Rămâi conectat

Opinii - Comentarii

Alba Iulia, ţintă pentru hoţii de maşini: O bandă organizată a furat patru Vw Golf 5 într-o singură lună!

Redactia Ziarului Unirea

Publicat

în

Corneliu Mureșan - Locale 2024

O bandă de hoţi de autoturisme a lăsat 4 cetăţeni din Alba Iulia fără maşinile personale. Toate aveau aceeaşi marcă, Volkswagen Golf 5, cea mai veche fiind din 2005 iar cea mai recentă din 2009.

Furturile s-au petrecut în intervalul 22 decembrie 2011 – 27 ianuarie 2012, hoţii nefiind deranjaţi de absolut nimeni, deşi proprietarii rămaşi fără automobile au făcut plângeri la poliţie, au organizat ei înşişi cercetări proprii şi au încercat să îi avertizeze pe ceilalţi posesori de Volkswagen Golf  5 din oraş, prin viu grai sau pe reţelele de socializare.

Acest tip de autovehicul este de ani buni cea mai vândută maşină din Europa, respectiv cea mai căutată pe piaţa auto, astfel că, şi hoţii reuşesc să-şi valorifice prada în cel mai scurt timp posibil, fie pentru piese de schimb, fie pentru reţelele infracţionale care modifică seriile de şasiu şi documentele de înregistrare înainte de a le revinde unor cumpărători de mai bună sau mai rea-credinţă.
Astfel, în data de 22 decembrie a anului trecut, s-a furat primul Golf 5, de pe strada Alexandru cel Frumos, lângă Biserica Penticostală din cartierul Cetate. Al doilea, în 4 ianuarie 2012, de pe strada Macului. Proprietarul păgubit este Nicolae Danciu. În 14 ianuarie a acestui an, a venit rândul Golf-ului lui Alin Ecşeu, furat de pe strada Livezii, iar ultimul din această serie este Volkswagen-ul lui Ioan Uleşan, furat din spatele cinematografului Dacia, în 27 ianuarie.

După cum se poate constata, intervalul între două furturi este cam de 10-14 zile, timp în care, presupunem, hoţii îşi supravegheau viitoarele victime, programul acestora, unde îşi lasă maşina, ajungând să cunoască foarte bine obiceiurile şi stilul de viaţă al fiecărui proprietar de Golf.
Nici unul dintre cei patru albaiulieni victime ale hoţilor de maşini nu avea poliţă de asigurare Casco pentru autoturism. În aceste condiţii proprietarii Golf-urilor furate nu vor fi despăgubiţi în nici un fel. Singura lor şansă rămâne Poliţia Română, deşi, în general, chiar dacă hoţii vor fi prinşi, maşinile lor s-ar putea ca deja să fi fost vândute sau valorificate.
De exemplu, Alin Ecşeu, victima hoţilor din 14 ianuarie a făcut un efort deosebit în a căuta el însuşi Golful său. A luat la rând benzinăriile din Alba Iulia pentru a consulta înregistrările video din noaptea furtului, ajungând până la Târgu Mureş sau Cluj. Crede că şi-a recunoscut maşina în imaginile surprinse de camerele de supraveghere de la staţia de carburanţi MOL, de la ieşirea din Alba Iulia spre Cluj Napoca. A spus acest lucru poliţiştilor. Deocamdată, nu i s-a mai spus nimic, iar timpul trece doar în favoarea hoţilor.

A bătut de asemenea târgurile de maşini din împrejurimi doar, doar va da norocul peste el şi îşi va găsi maşina pentru care a făcut atâtea eforturi. Alt albaiulian furat, Nicolae Danciu, s-a  resemnat deja, având impresia că poliţiştii nu sunt la fel de dotaţi ca şi hoţii, care au pornit fără probleme o maşină cu sisteme de siguranţă performante, dând exemplu cip-ului computerizat la cheie, fără care nu se poate porni motorul maşinii, însă, care, în timpul în care hoţul urmăreşte Golf-ul care urmează să fie furat are timp atât să reproducă cip-ul cât şi să găsească frecvenţa oricărui tip de alarmă instalată pe autoturism.
În aceste zile, mai mulţi proprietari de Golf V din Alba Iulia au fost opriţi de echipaje de poliţie care le-au recomandat să ia măsuri privind siguranţa propriilor automobile, să le lase peste noapte în garaj, în parcări luminate şi să nu îşi uite documentele, respectiv certificat de înmatriculare, talon, în interiorul autoturismului. (B.P.)


Secțiune Știri sub articolul principal

Urmăriți Ziarul Unirea și pe  GOOGLE ȘTIRI



Publicitate

Știri recente din categoria Opinii - Comentarii

Opinii - Comentarii

Cui îi spunem „La mulți ani!” de Sfântul Gheorghe: Nume care se serbează în ziua Sfântului Mare Mucenic, purtătorul de biruință

Ziarul Unirea

Publicat

în

Cui îi spunem „La mulți ani!” Nume derivate care se sărbătoresc de Sfântul Gheorghe: Nume care se serbează în ziua Sfântului Mare Mucenic, purtătorul de biruință Credincioșii îl sărbătoresc pe Sfântul Mare Mucenic Gheorghe în data de 23 aprilie. Aproape un milion de români își serbează onomastica, dintre care peste 730.000 sunt bărbați, iar peste […]

Citește mai mult

Secțiune ȘTIRI RECENTE CATEGORII

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Politică Administrație

Opinii Comentarii

Secțiune Articole Similare

Articole Similare

Copyright © 2004 - 2024 Ziarul Unirea