Sunt convins că într-o zi îi voi privi pe acești băieți la televizor și atunci voi ști cu siguranță că am făcut performanță”, a încheiat Silviu Miron, reprezentantul Navobi Alba Iulia


Secțiune Știri sub articolul principal

Urmăriți Ziarul Unirea și pe  GOOGLE ȘTIRI



Publicitate

Știri recente din categoria Sport

Sport

Juncan, Oniche și Cioară (Industria Galda), Cl. Marcu și Bistraie, jucătorii din Alba convocați la selecționata de fotbal amator a României

Dan HENEGAR

Publicat

în

Juncan, Oniche și Cioară (Industria Galda), Cl. Marcu și Bistraie, sunt cei 5 jucători din Alba convocați la selecționata de fotbal amator a României Fundașul Alexandru Juncan (29 de ani), mijlocașul Bogdan Oniche (29 de ani), atacantul Alexandru Cioară (29 de ani), toți de la Industria Galda de Jos, plus portarul Sergiu Bistraie (20 de […]

Citește mai mult

Secțiune ȘTIRI RECENTE CATEGORII

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Politică Administrație

Opinii Comentarii

Secțiune Articole Similare

Articole Similare

Copyright © 2004 - 2024 Ziarul Unirea