Rămâi conectat

Cultură Educație

Alba Transilvana – un eveniment cu prezenţă obligatorie pentru toţi iubitorii cărţii

Redactia Ziarului Unirea

Publicat

în

Corneliu Mureșan - Locale 2024

Lume multă, de la prichindei la bunici, a venit astăzi la amiază la dechiderea oficială a celei de-a cincea ediţii a Târgului de carte Alba Transilvana. Prezenţa lor numeroasă dovedeşte odată în plus că internetul nu a intrat atât de profund pe cât se spune în lumea cărţii. Avem încă plăcerea de a răsfoi o carte, de a simţi fineţea paginilor şi mirosul de cerneală care pentru unii este sinonim cu cunoaşterea, cu cultura. Alba Transilvana  nu este doar o expoziţie de carte, un prilej creat editurilor pentru a-şi expune producţiile, ci o manifestare complexă ce cuprinde şi lansări de carte, momente artistice, lecturi publice, o seară arabă, demonstraţie de pictură şi origami, spectacol de muzică şi poezie în memoria lui Ion Alexandru, recital extzraordinar, concurs de creaţie plastică, concursuri cu premii şi suprize pentru copii. De altfel, cei mici se bucură, ca şi la ediţiile precedente, de o atenţie deosebită.

            Deschiderea oficială a Târgului de carte Alba Transilvana s-a bucurat şi de prezenţa academicianului Eugen Simion, a actorului Dorel Vişan, a preşedintelui Consiliului judeţean Alba, Ion Dumitrel, a primarului municipiului Alba Iulia, Mircea Hava care cu toţii au apreciat că un eveniment cultural destul de tânăr a reuşit să cucerească rapid o faimă atât de mare încât la această a cincea ediţie să reuşească să strângă aproape 60 de edituri cu standuri şi peste 100 de personalităţi ale vieţii culturale. Primul eveniment din program i-a fost dedicat lui Lucian Blaga, filosofului şi poetului din Lancrăm al cărui festival dedicat începe chiar duminică, 6 mai, în ultima zi a târgului. Acad. Eugen Simion a prezentat colecţie Opere fundamentale apărută la editura Academiei Române, cu volume dedicate lui I.L. Caragiale şi Petru Dumitriu, moment urmat de prezentarea proiectului multianual al Bibliotecii Judeţene „Lucian Blaga”, derulat cu prijinul Consiliului Judeţean Alba, „Lucian Blaga – ediţii multilingve, ediţii anastatice, ediţii critice, restituiri” şi de cea a volumului „la cumpăna apelor” – Lucian Blaga apărut la editura Ars Longa. Dacă aceste câteva rânduri v-au deschis apetitul sunteţi invitaţi să vizitaţi Târgul de carte Alba Transilvana până duminică între orele 10.00 – 20.00.

 


Secțiune Știri sub articolul principal

Urmăriți Ziarul Unirea și pe  GOOGLE ȘTIRI



Publicitate

Știri recente din categoria Cultură Educație

Cultură Educație

Universitatea ,,1 Decembrie 1918” din Alba Iulia: Epicentrul internaționalizării și colaborării educaționale în Europa

Unirea Ziarul

Publicat

în

Universitatea ,,1 Decembrie 1918” din Alba Iulia: Epicentrul internaționalizării și colaborării educaționale în Europa La Universitatea ,,1 Decembrie 1918” din Alba Iulia a avut loc săptămâna aceasta prima întâlnire oficială a Consorțiului European University for Academic Continuing Education (EU.ACE), marcând un moment semnificativ pentru cooperarea academică europeană. Inițiativa, lansată în decembrie anul trecut printr-un memorandum […]

Citește mai mult

Secțiune ȘTIRI RECENTE CATEGORII

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Politică Administrație

Opinii Comentarii

Secțiune Articole Similare

Articole Similare

Copyright © 2004 - 2024 Ziarul Unirea