Curier Județean
Alba Iulia și Sebeș, pe ruta unei călătorii inedite cu trenul prin inima Transilvaniei. Activități recreative, prânzuri câmpenești sau workshop-uri de țiglărie, cu ”Transilvania train”. Cât costă și cum îți poți rezerva un loc
Cei care iubesc călătoriile cu trenul și cultura în general au ocazia să se aventureze într-o excursie de 4 zile cu ”Transilvania Train”. Este vorba despre o călătorie cu trenul prin inima Transilvaniei, în cadrul căruia cei interesați vor putea descoperi sau redescoperi tradițiile transilvănene. Vizite la obiective turistice, prânzuri câmpenești sau workshop-uri de țiglărie, sunt doar câteva dintre activitățile propuse de organizatori. Printre orașele incluse în turul Transilvaniei se numără și Alba Iulia și Sebeș.
”Cu toții putem spune că am văzut Transilvania. Dar câți dintre noi am putut descoperi îndeaproape tradiţiile saşilor, câţi ne-am putut bucura de sunetul grav al unei orgi transilvănene sau câţi dintre noi am pus mâna pe o bardă pentru a ciopli un bârnă precum cele care de sute de ani sprijină cetăţile bisericeşti din Transilvania?
Timp de 4 zile, alături de alți 200 de participanți entuziaști, vom porni într-o aventură pe 40 de roți, călătorind cu trenul prin inima Transilvaniei și vom intra în atmosfera tradițiilor și experiențelor cu specific transilvănean, bucurându-ne de un program flexibil și personalizat, cu activități recreative și educative unice, de la degustări de vin sau prânzuri câmpenești în regiuni cu încărcătură culturală, până la workshop-uri de țiglărie – ”meșteșugul învelitorilor istorice transilvănene”, arhitectură săsească, echitație sau chiar evenimente exclusiviste și rare, cum ar fi concertul Filarmonicii din Sibiu, organizat în Piaţa Mică din Sibiu sau concertul de orgă la Biserica din Sebeş”, transmit organizatorii.
Transilvania Train va porni în 31 august, de la Brașov, pe un traseu ce va include Sighișoara, Mediaș, Alba Iulia, Sebeș, Sibiu și Făgăraș.
Rezervă-ți un loc alături de noi!
PROGRAMUL TRANSILVANIA TRAIN
ZIUA 1. ZONA HAFERLAND
09.30 AM: Întâlnire cu echipa în gara Brașov
10.00 AM: Plecare cu trenul spre Archița
12.30 PM: Sosire la Archița. Îmbarcare în autocare pentru vizitarea satelor Cloaștef, Meșerdorf, Viscri și Criț
01.30 PM: Turul Haferlandului – prânz, voie-bună
04.30 PM: Întoarcere la tren. Îmbarcare pentru Sighișoara
07.00 PM: Cină și cazare la Sighișoara.
***
ZIUA 2. MEȘTEȘUGURI TRADIȚIONALE
09.30 AM: Plecare către Mediaș
10.30 AM: Sosire la Mediaș. Îmbarcarea în autocare către zonele de desfășurare a workshop-urilor
11.20 PM: Desfășurarea primei sesiuni de workshop-uri
02.00 PM: Pauza pentru prânzul tradițional
03.00 PM: Desfășurarea celei de-a doua sesiuni de workshop-uri
05.00 PM: Întoarcere în Mediaș. Plecare către Alba Iulia
06.30 PM: Sosire la Alba Iulia. Tur pietonal către cetatea Alba Carolina
07.00 PM: Sosire la Alba Carolina. Tur cetate
08.30 PM: Cină la restaurantul medieval al cetății Alba Carolina. Cazare în oraș
***
ZIUA 3. GASTRONOMIA TRANSILVANIEI
09.00 AM: Plecare către Sebeș
10.00 AM: Sosire la Sebeș. Vizita Bisericii Evanghelice
10.30 AM: Participarea la concertul de orgă în Biserica Evanghelică din Sebeș
11.30 AM: Participarea la o serie de workshop-uri culinare tradiționale. Servirea prânzului
04.30 PM: Îmbarcare în tren și plecare către Avrig
06.00 PM: Vizita la Avrig. Servirea prânzului tradițional în aer liber
08.30 PM: Plecare către Sibiu
09.00 PM: Sosirea în Sibiu. Cazarea participanților
***
ZIUA 4. SIBIU ȘI ȚARA FĂGĂRAȘULUI
10.00 AM: Participarea la concertul Filarmonicii din Sibiu, în Piața Mică din Sibiu
12.00 AM: Îmbarcarea în tren către orașul Făgăraș
01.00 PM: Sosirea în Făgăraș. Turul orașului
01.30 PM: Servirea prânzului în aer liber, în cetatea Făgărașului
03.00 PM: Plecarea către Brașov
04.00 PM: Sosirea în gara din Brașov
PREȚURI:
Pachet Transilvania Train Comfort = 650 euro (hotel 3*)
Pachet Transilvania Train Premium = 780 euro (hotel 4*)
Locurile sunt limitate.
