Ziarul Unirea

Alegerile parlamentare ar putea fi organizate pe 6 decembrie: 4 hotărâri de Guvern ar fi deja pregătite de către Autoritatea Electorală Parlamentară – SURSE

În data de 6 decembrie ar urma să aibă loc alegerile parlamentare, conform unor surse Antena 3. Patru hotărâri de Guvern ar fi fost pregătite de către Autoritatea Electorală Parlamentară, pentru alegerile parlamentare, urmând ca acestea să intre pe agenda suplimentară a ședinței de Guvern.

Alegerile parlamentare ar fi trebuit să aibă loc în această toamnă, însă scrutinul a fost amânat din cauza pandemiei de coronavirus. De asemenea, alegerile locale ar fi trebuit să se desfăşoare în luna iunie, însă vor avea loc pe 27 septembrie.

ELIT

În luna mai, prim-ministrul Ludovic Orban declara că 6 decembrie este data cea mai probabilă pentru alegerile parlamentare.

„În ceea ce priveşte alegerile parlamentare, ele trebuie organizate în 6 decembrie cel mai devreme, pentru că trebuie puse în legătură cu finalul mandatului actualului parlament şi cu obligaţia ca noul parlament să fie convocat de preşedinte în termen de maxim 20 de zile de la data alegerilor. Deci, cea mai probabilă dată este 6 decembrie pentru alegerile parlamentare. Sigur că aici va trebui să vedem cât de puternică va fi epidemia şi dacă va permite organizarea unei campanii electorale”, afirma premierul Orban, într-un interviu pentru postul România TV.

Sursa: stiripesurse.ro

Email: stiri@ziarulunirea.ro
Tel: 0258.811.419