Rămâi conectat

Ştirea zilei

Alba Iulia: Simodor şi Baxi aduc căldură în casa unei familii

Redactia Ziarului Unirea

Publicat

în

Corneliu Mureșan - Locale 2024

Ieri după-amiază, am văzut lacrimi de bucurie în ochii soţiei lui Viorel Ganga, mamă a doi copii. Familia Ganga locuieşte într-o garsonieră situată la etajul al doilea al blocului A6, de pe str. Margaretelor nr. 17, din zona industrială a municipiului. Mare a fost bucuria femeii când s-a trezit la uşă cu primarul Mircea Hava, viceprimarul Voicu Paul şi patronul Simodor Grup, Nicu Lupean.

Cei 4 membri ai familiei Ganga locuiesc într-o garsonieră modestă şi nu aveau apă caldă şi, mai grav, în mijloc de decembrie, nici căkdură. Veniturile familie nu depăşesc 1400 de lei, fiind practic insuficiente pentru asigurarea unui trai decent, pentru acoperirea cheltuielilor de bază sau pentru creşterea în condiţii normale a celor doi copii, fetiţa elevă în clasa a VII, iar băiatul, în clasa a IX-a. Cu toate acestea, cei doi copii nu învaţă deloc rău. Datoriile la întreţinere s-au acumulat din 2008 până acum, ajungând la 1700 de lei. Cu sprijinul Primăriei Alba Iulia, al Simodor şi Baxi România, debitele către furnizorul de electricitate şi asociaţie au fost stinse, iar familia are acum şi căldură.

Simodor a donat familiei Ganga şi au instalat o centrală termică Baxi, cu 8 ani garanţie, care le va transforma Crăciunul într-unul mult mai călduros, mai luminat, cu multă bucurie în suflet. Valoarea lucrărilor, care au mai inclus întocmirea proiectului instalaţiei de gaz, proiectarea şi execuţia instalaţiilor de încălzire se ridică la aproape 7000 de lei. În plus, familia a primit şi 5 pungi cu cadouri, în general alimente necesare pentru masa tradiţională de Crăciun. Aşa da Moş!

„Ne bucurăm că, în parteneriat cu Baxi România şi cu autorităţile locale, am reuşit să venim în sprijinul acestor oameni, asigurându-le condiţii minime pentru un trai normal. Ajutorul nostru este răsplătit în totalitate de bucuria pe care am adus-o părinţilor şi copiilor din această familie. Este important să intervenim acolo unde este nevoie, pentru a aduce un zâmbet împreună cu confortul oferit de către Baxi. Acest lucru stă în puterea noastră, ca oameni şi ca reprezentanţi ai comunităţii”, a declarat Nicu Lupean, director general al Simodor Grup. La rândul său, viceprimarul Voicu Paul i-a rugat pe membrii familiei să încerce să-şi monitorizeze mai bine cheltuielile, pentru a nu acumula alte datorii, iar copiilor le-a cerut să-şi ajute mama la întreţinerea locuinţei. Primarul Mircea Hava a spus că este o acţiune pe care Primăria Alba Iulia o face an de an pentru a-i ajuta pe cei aflaţi în nevoie.

 „Viaţa noastră s-a schimbat. Avem alte condiţii, avem căldură şi apă caldă. E confortul la care nici nu am îndrăznit să visăm vreodată. Mulţumim din tot sufletul acestor oameni speciali, care ne-au adus zâmbetul şi căldura în casa noastră şi mă rog la Dumnezeu să le dea multă sănătate şi fericire. Simodor şi Baxi ne–au ajutat să ne îndeplinim un vis”,   a spus, cu lacrimi în ochi, soţia lui Viorel Ganga. Reprezentanţii Simodor au predat familiei actele acestei investiţii, iar la final cu toţii au urat familiei Ganga „Sărbători fericite!” (R.G.)

 


Secțiune Știri sub articolul principal

Urmăriți Ziarul Unirea și pe  GOOGLE ȘTIRI



Publicitate

Știri recente din categoria Ştirea zilei

Ştirea zilei

Alegeri locale 2024: Anunț privind desemnarea prin tragere la sorţi a președintelui Biroului electoral de circumscripție județeană nr. 1 Alba și a locțiitorului acestuia, precum și a președinților birourilor electorale de circumscripție comunală, orășenească și municipală și a locțiitorilor acestora

Unirea Ziarul

Publicat

în

Alegeri locale 2024: Anunț privind desemnarea prin tragere la sorţi a președintelui Biroului electoral de circumscripție județeană nr. 1 Alba și a locțiitorului acestuia, precum și a președinților birourilor electorale de circumscripție comunală, orășenească și municipală și a locțiitorilor acestora A N U N Ţ În conformitate cu dispoziţiile Hotărârii nr. 34H/19.04.2024 a Biroului Electoral […]

Citește mai mult

Secțiune ȘTIRI RECENTE CATEGORII

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Politică Administrație

Opinii Comentarii

Secțiune Articole Similare

Articole Similare

Copyright © 2004 - 2024 Ziarul Unirea