”Pachetele includ: transport cu trenul și autocar/microbuze pe tot parcursul celor 4 zile; 3 nopți cazare cu mic dejun în hoteluri 3*/4* la Sighișoara, Alba Iulia și Sibiu; prânz și cină conform programului, 2 workshop-uri la alegere în Ziua 2 și workshop-ul gastronomic în Ziua 3, intrările la obiectivele turistice, băuturile și gustările din tren, toate activitățile din tren și din orașele de debarcare.
Pentru orice întrebări, scrie-ne la [email protected]”, mai transmit organizatorii.

Curier Județean
Construire rețea de iluminat public în zona străzii Ana Ipătescu din Alba Iulia: Investiție de peste 220.000 de lei
Construire rețea de iluminat public în zona străzii Ana Ipătescu din Alba Iulia: Investiție de peste 220.000 de lei
În ședința din data de 30 mai 2022, consilierii locali ai municipiului Alba Iulia vor avea de aprobat indicatorii tehnico-economici pentru obiectivul de investiții „Construire rețea de iluminat public în Municipiul Alba Iulia în zona străzii Ana Ipătescu”.
Valoarea totală estimată a lucrărilor este de 220.228,32 lei, fără TVA.
Propunerea are ca obiect realizarea iluminatului public la standarde europene de infrastructura publica urbana in zona străzii Ana Ipatescu, pe străzile: Ana Ipatescu, Elena Cuza, Cezar Boliac, Nicolae Golescu, Gheorghe Magheru, Alexandru Zane si Costache Romanescu din Municipiul Alba Iulia, județul Alba.
Instalațiile nou proiectate se vor amplasa în intravilanul Municipiului Alba Iulia, pe teren neproductiv aparținând domeniului public al Primăriei Municipiului Alba Iulia.
Traseele instalațiilor electrice proiectate, precum și amplasamentele construcțiilor existente se vor prezenta la faza de PT pe planurile de situație.
Pentru a asigura un iluminat corespunzător pe străzile Ana Ipatescu, Elena Cuza, Cezar Boliac, Nicolae Golescu, Gheorghe Magheru, Alexandru Zane si Costache Romanescu, din Municipiul Alba Iulia, se vor monta unilateral 94 stâlpi metalici zincati de 8m inaltime (St.l-5-St.94) in fundație turnata cu dimensiuni 0.80 x 0.80 x l.Om (lxlxh). Acești stâlpi se vor monta la distanta de cca. 34 m intre ei si la 0.3m de marginea carosabilului.
Pe stâlpii St.l+ St.94, se vor monta aparate de iluminat cu surse LED 8600-11900 lm, cate un aparat pe fiecare stâlp. Aparatele de iluminat se vor monta prin intermediul sistemului de fixare (consola 1.0×0.5×5°), in vârf de stâlp. Aparatele de iluminat vor fi echipate cu modul de telegestiune.
Alimentarea aparatelor de iluminat se va face din rețeaua subterana proiectata prin intermediul unui cablu de tip CYY-F 3×1.5 mm2 racordat la clemele de legătură aflate in cutia de alimentare a stâlpului. Cutia de alimentare a stâlpului este prevăzută cu o siguranța de 6A pentru protecția corpului de iluminat.
Curier Județean
FOTO| Grădinița „Voinicel” din Cugir va beneficia de modernizări și lucrări de eficientizare energetică: A fost semnat contractul în valoare de peste 1.8 milioane lei
Grădinița „Voinicel” din Cugir va beneficia de modernizări și lucrări de eficientizare energetică: A fost semnat contractul în valoare de peste 1.8 milioane lei
Marți, 24 mai, la sediul Primăriei Cugir, edilul Adrian Teban a semnat contractul de execuție a lucrărilor de modernizare a Gradiniței “Voinicel” din cadrul Școlii Gimnaziale Singidava.
Investiția, în valoare de aproximativ 1.875.000 lei, va fi executată de S.C.Primex Invest S.R.L, societate care va avea la dispozitie 12 luni pentru a finaliza lucrările prevăzute.
Finanțarea provine din fonduri europene accesate de către administrația locală în baza proiectului „Reabilitare, modernizare, echipare infrastructură educațională pentru învățământul preșcolar la Școala Gimnazială SINGIDAVA”.
Este a doua oară când proiectul parcurge întregul proces de achiziție, după ce precedentul contract de execuție, semnat în urmă cu aproximativ 9 luni, a fost reziliat ca urmare a decesului administratorului societății S.C. Vatcons Team S.R.L.
