Ziarul Unirea

Alegeri parlamentare 2012 | Alexandru Pereş: Apel la respectul faţă de cetăţean

PNL - Alegeri Locale Partiale - 27 iunie

Alegeri parlamentare 2012, judeţul Alba – Alexandru Pereş, candidat ARD, Colegiul 2 Senat– Sebeş, Blaj, Aiud, Ocna Mureș.

Am învăţat în timpul mandatelor mele de parlamentar că cel mai important lucru, dincolo de anumite însuşiri personale, este să nu-i minţi pe oameni. Să-i priveşti în ochi pe cei cu care vorbeşti, să le răspunzi cinstit la întrebări şi să nu-i amăgeşti cu lucruri pe care ştii că nu le poţi face. Oamenii sunt traumatizaţi de criză, mulţi şi-au pierdut speranţa că o vor duce mai bine iar noi trebuie să-i convingem că viaţa lor se va îmbunătăţi cu siguranţă. Mă uit la programele candidaţilor USL pentru Parlament, mă uit peste intervenţiile din presă şi înţeleg mai bine de ce clasa politică nu are credibilitate. Când se aflau în opoziţie promiteau de-a valma creşteri de pensii şi salarii, reduceri de taxe şi impozite, construcţii de autostrăzi, accelerarea atragerii de fonduri euro­pene, investiţii străine, locuri de muncă şi multe altele. În cele şapte luni de când se află la guvernare economia a fost blocată, leul s-a prăbuşit, preţurile au luat-o razna, investitorii au dispărut, fondurile europene au fost suspendate. Acum au reluat ciclul promisiunilor populiste, lipsite de substanţă. Două exemple dintre multe altele: taxarea progresivă a veniturilor din salarii pe o grilă între 8 – 16% din programul USL ar „costa” bugetul un minus de 11 mld. lei (2,4 mld. euro) anual. Imposibil de imaginat chiar, când România are un vârf de plată a datoriei externe de 6,7 mld. euro, respectiv de 5,6 mld. euro în 2013 şi 2014. USL promite de asemenea scăderea cotei de TVA de la 24% la 19% iar la alimente până la 9%; termenul e aruncat însă undeva, către limita mandatului de patru ani. „Când se va putea…”, explică Victor Ponta.
ARD îşi axează programul economic pe scăderea cotei unice de la 16% la 12% începând cu 1 ianuarie 2013. Consecinţa imediată va fi crearea de noi locuri de muncă. Ne amintim efectul economic extrem de benefic al introducerii cotei unice de 16% începând cu anul 2005. Bulgaria a redus cota unică la 10% şi rezultatele se văd, covârşitor de pozitive.
Reabilitarea clasei politice în conştiinţa publică nu se poate realiza decât dacă programele politice sunt realiste, credibile şi nu demagogice. Numai tratându-i pe cetăţeni cu respect şi ferindu-i de minciună, vom dobândi, la rându-ne, respect.
Alexandru PEREŞ
senator de Alba

ELIT

Email: stiri@ziarulunirea.ro
Tel: 0258.811.419

Te-ar putea interesa și:

Părerea ta contează: Vicepreședintele Comisiei pentru Educație și Cultură din Parlamentul European, Victor Negrescu, vă invită să vă spuneți opinia despre viitorul educației

Europarlamentarul de Alba, Victor Negrescu, invită persoanele interesate de îmbunătățirea sistemului educațional să răspundă la mai multe întrebări, în cadrul… Citește mai mult pe ziarulunirea.ro

Comunicat de presă Beniamin Todosiu, deputat USR-PLUS: În 2020 am declanșat revoluția bunei Guvernări. În 2021 continuăm să construim o Românie dreaptă, modernă și dezvoltată

Beniamin Todosiu, deputat USR-PLUS: În 2020 am declanșat revoluția bunei Guvernări. În 2021 continuăm să construim o Românie dreaptă, modernă… Citește mai mult pe ziarulunirea.ro

Comunicat de presă| Proiect ambiţios al candidatului PNL Cristian Oniciu: Turismul – un angajament pentru Ciuruleasa (P)

Aşezarea geografică a comunei Ciuruleasa ne oferă o şansă în plus pentru dezvoltare, în special pentru ceea înseamnă partea de… Citește mai mult pe ziarulunirea.ro

Marcel Ciolacu, MESAJ de Anul Nou: ”Au vrut să subjuge România în 2020. Nu i-ați lăsat. Românii sunt adevărații eroi ai acestui an!”

Marcel Ciolacu, MESAJ de Anul Nou: ”Au vrut să subjuge România în 2020. Nu i-ați lăsat. Românii sunt adevărații eroi… Citește mai mult pe ziarulunirea.ro

Klaus Iohannis, MESAJ de Anul Nou 2021:”Reîntoarcerea la normalitate este tot mai aproape!”

