Rămâi conectat
S&D Europarlamentare 2024

Sport

Albaiulianul Dinu Moldovan, la Sepsi Sf. Gheorghe, în Conference League, după retrogradarea cu Chindia Târgoviște

Dan HENEGAR

Publicat

în

Corneliu Mureșan - Locale 2024

Portarul albaiulian Dinu Moldovan a făcut un pas important în carieră și a semnat cu Sepsi Sf. Gheorghe, echipă participantă în Conference League, după ce a câștigat al doilea an consecutiv Cupa României.

Este al doilea fotbalist din județ care schimbă tabăra și are oportunitatea să evolueze în competițiile continentale, după atacantul Nicolae Carnat (din Mihalț), care a ajuns la campioana Farul Constanța, după ce a retrogradat cu CS Mioveni.

Sepsi OSK a parafat un nou transfer, clubul nostru a ajuns la un acord și cu portarul Dinu Moldovan. Goalkeeper-ul, în vârstă de 33 de ani, a semnat un contract valabil pentru doi ani cu clubul nostru. Ultima oară la Chindia Târgoviște, Dinu Moldovan a jucat în carieră, printre altele, la Poli Timișoara, U Cluj, FC Voluntari, Astra Giurgiu sau SD Ponferradina„, este anunțul clubului din Covasna

În vârstă de 33 de ani, Dinu Moldovan a evoluat ultima stagiune la Chindia Târgoviște, care a retrogradat de pe prima scenă. La gruparea de lângă Turnul Chindiei a evoluat ultimii 4 ani, în eșalonul fruntaș, în ultima ediția bifând 8 prezențe. Toamna trecută, la Ocna Mureș, a fost în premieră adversar al unei formații din județul Alba.

Fotbalistul din Cetatea Marii Uniri s-a transferat în vara anului 2019 la gruparea dâmbovițeană, ce abia promovase în elită, după ce evoluase în eșalonul secund în prima parte a anului, la ACS Poli Timișoara. Cu junioratul făcut în Spania, la Espanyol Barcelona, Dinu Moldovan a ajuns în 2010 în lotul primei echipe, în Primera Division. A revenit în țară în stagiunea 2012-2013, la Astra Giurgiu și “U” Cluj, pentru ca în următoarele 4 campionate să fie legitimat în Spania, la Ponferradina (în Secunda și Tercera Division), iar în campionatul 2018-2019 la FC Voluntari.

Fost component al reprezentativei de tineret Under 21, pentru care a bifat 5 prezențe, Dinu Moldovan a strâns 28 de apariții pe prima scenă, cele mai multe la Chindia, pentru ca în Spania să bifeze 92 de jocuri pentru SD Ponferradina. În Segunda Division, în a doua jumătate a sezonului 2014/2015 a fost coleg cu spaniolul Kepa Arrizabalaga Revuelta, devent cel mai scump portar din lume (în 2018, cumpărat de Chelsea, de la Athletic Bilbao, cu aproape 80 de milioane de euro).

Covăsnenii vor intra în turul 2 preliminar și nu vor avea statutul de cap de serie, din moment ce beneficiază de un coeficient european subțire, doar 4.100 de puncte. Tragerea la sorți pentru a stabili meciurile din turul 2 preliminar va avea loc pe 21 iunie. Meciurile din turul 2 preliminar vor fi programate pe 27 iulie, respectiv 3 august.

Sezonul trecut, Sepsi s-a oprit în turul 3 preliminar, eliminată de Djurgardens, 1-3 tur, 1-3 retur. În runda secundă, covăsnenii o eliminaseră pe Olimpija Ljubljana, 3-1 tur, 0-2 retur, 4-2 la loviturile de departajare.

Foto: Sepsi OSK Sf. Gheorghe


Secțiune Știri sub articolul principal

Urmăriți Ziarul Unirea și pe  GOOGLE ȘTIRI



Publicitate

Știri recente din categoria Sport

Sport

În Vinerea Mare, etapă în cel de-al 3-lea eșalon | Vezi programul conjudețenelor

Dan HENEGAR

Publicat

în

În Vinerea Mare, 3 mai, de la ora 18.00, se dispută o nouă etapă în eșalonul terț, două dintre conjudețene evoluând acasă (CSU Alba Iulia și Industria Galda de Jos), iar celelalte două pe terenuri străine (CSM Unirea Alba Iulia și Metalurgistul Cugir). *CS Universitar Alba Iulia (locul 4, 34 de puncte) – ACS Mediaș […]

Citește mai mult

Secțiune ȘTIRI RECENTE CATEGORII

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Politică Administrație

Opinii Comentarii

Secțiune Articole Similare

Articole Similare

Copyright © 2004 - 2024 Ziarul Unirea