Ziarul Unirea

ALEGERI EUROPARLAMENTARE 2014 | Victor Ponta: “2014 va fi un nou an al Victoriei pentru toţi românii!”

PNL - Alegeri Locale Partiale - 27 iunie

– Domnule Victor Ponta, urmează alegerile europarlamentare, la care de obicei românii nu prea se înghesuie. De ce ar veni acum românii la vot? Cât de importante sunt pentru oamenii obişnuiţi aceste alegeri?
– Aceste alegeri nu sunt doar despre Parlamentul European, ci şi despre direcţia noastră ca ţară. Au trecut 2 ani de când regimul Băsescu a început cu adevărat să piardă din putere, să se destructureze şi 2 ani de când proiectul USL a început să fie pus în aplicare. Vorbesc de proiectul USL pentru că eu cred că el există, trăieşte prin noi în continuare şi produce o schimbare pozitivă în România. Am oprit nedreptăţi, am reluat creşterea economică, am reînceput să punem ţara pe roate. Am mărit salarii şi pensii, am inaugurat câteva sute de kilometri de autostradă, am deblocat fondurile europene. Suntem pe un drum bun şi cred că o Românie puternică poate să îl facă pe fiecare dintre noi mândru că este român. Aceste alegeri sunt un moment important pentru direcţia în care mergem – continuăm pe acest drum pozitiv sau ne întoarcem la perioada regimului Băsescu-Udrea-Boc? Îi chem pe toţi românii la vot, pentru a răspunde acestei întrebări.
Investiția Daimler la Sebeș: Premierul Victor Ponta despre conlucrarea autorităților din Alba– De ce ar vota lista pe care o propune PSD în prezent? De ce această listă este diferită de altele, ale altor partide?
– Lista PSD-UNPR-PC este formată din oameni mândri că sunt români, care au apărat România în Parlamentul European şi vor continua să îi ajute pe români. E o listă care îmbină experienţa unor politicieni de calibru – Ecaterina Andronescu, Ioan Mircea Paşcu sau Dan Nica, cu energia şi entuziasmul unei generaţii de politicieni tineri – Corina Creţu şi Cătălin Ivan. Ni se alătură, pe listă, şi oameni care au avut succes în afara politicii, Damian Drăghici – un român respectat şi iubit în lume. E o listă echilibrată şi competentă, cu oameni care au promovat România, care i-au ajutat pe cei ce muncesc în străinătate, care au sancţionat derapajele regimului Băsescu şi s-au luptat pentru drepturi mai multe pentru agricultori, tineri sau pensionari. Până la urmă, românii vor alege, dar sunt convins că o vor face gândindu-se că au nevoie de un Parlament European care să le fie mai aproape, care să ia decizii pentru a le face viaţa mai bună.
– Ca premier, aţi anunţat măsuri de relaxare fiscală, de reducere a CAS, de neimpozitare a profitului reinvestit, de continuare a scăderii TVA la anumite produse. Când se vor lua aceste măsuri şi cum îi vor ajuta ele pe oamenii obişnuiţi?
– Ne ţinem de cuvânt şi introducem aceste măsuri de la 1 iulie! Economia are nevoie de sprijin şi cred că este foarte bine ce facem. Anul trecut am redus TVA la pâine şi am eliminat birocraţia care omora firmele din România (numărul taxelor parafiscale s-a redus foarte mult în 2013 şi acum tăiem încă aproape 70 de taxe). Anul acesta, continuăm reducerea poverii fiscale pe muncă, pentru ca patronii să poată angaja mai mulţi oameni. Efectele se vor vedea într-o creştere economică de peste 3 la sută, dar şi în creşterea numărului de locuri de muncă. Direcţia este bună, vom continua să dăm facilităţi celor care angajează tineri, care înfiinţează noi locuri de muncă, care investesc în domenii cheie din economie. Suntem un guvern ce a reuşit un echilibru foarte bun între protecţia socială şi creşterea economică şi cred că aceasta este direcţia corectă.
– În ultimele săptămâni, România a fost marcată de mai multe dispute între dumneavoastră şi Traian Băsescu. Aţi definit lupta împotriva “regimului Băsescu” ca principal obiectiv al PSD.  Rămâne valabil şi în prezent?
– Nu renunţăm la această luptă, pentru că “regimul Băsescu” este în continuare foarte activ, foarte dornic de a reveni în politică. Aţi auzit că Traian Băsescu se visează premier şi dacă nu suntem atenţi există riscul să îşi facă din nou loc în viaţa noastră. Cred că direcţia trebuie să fie următoarea: în noiembrie se încheie mandatul de preşedinte al lui Băsescu, iar acesta trebuie să fie momentul în care regimul său îşi încheie existenţa. Alegerile europene sunt importante pentru că putem să îi mai luăm o parte din putere; fără susţinere în ţară, Traian Băsescu se sprijină pe susţinerea unor prieteni din Europa. Dacă învingem şi aici şi în Europa îi luăm şi acest ultim sprijin. Anul 2014 poate fi un nou an al Victoriei, un an în care România începe din nou să trăiască liber, să gândească pozitiv, să spere cu adevărat la o viaţă normală.

