Rămâi conectat

Ştirea zilei

ALEGERI LOCALE 2016: Averile candidaților pentru funcția de primar al municipiului Aiud

Publicat

în

În 5 iunie, șapte candidați vor cere voturile pentru a ajunge primar al municipiului Aiud. Programele lor electorale conțin o mulțime de proiecte prin care își manifestă grija pentru cetățean, pentru oraș și pentru administrarea banului public.

Având în vedere că și situaţia materială poate fi unul dintre criteriile luate în considerare de alegători, vă prezentăm mai jos averile celor ce vor să ajungă la conducerea acestei administrații.

primaria aiudOana Badea, candidatul PNL la primărie este, în prezent consilier local. Ea deține trei terenuri (agricol – cu o suprafață de 2,12 ha; forestier – 0,50 ha; intravilan – 0,02 ha), moștenite împreună cu socuț său, în anul 2000; un apartament în Aiud, cu suprafața de 62,67 mp, primit ca donație în anul 2011; o casă cu suprafața de 60 mp, moștenită împreună cu soțul său în anul 2000; un garaj cu suprafața de 21 mp, cumpărat în anul 2014 și un autoturism Dacia Logan, fabricat în anul 2005. Nu are depozite sau credite la bănci și a obținut venituri în anul 2015 din salariul de la Colegiul Tehnic Aiud – 25.099 de lei iar din indemnizația de consilier local și contracte civile pentru servicii de formare – 15.570 de lei. În aceeași perioadă, soțul său a încasat 20.001 lei – salariul de la Școala Gimnazială Livezile.

Elit - Gustul Desăvârșit

Liviu Octavian Rusu candidează pentru funcția de primar susținut de PSD, iar în ultimii 4 ani a fost viceprimar al municipiului. Deține împreună cu familia, în Aiud, un teren extravilan cu o suprafață de 4.702 mp, cumpărat în anul 2002; două terenuri intravilane, cu suprafețe de 470,5 și 40 mp, cumpărate în anul 1997; două terenuri agricole în județul Cluj, cu o suprafață de 6.800 și 1.847 mp, moștenite în 2004, respectiv 2014; un apartament în Aiud, cumpărat în anul 1991; o casă tot în Aiud, cumpărată în 1997 și un autoturism Dacia Super Nova, fabricat în anul 2002. Nu are economii sau credite la bănci. Anul trecut a încasat 35.810 lei din indemnizația de viceprimar și 18.503 lei pensie, iar soția sa a incasat 6.30 de lei ca persoană fizică autorizată și 13.772 de lei pensie.

Nicolae Țon este președintele Sindicatului Asistentul Personal Aiud și candidează din partea ALDE. Nu deține terenuri; are un apartament în Aiud, cu o suprafață de 51,75 mp, cumpărat în anul 2005 și un scuter marca Sunny, cu an de fabricație 2012. În anul 2015 a avut venituri de 9.147 de lei pentru funcția de consilier juridic la SC Fia Consulting & Distribution SRL Oiejdea și 550 de lei ca mediator autorizat, prin Biroul de Mediator pe care îl deține.

Valeriu Bogdan Bedelean este susținut pentru candidatura la primărie de PMP. El deține un teren agricol cu o suprafață de 2099 mp, obținut prin succesiune în anul 2014 și o cotă de 1/8 dintr-o casă dobândită prin donație, în anul 1991. Potrivit declarației de avere, nu are depozite sau credite la bănci iar în anul 2015 nu a avut niciun venit.

Ioan Moldovan este candidatul UNPR la funcția de primar al Aiudului și până în prezzent a fost consilier local. Deține împreună cu soția un teren intravilan de 800 mp, dobândit prin donație în anul 1996; un apartament de 93 mp, cumpărat în anul 1993; o casă de vacanță, de 48 mp, cumpărată în anul 2000 și un autoturism Renault Megane, fabricat în anul 2006. Are un depozit bancar în valoare de 92.495 de lei, deschis în anul 2015, nu are credite iar anul trecut a obținut venituri în valoare de 34.700 de lei din pensia MAI și 4.971 de lei din indemnizația de consilier local. De asemenea, soția sa a încasat venituri (o sumă neprecizată), ca salariat la DGFP Alba – AFP Aiud.

