Rămâi conectat

Politică Administrație

Alexandru Pereș: «“Iarna nu-i ca vara”, vorba unui clasic în viață!»

Publicat

în

De vreo 2 ani, odată cu venirea zăpezii, mai mult de jumătate din România se închide! Se închid autostrăzi și drumuri, oamenii rămân blocați în case, trenurile sunt anulate, șoselele sunt impracticabile, se decretează stări de alertă, se instituie coduri peste coduri, iar autoritățile sunt, ca de fiecare dată, luate prin surprindere!

Dacă n-ar fi fost ocupați cu proiecte de lege gândite pentru a salva penalii sau cu strategii de preluare a justiției, guvernanții ar fi putut apleca urechea la prognozele meteo. Încă din septembrie 2013, meteorologii au anunțat că iarna aceasta va fi una dintre cele mai grele din ultimul secol. Dar, probabil, Guvernul USL a mers pe principiul „Iarna-i grea, omătu-i mare, semne bune anul are!” Țara va fi blocată? Oamenii vor fi nevoiți să aștepte zile în șir pentru a le fi deszăpezite localitățile? Astea-s detalii! A fost instituit cod roșu de ninsori și viscol? Poate prin Buzău, Brăila și Vrancea! În București, mai ales în sălile de sport, e cald și bine! Ce contează că jumătate din România este afectată de ninsoare? Important este să avem un Premier în formă, cu o condiție fizică bună. Restul sunt, din nou… detalii!

Dacă prefecții sunt incompetenți, dacă instituțiile statului și ale administrației publice (primăriile, ISU, Consiliile Județene) sunt depășite de situație, apelăm la cine altcineva decât la… armată! Fiindcă, vorba aceea, nici militarilor nu le strică puțină condiție fizică! Ce-i drept, nu se antrenează la căldură, ca domnul Prim-ministru, dar nu contează, sunt militari, iar puțină zăpadă nu trebuie să îi sperie! Deși există contracte încheiate cu firme private, a căror datorie este să deszăpezească drumurile, banii se plătesc, iar firmele privesc, cu mulțumire, cum treaba e dusă la bun sfârșit de militari! În cazul acesta, îi sugerez domnului Ponta să lucreze la o nouă lege, care să prevadă faptul că, în fiecare iarnă, armata trebuie să iasă la antrenament, pe drumurile publice. Datul la lopată este obligatoriu, iar orice derogare de la această lege este exclusă!

Electrica Furnizare Discount

În urmă cu 10 ani, am solicitat ca în bugetul de stat să fie prevăzute fonduri pentru crearea unor perdele forestiere! Sigur, statul era nevoit să cumpere terenurile respective, însă dacă în 2002 s-ar fi realizat un program național de perdele forestiere, acum, probabil, daunele produse de viscol și ninsori ar fi mult diminuate! Atunci însă un alt Guvern al PSD nu a dat importanță unei asemenea investiții.

Îi mai ofer o sugestie domnului Premier: statul poate să deszăpezească drumurile aproape gratuit, cu utilaje cumpărate din fonduri europene. Fără firmele clientelei de partid! În cadrul Programului Operațional Sectorial Transporturi (POS-T) există mai multe categorii de cheltuieli ce ar putea fi eligibile pentru achiziționarea de utilaje din fonduri UE, de care să beneficieze CNADNR și CFR.

Economia făcută la buget ar fi foarte mare, având în vedere că, în fiecare an, România cheltuiește 80 de milioane de euro cu deszăpezirile! Demersurile pentru obținerea de fonduri nerambursabile, necesare achiziționării, de către CNADNR și CFR, a unor utilaje proprii pentru deszăpezire, au fost începute în 2012 de către Alexandru Nazare, ministru PDL al Transporturilor în iarna 2011-2012. Odată cu instaurarea regimului Ponta, negocierile cu UE au fost întrerupte! Cum altfel s-ar mai fi putut atribui contracte și direcționa bani publici către firmele clientelei de partid?