ELIT

Email: stiri@ziarulunirea.ro
Tel: 0258.811.419

Te-ar putea interesa și:

Comunicat de presă Beniamin Todosiu, deputat USR-PLUS: În 2020 am declanșat revoluția bunei Guvernări. În 2021 continuăm să construim o Românie dreaptă, modernă și dezvoltată

Beniamin Todosiu, deputat USR-PLUS: În 2020 am declanșat revoluția bunei Guvernări. În 2021 continuăm să construim o Românie dreaptă, modernă… Citește mai mult pe ziarulunirea.ro

Marcel Ciolacu, MESAJ de Anul Nou: ”Au vrut să subjuge România în 2020. Nu i-ați lăsat. Românii sunt adevărații eroi ai acestui an!”

Marcel Ciolacu, MESAJ de Anul Nou: ”Au vrut să subjuge România în 2020. Nu i-ați lăsat. Românii sunt adevărații eroi… Citește mai mult pe ziarulunirea.ro

Părerea ta contează: Vicepreședintele Comisiei pentru Educație și Cultură din Parlamentul European, Victor Negrescu, vă invită să vă spuneți opinia despre viitorul educației

Europarlamentarul de Alba, Victor Negrescu, invită persoanele interesate de îmbunătățirea sistemului educațional să răspundă la mai multe întrebări, în cadrul… Citește mai mult pe ziarulunirea.ro

Klaus Iohannis, MESAJ de Anul Nou 2021:”Reîntoarcerea la normalitate este tot mai aproape!”

Klaus Iohannis, MESAJ de Anul Nou 2021:”Reîntoarcerea la normalitate este tot mai aproape!” Președintele Klaus Iohannis a transmis un mesaj… Citește mai mult pe ziarulunirea.ro

16 Comentarii

soimul de munte 29 aprilie 2014 at 9:46

”victorie” impotriva a ce sau a cui? deocamdata vedem doar victoria parlamentului impotriva DNA-ului, a ajutorului social impotriva muncii, a barbii trase impotriva adevarului, a promisiunii impotriva realizarii si a politrucilor impotriva oamenilor obisnuiti;or mai fii victorii care mi-au scapat?

Mariana 1 29 aprilie 2014 at 9:54

O VESTE EXCEPTIONALA TRECUTA SUB TACERE !
> Anton Lixandroiu, cetatean american si roman, a obtinut dupa ani de procese, ca Ungaria sa-si ceara scuze pentru HOLOCAUSTUL savarsit asupra romanilor din Transilvania ca urmare a Dictatului de la Viena. Interesant este ca cei de la Bruxelles au spus initial ca „nu pot lua in considerare cele 2100 de probe trimise Tribunalului International dat fiind ca aceste crime s-au petrecut inainte de infiintarea acestui tribunal” Dupa acest raspuns imbecil, A.L. s-a adresat ONU, cerand ca toti criminalii judecati la sfaritul celui de al 2-lea Razboi Mondial, inclusiv Hitler, Mussolini, Horty, sa fie reabilitati, deoarece acestia au facut crime inainte de infiintarea Tribunalului International. Raspunsul si rezultatul bomba, a fost ca UNGARIA SI-A CERUT IERTARE IN PLENUL ONU, PENTRU HOLOCAUSTUL DIN NORDUL ARDEALULUI ! O premiera ! In Romania stirea a fost lasata deoparte. Sa nu se supere UDMR-ul. FELICITARI ANTON LIXANDROIU !
>

COSMIN 29 aprilie 2014 at 10:02

Speram ca romanii sa se destepte si sa inlature dictatura rosie!

Mariana 1 29 aprilie 2014 at 10:09

Doua nedumeriri am. De cand Corina Cretu face parte din categoria tinerilor politicieni ? Acum taiem 70 de taxe. Ce inseamna oare acum in limbajul acestui mare mincinos ? Ponta asta este prastie in tot ce zice si ce face. Si mai vrea si presedinte. Daca ajunge suntem un neam de …. Dar nu va ajunge, sigur.