Helga Lorincz candidează din partea UDMR. Ea deține împreună cu familia 0,5 ha de teren agricol, cumpărat în anul 2010 și o casă în Aiud, cu o suprafață de 800 mp, obținută prin revendicare, în anul 1997. Nu are depozite bancare sau credite iar anul trecut a avut venituri în valoare de 27.200 de lei din activități didactice la Colegiul Bethlen Gabor, 15.000 de lei de la ISJ Alba pentru activități specifice (după cum a consemnat în declarația de avere) și 8.500 de lei din închiriere. De asemeneqa, soțul său a avut un venit confidențial, ca administrator al firmei Logobyt SRL.

Ionela Mariana Danciu, candidat independent la funcția de primar nu deține terenuri, apartamente sau care și are un autoturism Renault Symbol, cu an de fabricație 2010. Nu are depozite bancare sau credite, iar în anul 2015 a obținut venituri de 7.856 de lei ca asistent la cabinetul europarlamentarului Maria Grapini și 4.810 lei care referent marketing la Societatea Națională a Apelor Minerale. În același an soțul său a încasat 21.600 de lei de la unitatea militară la care lucrează ca bucătar, iar familia a mai încasat venituri de 2.265 de lei din alocația de stat a celor trei copii.


 Fiți la curent cu ultimele articole publicate. Urmăriți Ziarul Unirea și pe GOOGLE ȘTIRI


Publicitate

Ştirea zilei

Accident rutier pe Valea Oltului: O femeie și un copil de numai 7 ani, răniți, în urma unei coliziuni frontale între o mașină și un autocamion

Publicat

în

Accident rutier pe Valea Oltului: O femeie și un copil de numai 7 ani, răniți, în urma unei coliziuni frontale între o mașină și un autocamion

Un accident rutier a avut loc în cursul zilei de luni, 23 mai, pe Valea Oltului, unde un autoturism și un autocamion s-au ciocnit frontal. În urma evenimentului rutier, o femeie și un copil de 7 ani au fost răniți.

„Pe Drumul Naţional 7, la km 191+360 m, în localitatea Seaca, a avut loc un eveniment rutier în care este implicat un autoturism şi un autocamion, fiind vorba de o coliziune frontală. În urma evenimentului rutier a rezultat vătămarea corporală a două persoane”, a transmis purtătorul de cuvânt al Poliţiei Vâlcea, Cătălina Cimpoeru.

Elit - Gustul Desăvârșit

Reprezentanţii Inspectoratului Judeţean pentru Situaţii de Urgenţă, una dintre victime a rămas încarcerată în autoturism, pentru scoaterea ei intervenind echipajul de descarcerare.

„În urma impactului au rezultat două victime, din care o femeie încarcerată şi un copil de aproximativ 7 ani, scos din autoturism de persoane care se aflau la faţa locului. Femeia a fost extrasă şi predată echipajul SAJ de la faţa locului, pentru a fi evaluată. Acesta este conştientă, însă prezintă multiple fracturi la nivelul membrelor inferioare”, a precizat purtătorul de cuvânt al ISU Vâlcea, Octavian Fulger.

Traficul în zonă este blocat pe ambele sensuri de mers, poliţiştii Serviciului Rutier cercetând zona pentru a stabili cu exactitate cauza producerii evenimentului.


 Fiți la curent cu ultimele articole publicate. Urmăriți Ziarul Unirea și pe GOOGLE ȘTIRI


Citește mai mult

Ştirea zilei

ALERTĂ| Primul român CONFIRMAT cu variola maimuței: Unde se afla

Publicat

în

Primul român CONFIRMAT cu variola maimuței: Unde se afla

Un prim cetățean român a fost diagnosticat cu variola maimuței. Este vorba despre un bărbat care trăiește în Marea Britanie și a fost diagnosticat în Grecia, acolo unde plecase în vacanță.

