Rămâi conectat

Curier Județean

Alba salută Europa – artiștii din Alba, în turneu de sărbători, în mai multe orașe europene

Ziarul Unirea

Publicat

în

Alba salută Europa – artiștii din Alba, în turneu de sărbători, în mai multe orașe europene

Artiștii Centrului de Cultură „Augustin Bena” Alba vor desfășura în perioada următoare turneul „Alba salută Europa”, care cuprinde concerte în mai multe orașe europene. Turneul artistic debutează miercuri seara, 23 noiembrie 2022, cu un concert extraordinar susținut de naistul Alexandru Pal și Cvartetul Județului Alba la Biserica „Saint Pothin” din Lyon (Franța). Eveniment este dedicat sărbătoririi Zilei Naționale a României și aniversării a 160 de ani de diplomație română.

Un eveniment similar va avea loc, în 24 noiembrie 2024, la misiunea diplomatică a României din Lyon și va fi destinat membrilor corpului diplomatic și oficialilor francezi, având ca scop promovarea culturii și valorilor românești.

Turneul artistic „Alba salută Europa” va continua în Germania, unde sunt programate trei concerte de sărbători (colinde tradiționale din județul Alba), susținute de artiștii Ansamblului Folcloric al Județului Alba. Concertele se adresează atât comunității de români din Germania, cât și publicului german, un mare iubitor de tradiții și obiceiuri românești.

Primul concert este programat, în 4 decembrie 2022, la Berlin, în Biserica Românească „Sfinții Arhangheli Mihail și Gavril”, fiind urmat apoi de un al doilea concert, în 7 decembrie 2022, în Biserica „Sfântul Jacobi” din Perleberg. Cel de-al treilea concert extraordinar de colinde tradiționale va avea loc, în 9 decembrie 2022, la Leipzig, în Biserica Ortodoxă Română cu hramul „Sfântul Mare Mucenic Gheorghe”.

„În acest an, sub genericul „Alba salută Europa”, desfășurăm un amplu proiect cultural prin care promovăm cultura și valorile românești în Europa, mai exact în mai multe orașe din Franța și Germania. Salutul artiștilor din Alba înseamnă cinci concerte extraordinare pe care le oferim cu drag, atât comunităților românești, cât și publicului german și publicului francez, care iubesc tradițiile și obiceiurile românești”, a spus Alexandru Pal, managerul Centrului de Cultură „Augustin Bena” Alba.

Proiectul cultural „Alba salută Europa” este organizat de Consiliul Județean Alba prin Centrul de Cultură „Augustin Bena” Alba.


Secțiune Știri sub articolul principal

Urmăriți Ziarul Unirea și pe  GOOGLE ȘTIRI



Publicitate

Știri recente din categoria Curier Județean

Curier Județean

Penitenciarul Aiud caută oportunități de muncă pentru persoanele private de libertate: Care sunt avantajele muncii cu deținuți

Ziarul Unirea

Publicat

în

Penitenciarul Aiud caută oportunități de muncă pentru persoanele private de libertate: Care sunt avantajele muncii cu deținuți Vineri, 26 iulie 2024, la Penitenciarul Aiud a avut loc întâlnirea între reprezentanții Penitenciarului și operatorii economici/angajatori, potențiali beneficiari ai forței de muncă oferite de persoanele private de liberate. Cu ocazia acestei întâlniri au fost prezentate de către […]

Citește mai mult

Secțiune ȘTIRI RECENTE CATEGORII

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Politică Administrație

Opinii Comentarii

Secțiune Articole Similare

Articole Similare

Copyright © 2004 - 2024 Ziarul Unirea