Klaus Iohannis, MESAJ de Anul Nou 2021:”Reîntoarcerea la normalitate este tot mai aproape!” Președintele Klaus Iohannis a transmis un mesaj… Citește mai mult pe ziarulunirea.ro

10 Comentarii

Ioan Popa 21 noiembrie 2012 at 9:32

Gata cu gargara, domnule Peres, este destul, ne-am saturat, ar fi cazul sa-i mai lasati si pe altii sa acceada in Parlament. Apoi nu dumneavastra si Negrut ati votat legile Basiate, care ne-au bagat in saracie?! Voi si Basescu reprezentati in Romania Statul de drept?!

Status Quo 21 noiembrie 2012 at 10:27

Popo,
in saracie ati fost tot timpul.

Nu va duce capu’ mai mult si cand incearca vreunul sa faca curatenie si sa puna lucrurile in ordine sariti ca niste serpi si improscati cu venin. Asta-i singurul atribut demn de remarcat la voi.

Foarte bine ca au votat legile ,mai incuiatule, cine vroiai sa le voteze?

De ce esti suparat? Ti-au luat indemnizatia de handicap obtinuta pe nemeritate?

ulise 21 noiembrie 2012 at 10:03

Nu-i bai, Usl-ul o sa ne bage in rahat

sebesanul 21 noiembrie 2012 at 22:42

Suntem in rahat pana peste cap din cauza PDL si daca nu pica guvernul Ungureanu in acest moment nici lucrurile elementare pe care trebuia sa le asigure statul roman cetatenilor sai nu mai puteau fi asigurate din cauza hotiilor domnului Basescu&company

Ce vrea ? 21 noiembrie 2012 at 12:31

Poti sa tot privesti in ochi alegatorii, ca daca se intimpla ca Sambata in piata din Sebes, aqlegatorii DE FAPT NICI SE UITA LA VOI ! Se vor fi saturat si ei de aceleasi fetze de parlamentari bine hraniti, odihniti si ingrasati peste masura !

Leanu 21 noiembrie 2012 at 13:30

Nu cred că se doreşte schimbarea,doar de dragul schimbării . Românii nu sunt chiar atât de proşti , chiar dacă actuala guvernare trage la toţi cu ochiul , ca o veritabilă traseistă . Am avut timp de câteva luni ocazia să vedem cât de găunoasă şi păguboasă este actuala coaliţie aflată la butoane. La bogaţi le-a dat cu carul iar celorlalţi cu paharul … Dar câte am pierdut în aceste luni nu le mai socoteşte nimeni ??? Respectul faţă de cetăţeanul simplu a guvernării PDL-iste , nu am mai văzut-o la actualii moguli .

adi 21 noiembrie 2012 at 15:37

esti unul din securistii care inca conduc tara ,chiar daca esti un pui de securist ; ai bunul simt si nu ne m-ai mintii, ai dormit destul in parlament ,mesager al lui hava si sluga al altui, slujbas la securitate , pana la urma voi sunteti o GASCA !!

ANI 21 noiembrie 2012 at 17:42

Mi-ar fi rusine pui de securist sa mai vin in fata electoratului dupa ce ai votat cot la cot cu toti PDL-ei tai legi impotriva poporului , voi reprezentati statul de drept? Cum aveti tupeul sa mai cereti cetatenilor sa va voteze ? si sa le spuneti ” in iunie a-ti votat pentru bunastarea noastra si acum va cerem sa mai votati tot pentru bunastarea nostra sa mergem cu continuitate ” da intradevar prostii au votat bunastarea voastra sa puteti fura inca 4 ani. RUSINE !!!!

cellini 22 noiembrie 2012 at 8:48

sub usl scapi de rahat?

Nelucu 22 noiembrie 2012 at 9:35

Respectul fata de cetatean,ce gluma,ha,ha,ha.Dumneavoastra ce respect ati avut pentru ei?Ati votat cu doua maini odata,reducerea salariilor,a pensiilor,majorarea TVA-ului de la 19 la 24% la alimente,marfuri industriale, prestari servicii,reducerea numarului de spitale,scumpirea medicamentelor,blocarea posturilor si o groaza de alte lucruri,toate indreptate impotriva cetateanului de rand.Va-ti intrebat vreodata ce eforturi a facut fiecare cetatean,sa treaca prin toate acestea?Sunt convins ca nu.Si acum in prag de alegeri,veniti cu sloganul:mai multa grija fata de cetatean.Ce nerusinare!Pacaliti pe altii domnule senator.Pe noi ne-ati convins de modul in care ati avut grija de noi ,domnilor PD-Listi.Ajunge.

Comentariile sunt oprite