Dar, vorba unui clasic în viață, pe care mulți (inclusiv actualii guvernanți) l-au blamat și ironizat, se dovedește că, într-adevăr, „iarna nu-i ca vara!” Sunteți capabili, oare, domnilor din USL, să înțelegeți această afirmație și să acționați în consecință?

Alexandru PEREȘ, senator PDL de Alba

Publicitate

Politică Administrație

163 de ani de la MICA UNIRE. Radu Cristian, consilier local PSD Sebeș: „Un moment crucial pentru istoria poporului român și temelia formării statului nostru modern”

Publicat

în

163 de ani de la MICA UNIRE. Radu Cristian, consilier local PSD Sebeș: „Un moment crucial pentru istoria poporului român și temelia formării statului nostru modern”

Radu Cristian, consilier local PSD al municipiului Sebeș, a prezentat un mesaj cu ocazia Micii Uniri, comemorată astăzi, aducând aminte de toate valorile care au reprezentat acest eveniment istoric, de o mare însemnătate pentru poporul nostru.

„Astăzi, 24 ianuarie se împlinesc 163 de ani de la înfăptuirea Unirii Principatelor Române, cunoscută și sub numele de „Mică Unire”.

A fost un moment crucial pentru istoria poporului român, o dorință colectivă, materializată cu ajutorul elitelor din lumea politică, care au înțeles care este nevoia tuturor românilor, și implicit soluția.

Electrica Furnizare Discount

Unirea Principatelor Române a fost temelia formarii statului român modern, reformele inițiate de către Alexandru Ioan Cuza în domeniul juridic, social și economic, având un rol cheie în dezvoltarea societății noastre la acea vreme.

CITEȘTE ȘI: Radu Cristian: „Am promovat produsele locale din Sebeș în Parlamentul European și voi continua sprijinirea producătorilor locali”

Dragii mei, cu acest prilej vă doresc tuturor multă sănătate, înțelepciune și curaj pentru a merge mai departe și să nu uitați faptul că oamenii care și-au iubit cu adevărat țara, au realizat lucruri mărețe, iar această pagină de istorie, ar trebui să fie o lecție pentru mulți dintre noi.

Dumnezeu să vă binecuvânteze pe toți!”, a fost mesajul consilierului local PSD Sebeș.

Citește mai mult

Politică Administrație

În ce condiții se va termina pandemia de Covid-19. Ce spune Alexandru Rafila?

Publicat

în

În ce condiții se va termina pandemia de Covid-19. Ce spune Alexandru Rafila?

„În aceste trei săptămâni am observat că procentul persoanelor care se internează a variat între 0,5 şi 3 la sută – deci mai mic decât analiza făcută de colegii de la Institutul Naţional de Sănătate Publică – iar numărul de decese şi de persoane internate în secţiile de terapie intensivă a rămas scăzut”, a afirmat Alexandru Rafila duminică, în emisiunea Insider Politic difuzată de Prima TV.

Citește și: 23 ianuarie 2022: Peste 14.000 cazuri de COVID, raportate în România – bilanț parțial

Medicul precizează că această creştere rapidă a numărului de cazuri coroborată cu creşterea „discretă” a numărului deceselor şi cazurilor grave „ar putea să însemne, într-un fel, sfârşitul acestei pandemii, chiar dacă ne aflăm într-un val”.

Potrivit ministrului, România a ajuns la o rată de testare de aproape 100.000 de persoane zilnic, iar de săptămâna viitoare va exista o creştere a gradului de testare „substanţială”, care ar putea duce la realizarea a 150.000 de teste zilnic.

Electrica Furnizare Discount

Rafila a explicat că de testele decontate de stat beneficiază persoanele care prezintă simptome ale bolii COVID sau persoane considerate contacţi direcţi ai unor persoane infectate.