Traian 29 aprilie 2014 at 10:34

De aceea : Votaţi PMP ! Cu toată încrederea : Votaţi candidaţii PMP la europarlamentare, la presedenţie, la locale, peste tot ! PDL ( oo, pardon – PMP !), reprezintă VIITORUL luminos ! Aşa că, IN VIITOR, pregătiţi-vă pensiile şi salariile pentru tăiere pentru că nu o să mai aveţi nevoie de ele : udrea, împreună cu mine (al vost traian) vă vom lăsa să circulaţi gratis cu telegondolele, de asemenea gratis vă veţi scălda în toate bazinele olimpice pe care le vom face (din nou), terenurile, cele în pantă, pe care le-am făcut în guvernarea portocalie, le vom înclina acum pe partea ailaltă, ca să nu ameţiţi şi vă promitem CATEGORIC, că nu vom mai majora niciodată TVA-ul ! De altfel, cred că TVA-u va fi zero ! Gratis, doi mici si o bere, bonus la toata povestea sta ! Votaţi PMP !
PS Desigur, Ponta nu va ajunge preşedinte ! Eu vă propun ca să ma votaţi tot pe mine ! Cu drag, al vost, Traian !

soimul de munte 29 aprilie 2014 at 10:54

remarc o ingrijorare privind taierea viitoare a salarului…nici o problema- in scurt timp nu vor mai fii bani pentru el, deci, indiferent cine cistiga nu va avea ce sa mai taie; se platesc cam 72 euro/secunda doar dobinzi la imprumuturile facute in 2012-2013, asa ca nu merita sa va mai ingrijorati pentru lucruri apuse.

@ soimul de munte 29 aprilie 2014 at 15:14

Si cu cele 20 de miliarde de euro luate imprumut de Basescu ca sa ramana guvernator ce facem ?

Traian 29 aprilie 2014 at 15:31

Pai cum ce facem ? Alea, vorba lui Stefan, sunt ale „urmasilor, urmasilor nostrii, in vecii vecilor, amin” !! Alea, nu are decat sa le achite Ponta, treaba lui cum !

Espinosa 30 aprilie 2014 at 17:12

Cristina aici denumita Traian sau Trăian e o PSD-ista care nu poate depasi o mentalitate primitiva, o stare de spirit a la Romania Mare. Aripa Romania Mare de la PSD.

fă cristino,
pentru mine un lucru e limpede: ai grave probleme la mansarda.

Pupa-ti pontanacu-n dos de dimineata pana seara ca are mare nevoie de idioti care sa-l ridice-n slavi.

Horea 29 aprilie 2014 at 14:41

@Administrator

Era pe aici pe undeva un ARTICOL cu Mircea Dusa, Dan Şova şi Maria Grapini – dornici sa vina la Cugir (tocmai la Cugir!) de ziua lui 1 Mai.

Unde l-ati ascuns (pe articol, binenteles!)?

Valy 29 aprilie 2014 at 21:02

O fi dat Dusa un telefon pe unde trebuie!

gogu 29 aprilie 2014 at 18:05

Votati gasca psdista condusa de dottore zis micul che si formata din cei mai experimentati hoti si mincinosi!

gogu 29 aprilie 2014 at 21:29

@administrator-Numai comentarile unde dottore plagiatorul si ciuma rosie psdista sunt laudade apar?Multumesc!

Bula 30 aprilie 2014 at 14:17

Nea gogule, pune-te bine cu Dusa tot vine de 1mai la Alba Iulia si urmand calea legala nea Base te face general. Ai stat destul colonel, meriti mai mult.

gogu 30 aprilie 2014 at 16:27

Mai bulica, du-te si numara-i outele lui bombonel si „realizarile” plagiatorului ca poate,poate te avanseaza sefii ciumei rosii la „apelul bocancilor” sa nu mori „plotoner”… „plotoneru-i plotoner,i-o…bula de plotoner”!

Başpunar 1 mai 2014 at 13:09

„Adevãrul ne face liberi” spunea in Jurnalul fericirii, Nicolae Steinhardt.
Să nu fim ipocriţi, gata cu minciuna! Ciuma roşie nu se dezminte! USD (ciuma roşie) s-a format pentru a rupe USL. Tactică elaborată şi ţîfne personale cu unicul scop de scoaterea PNL de la guvernare au dat rezultate. Descinși la București din feudele lor, baronii PSD au încuviințat ruperea USL pe 20 februarie 2014, când au sărbătorit cei patru ani de şefie a lui Pinocchio Ponta. Pinocchio Ponta – „dottore” PSD a încălcat şi încalcă sistematic toate acordurile şi unelteşte în continuare în modul cel mai mârşav şi mincinos pentru marginalizarea şi compromiterea PNL. PSD premierului Pinocchio Ponta și-a îndeplinit visul, o guvernare formată din prostituaţii perpetui şi lingăi politici. Senatorul Ioan Deneș a anunțat, vineri 28 Feb 2014, într-o conferință de presă susținută la sediul PSD Bistrița-Năsăud, că demisionează din PNL pentru a se înscrie în PSD. A fost urmat de Constantin-Cosmin Enea – deputat de Gorj sau Calin Potor –deputat de Alba. Halal democraţie! Halal P.S.D.! „Quod erat demonstrandum”. Am scăpat de ciuma portocalie şi ne-am ales cu ciuma roşie şi cu UDMR… PSD şi Pinocchio Ponta să nu uite niciodată ca au mai avut un Vodă, chiar mentorul lui, care a sfârșit prost … momentan e blogger la Jilava.

Comentariile sunt oprite