Bărbatul infectat cu variola maimuței a prezentat febră mare acum câteva zile împreună cu o erupție cutanată pe partea superioară și inferioară a corpului. Imediat, suspiciunea a fost de variolă a maimuței și autoritățile sanitare din Kefalonia au intrat în alertă; în primul rând la hotel, apoi la spital. Prietena bărbatului este suspectă și ea, este internată în spital, dar deocamdată nu are simptome.

„Nu avem alte cazuri, dar din păcate, vă anunț în exclusivitate, avem primul caz de lepră în Grecia! Primul caz de lepră în Grecia a fost anunțat oficial, acum o oră, de Ministerul Sănătății de la noi”, a declarat medicul Nikos Koudounis, duminică seara, la Digi24.

Elit - Gustul Desăvârșit

 Fiți la curent cu ultimele articole publicate. Urmăriți Ziarul Unirea și pe GOOGLE ȘTIRI


Citește mai mult

Ştirea zilei

FOTO| Președinta Ungariei, poză în Alba pe Piatra Secuiului, cu borna vopsită în culorile naţionale maghiare

Publicat

în

Președinta Ungariei, poză în Alba pe Piatra Secuiului, cu borna vopsită în culorile naţionale maghiare

În cursul zilei de ieri, 21 mai, președinta Ungariei, Novák Katalin, s-a pozat cu o bornă vopsită în culorile Ungariei de pe muntele Piatra Secuiului, în județul Alba.

Katalin Novak s-a fotografiat cu una din cele două borne de pe munte, vopsită în culorile naţionale maghiare. Piatra Secuiului este o destinaţie turistică foarte cunoscută, bornele de pe culmea montană fiind de zeci de ani în centrul unei dispute între români şi maghiari.

Sunt vopsite periodic, fie în culorile naţionale ale României, fie în cele ale Ungariei.

Elit - Gustul Desăvârșit

Cu această ocazie, Katalin Novak a prezentat şi o diplomă scrisă în limba maghiară care atestă faptul că a escaladat vârful românesc de 1130 de metri şi transmis mesajul: ”Am ajuns pe vârf, la 1130 metri.

CITEȘTE ȘI: Senatorul PSD Călin Matieș a pus o imagine înrămată cu Avram Iancu, la baza statuii principelui transilvănean Gábor Bethlen, de Ziua Unităţii Reformate Maghiare

M-am simţit bine să fac drumeţii după sărbătoarea comună”. În prima parte a zilei, preşedinta Ungariei a participat, la Alba Iulia, la sărbătoarea dedicată marcării a 400 de ani de la înfiinţarea de către principele Bethlen Gabor, a Colegiului Reformat din oraş.

În Cetatea Alba Iulia a fost dezvelită şi o statuie a fostului principe al Transilvaniei. Într-un mesaj transmis de agenţia de presă Hirado, şefa statului maghiar îi dă şi o replică ministrului român de Externe, Bogdan Aurescu, care sancţionase o declaraţie anterioară a Katalinei Novak, potrivit căreia prioritatea ei este să reprezinte ”toţi maghiarii, indiferent dacă trăiesc înăuntrul sau în afara graniţelor”. „Potrivit dreptului internaţional, un stat nu poate să îşi aroge drepturi de orice fel în raport cu cetăţenii altui stat”, a reacţionat atunci MAE, printr-un comunicat. Katalin Novak a mai declarat că ”nu vom tăia niciodată cordonul ombilical dintre patria-mamă şi maghiarii care au ajuns să trăiască în afara graniţelor Ungariei, şi nici nu vom permite, niciodată, ca acesta să fie tăiat”.


 Fiți la curent cu ultimele articole publicate. Urmăriți Ziarul Unirea și pe GOOGLE ȘTIRI


Citește mai mult

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Știrea Ta

Politică Administrație

Sport

Monden

Opinii Comentarii

Articole Similare