Grădinița „Voinicel” va beneficia de modernizări interioare/exterioare și de lucrări de eficientizare energetică:
- Refacerea învelitorii și termoizolației existente;
Inlocuirea hidroizolației învechite de la subsol;
Înlocuirea tuturor instalațiilor utilitare;
Modernizarea grupurilor sanitare;
Înlocuirea pardoselilor din sălile de grupă;
Rampă de acces pentru persoanele cu dizabilități locomotorii;
Instalație de protecție împotriva șocurilor electrice, instalație de paratraznet;
Instalații antiefracție, de voce – date si de supraveghere video;
Instalații de detectare, semnalizare și avertizare la incendiu
sistem de ventilare a sălilor de grupă;
Sisteme de iluminat echipate cu surse LED de înaltă performanță energetică;
Panouri solare pentru producerea de apă caldă menajeră.
“Reabilitare, modernizare, echipare infrastructură educațională pentru învățământul preşcolar la Şcoala Gimnazială Singidava Cugir” este finanțat prin Programul Operațional Regional 2014-2020, Axa prioritară 10 – „Îmbunătăţirea infrastructurii educaţionale”,
Curier Județean
FOTO| Elevii de la Școala Gimnazială „Avram Iancu” Dej, în vizită la Colegiul Militar din Alba Iulia: Au asistat la un exerciţiu demonstrativ de instrucţie de front
FOTO| Elevii de la Școala Gimnazială „Avram Iancu” Dej, în vizită la Colegiul Militar din Alba Iulia: Au asistat la un exerciţiu demonstrativ de instrucţie de front
Elevii de la Școala Gimnazială „Avram Iancu” Dej, au fost marți, 24 mai, în vizită la Colegiul Militar din Alba Iulia. Aceștia au aflat informații despre colegiul în care elevii militari își încep pregătirea pentru o carieră în Armata României și au asistat la un exerciţiu demonstrativ de instrucţie de front.
„Am primit astăzi vizita elevilor de la Școala Gimnazială „Avram Iancu” Dej, dorinici să ne cunoască. Ne-a bucurat prezența lor în mijlocul nostru, interacțiunea cu elevii școlilor gimnaziale lipsindu-ne în ultima perioadă.
Micuții au aflat informații despre colegiul în care elevii militari își încep pregătirea pentru o carieră în Armata României, despre cum pot să devină și ei la rândul lor elevi într-un colegiu militar, despre programul, instrucția, performanțele școlare sau activităţile extracurriculare desfăşurate în Colegiul Naţional Militar ,,Mihai Viteazul” Alba Iulia.
Micuții oaspeții au putut asista și la un exerciţiu demonstrativ de instrucţie de front, prezentat de elevii din clasa a XI-a A, conduşi de locotenent Alexandru Simion. La finalul exercițiului, elevii au fost răsplătiţi cu aplauze”, au transmis reprezentanții Colegiului Militar Național „Mihai Viteazul” din Alba Iulia.
-
Curier Județeanacum 14 ore
FOTO| Potopea Lukas de la C.S. V.Î.R.F Alba Iulia, medalie de aur la Campionatul Național al României la judo de la Sibiu
-
Sportacum 13 ore
“Life is Dance” Alba Iulia, rezultate de apreciat la Oradea | Nevoie de sprijin financiar, pentru deplasarea în Germania
-
Politică Administrațieacum 14 ore
Comunicat de presă| PSD Alba: Situația de la Spitalul Municipal Aiud putea fi soluționată de către conducerea unității medicale și a primăriei!
-
Sportacum 13 ore
Albaiulianul David Manu – campion național la dublu, tenis Under 18
-
Actualitateacum 16 ore
Carantină obligatorie pentru pacienții infectați cu variola maimuței: Care este prima țară care a introdus măsura
-
Ştirea zileiacum 5 ore
Spectacol INEDIT la Alba Fest 2022: Cel puțin 130 de DRONE vor ilumina cerul în Cetatea Marii Uniri
-
Ştirea zileiacum 17 ore
Angajările la stat, SUSPENDATE de la 1 iulie: Guvernul are în plan scăderea cheltuielilor bugetare
-
Sportacum 13 ore
Înaintea barajului Metalurgistul Cugir – Minaur Baia Mare, de mâine, mijlocașul Paul Păcurar: “Vrem să reușim surpriza!”
-
Curier Județeanacum 11 ore
FOTO| Preșcolarii de la Grădinița cu Program Prelungit “Primii Pași” Aiud, implicați în activități practice de protejare a mediului și de reciclare
-
Actualitateacum 11 ore
FOTO| Alba Iulia va avea un hotel dintr-un lanț INTERNAȚIONAL: Când va fi inaugurat Mercure Alba Iulia Cetate
-
Sportacum 4 ore
FOTO: Unirea Alba Iulia – Industria Galda de Jos 3-2 (0-1), în „finala” juniorilor A1, după o nebunie de meci | „Alb-negrii” devenit campioni după ce au întors de la 0-2, marcând decisiv în minutul 90+2
-
Politică Administrațieacum 12 ore
Comunicat de presă| Senator PNL de Alba, Sorin Bumb: „Obiectivele lăsate în paragină de întreprinderile de stat pot fi preluate de administrațiile locale”. Legea, adoptată în Senat