Ziarul Unirea

Alba, un județ mai sigur decât în 2013. Bilanț la IPJ asupra primelor 8 luni ale anului

Azi, 30 septembrie 2014, la sediul Inspectoratului de Poliţie Judeţean Alba, sub coordonarea domnului chestor principal de poliţie Ioan Nicolae Căbulea, şef al Inspectoratului de Poliţie Judeţean Alba, a avut loc o şedinţă de lucru în cadrul căreia au fost analizată evoluţia principalilor indicatori statistici înregistraţi la nivelul Inspectoratului de Poliţie Judeţean Alba în primele 8 luni ale anului 2014, colaborarea cu unităţile de parchet precum şi principalele probleme legate de implementarea măsurilor dispuse pentru buna desfăşurare a alegerilor Preşedintelui României din anul 2014.

Potrivit unui comunicat remis presei de către IPJ Alba, “la această activitate au participat conducerea Inspectoratului de Poliţie Judeţean Alba, şefii de servicii şi compartimente, şefii poliţiilor municipale şi orășenești precum şi şefii secţiilor de poliţie rurală iar în calitate de invitat, domnul Marius Ungureanu, prim-procuror al Parchetului de pe lângă Tribunalul Alba.

ELIT

În intervenţia avută, domnul Marius Ungureanu, prim-procuror al Parchetului de pe lângă Tribunalul Alba, a subliniat importanţa colaborării dintre poliţişti şi procurori şi a atras atenţia asupra importanţei administrării probatoriului în dosarele penale aflate în lucru precum şi a respectării termenelor date de procuri şi a celor prevăzute de lege.

Domnia sa a arătat disponibilitatea procurorilor pentru colaborare şi îndrumarea poliţiştilor, ori de câte ori este nevoie, astfel încât dosarele penale aflate în lucru să fie soluţionate în termene rezonabile.

Din analiza indicatorilor statistici pentru primele 8 luni ale anului 2014,  rezultă că în judeţul Alba, au fost sesizate 7.690 infracţiuni, cu 2,5% mai puţine decât în perioada similară a anului 2013.

ADEZIUNE PLUS ALBA

Dintre acestea 1.094 infracţiuni sunt de natură economico-financiară, 4.347 sunt infracţiuni de natură judiciară iar 2.111 sunt infracţiuni de altă natură.

5.173 dintre infracţiunile sesizate au fost comise în mediu urban iar 2.379 au fost comise în mediul rural.

Numărul accidentelor grave produse în perioada ianuarie – august 2014 în judeţul Alba, a fost de 83 (cu 7 mai puține decât în 2013), soldate cu 16 persoane decedate, 82 de răniţi grav şi 51 de răniţi uşor.

Principalele cauze ale producerii accidentelor grave de circulaţie au fost viteza neadaptată la condiţiile de drum, traversarea neregulamentară şi neacordarea de prioritate pietonilor.

În intervenţia avută, domnul chestor principal Ioan Nicolae Căbulea, şeful Inspectoratului de Poliţie Judeţean Alba le-a cerut poliţiştilor din subordine să intensifice activităţile de prevenire şi combatere a infracțiunilor comise cu violenţă, contra patrimoniului, dar şi a celor din domeniul economico-financiar.

A atras atenţia asupra importanţei măsurilor de prevenire a infracțiunilor comise în incinta sau în apropierea unităţilor de învăţământ dar şi a accidentelor rutiere în care pot fi implicaţi elevi.

 Domnia sa a insistat asupra perioadei imediat următoare, în contextul campaniei electorale şi a alegerilor Preşedintelui României şi le-a cerut poliţiştilor să ia toate măsurile pentru asigurarea climatului de siguranţă publică corespunzător, să acţioneze cu fermitate pentru prevenirea şi sancţionarea oricărei încălcări a legislaţiei din domeniul de referinţă şi să menţină buna colaborare cu celelalte structuri de aplicare a legii din subordinea Ministerului Afacerilor Interne şi cu reprezentanţii administraţiei publice locale, respectiv cu structurile de poliţie locală care au atribuţii pentru paza locurilor de afişaj electoral.”

Bogdan PRESECAN

Email:bogdanpresecan@yahoo.com
Tel: 0734.771.136

Te-ar putea interesa și:

Părerea ta contează: Vicepreședintele Comisiei pentru Educație și Cultură din Parlamentul European, Victor Negrescu, vă invită să vă spuneți opinia despre viitorul educației

Europarlamentarul de Alba, Victor Negrescu, invită persoanele interesate de îmbunătățirea sistemului educațional să răspundă la mai multe întrebări, în cadrul… Citește mai mult pe ziarulunirea.ro

Marcel Ciolacu, MESAJ de Anul Nou: ”Au vrut să subjuge România în 2020. Nu i-ați lăsat. Românii sunt adevărații eroi ai acestui an!”

Marcel Ciolacu, MESAJ de Anul Nou: ”Au vrut să subjuge România în 2020. Nu i-ați lăsat. Românii sunt adevărații eroi… Citește mai mult pe ziarulunirea.ro

Klaus Iohannis, MESAJ de Anul Nou 2021:”Reîntoarcerea la normalitate este tot mai aproape!”

Klaus Iohannis, MESAJ de Anul Nou 2021:”Reîntoarcerea la normalitate este tot mai aproape!” Președintele Klaus Iohannis a transmis un mesaj… Citește mai mult pe ziarulunirea.ro

Comunicat de presă| Reușită a PSD Alba: Amendamentul privind înființarea unui compartiment de radioterapie a fost aprobat

Amendamentul privind începerea demersurilor de construire a primului compartiment de radioterapie, în județul Alba, depus de grupul consilierilor județeni ai… Citește mai mult pe ziarulunirea.ro

Comunicat de presă Beniamin Todosiu, deputat USR-PLUS: În 2020 am declanșat revoluția bunei Guvernări. În 2021 continuăm să construim o Românie dreaptă, modernă și dezvoltată

Beniamin Todosiu, deputat USR-PLUS: În 2020 am declanșat revoluția bunei Guvernări. În 2021 continuăm să construim o Românie dreaptă, modernă… Citește mai mult pe ziarulunirea.ro

2 Comentarii

POSTASUL DE SERVICI 1 octombrie 2014 at 10:10

Dle. chestor Cabulea Ioan Nicolae , o sa fiti sanctionat pentru ca nu l- ati invitat pe dl. plotoner marinncass din partea atopa , fiind si presedinte al formatiei politice pp-dd-zero-tv , Nici nu stiti ce pierdeti !!!

Ghita 2 octombrie 2014 at 14:59

In IJP Alba, si in general in tot judetul, se simpte o „nevoie acuta”, de lustratie, trebuie de urgenta inlaturati toti motzii, din functiile publice, politie, SRI, Armata, administratie centrala si locala, ca numai atunci putem sa spunem ca suntem un judet cu adevarat european, cu coruptia limitata, in parametri normali!

Comentariile sunt oprite