Ministrul a reafirmat că în prezent în România circulă în paralel variantele virale Delta şi Omicron, estimând că aproximativ 25% dintre cazuri sunt infecţii cu varianta Delta, aceasta provocând şi cazuri mai grave.

Citește și: Care sunt simptomele Omicron, noua varianta de COVID-19

Întrebat dacă este posibil ca România să se confrunte şi cu un al şaselea val al pandemiei de COVID, Alexandru Rafila răspunde că în biologie nu există lucruri imposibile.

„Eu niciodată nu mă hazardez să spun că din punctul de vedere al biologiei lucrurile sunt imposibile. Biologia este foarte surprinzătoare, câteodată”, susţine medicul.

Rafila explică faptul că ar putea apărea o variantă virală mai patogenă, care să provoace cazuri mai grave de boală, dar care, probabil, ar avea o transmisibilitate mai mică decât în cazul Omicron.

sursa: stiripesurse.ro

Citește mai mult

Politică Administrație

Elevii din Sântimbru vor beneficia de 107 tablete cu acces la internet, pentru școala online: Licitația de peste 250.000 de lei, lansată în SEAP

Publicat

în

Elevii din Sântimbru vor beneficia de 107 tablete cu acces la internet, pentru școala online: Licitația de peste 250.000 de lei, lansată în SEAP

Primăria comunei Sântimbru a lansat recent, în Sistemul Electronic de Achiziții Publice, o licitație pentru proiectul „Îmbunătățirea infrastructurii TIC în domeniul e-educație, în unitățile de Învățământ din Comuna Sântimbru”. Valoarea totală estimată a achiziției este de 252.887,63 de lei, fără TVA.

Având în vedere situaţia pandemică creată de răspândirea coronavirusului SARS-Cov-2, încă de la începutul anului 2020, şi instituirea stării de urgenţă în întreagă ţară, s-a stabilit necesitatea desfăşurării activităţii educaţionale în mediul on-line, după posibilităţi.

Electrica Furnizare Discount

Aceasta experienţă a scos la iveală multe lipsuri existente, constatându-se astfel că majoritatea elevilor nu dispun de dispozitivele adecvate pentru participarea la cursurile online.

Astfel, având în vedere situaţia actuală, Primăria Comunei Sântimbru doreşte dotarea unităţilor de învăţământ cu echipamente mobile din domeniul tehnologiei informaţiei de tipul tabletelor şcolare, precum şi a altor echipamente/dispozitive electronice, astfel încât orele de pregătire din timpul activităţilor să se poată desfăşura on-line, şi în condiţii de siguranţă.

În vederea facilitării accesului elevilor şi cadrelor didactice la facilităţile tehnice necesare continuării procesului educaţional şi în circumstanţele speciale create de evoluţia pandemiei cauzate de răspândirea coronavirusului SARS-CoV-2, prin OUG nr. 144/2020, au fost create premisele pentru dotarea instituţiilor de învăţământ cu infrastructura tehnică necesară desfăşurării cursurilor în sistem on-line.

Echipamentele de tip IT sunt astfel necesare desfăşurării activităţilor didactice in mediul on-line, pentru a evita contactul direct al elevilor cu profesorii si cu ceilalţi elevi, precum şi pentru a preveni riscul de infectare cu coronavirusul SARS-CoV-2, fapt care ar pune în pericol desfăşurarea în condiţii normale a tuturor activităţilor didactice necesare procesului de învăţământ.

Specificaţii tehnice:

Tehnologie Reţea – GSM | HSPA / LTE, va funcţiona în orice reţea publică de telefonie mobilă.
Husă protecţie – Dedicată, tip TPU, să ofere protecţie împotriva zgârieturilor şi şocurilor,margine care să protejeze ecranul, sa ofere funcţionalitatea tip stand (inel, pliere, etc.)
CPU – Quad-core 1.5 GHz, 64bit.
Memorie – 16GB interna, 2GB RAM

Citește mai mult

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Știrea Ta

Politică Administrație

Sport

Monden

Opinii Comentarii

Articole Similare